Friday 27 May 2016

Κοτόπουλο με τζίντζερ και μανιτάρια


Μου αρέσουν οι παραδοσιακές συνταγές και τις μαγειρεύω συχνά.
Από την άλλη πάλι είμαι άνθρωπος που βαριέται τα ίδια και τα ίδια και αγαπώ τις καινούργιες και διαφορετικές γεύσεις.
Η οικογένεια ήθελε κοτόπουλο εκείνη την ημέρα και ήταν μια καλή ευκαιρία να το μαγειρέψω με έναν διαφορετικό τρόπο.
Λίγο εξωτικό, λίγο πικάντικο μα πάνω από όλα έγινε ένα νόστιμο κοτόπουλο.
Και καθόλου συνηθισμένο και βαρετό!
Η συνταγή δεν θα μας δυσκολέψει καθόλου, είναι εύκολη όσον αφορά τα υλικά και την εκτέλεση.
Το κοτοπουλάκι εδώ το έχω συνοδεύσει με σπιτικό, βελούδινο πουρέ.
Ταιριάζει όμως και με ζυμαρικά ή ρύζι. Εσείς αποφασίζετε!

Θα χρειαστούμε:
το στήθος από ένα μεγάλο κοτόπουλο
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκατοστών
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
250 γρ. μανιτάρια λευκά
μισό κουταλάκι κουρκουμά
μισό κουταλάκι ρίγανη
μισό κουταλάκι μπούκοβο
100 ml. κρέμα γάλακτος μαγειρικής
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
ελαιόλαδο
Στην πράξη:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το στήθος του κοτόπουλου σε τέσσερα κομμάτια. Αν θέλουμε αφαιρούμε και το δέρμα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα κόβουμε σε φετούλες.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το τζίντζερ στο ψιλό μέρος του τρίφτη.
Πολτοποιούμε τα ντοματάκια κονσέρβας στο μπλέντερ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε να σοταριστούνκαι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τις φετούλες του κρεμμυδιού και του σκόρδου. Τα αφήνουμε και αυτά να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και τον κουρκουμά. Σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα ντοματάκια, την ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, αν θέλουμε μια πρέζα ζάχαρη και δύο κούπες νερό.
Αφού το φαγητό μας πάρει μια πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει, να μαλακώσει και να μείνει με την σάλτσα του. Ελέγχουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Όταν δούμε ότι το φαγητό έχει ψηθεί και η σάλτσα του έχει δέσει, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος μαγειρικής.
Σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με το συνοδευτικό της επιλογής μας.
Με το φαγητό αυτό ταιριάζουν οι πράσινες σαλάτες.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...