Για την φίλη μου την Αγγελικούλα, που το έφτιαξε πριν 2 χρόνια που είχα πρωτοδώσει την συνταγή, και έκτοτε το φτιάχνει συχνά, γιατί όπως μου είπε πολύ της άρεσε!!!
Και για όλους εσάς φυσικά!
Το ψαράκι μαγειρεμένο στην γάστρα ή σε σκεύος σκεπαστό, παραμένει ζουμερό απορροφώντας όλα τα αρώματα από τα λαχανικά και τα μπαχαρικά.
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό πέρκα ή άλλο φιλέτο ψαριού
2-3 κρεμμύδια
2-3 πιπεριές
2 καρότα
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 ντομάτες κόκκινες και σφικτές
μισή κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, λεμονοπίπερο, ρίγανη, θυμάρι
Πως το φτιάχνουμε:
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
Από πάνω βάζουμε με τη σειρά, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά φετάκια, τις πιπεριές επίσης σε φετάκια, τα καρότα τριμμένα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τελειώνουμε με τις ντομάτες τις οποίες έχουμε κόψει σε στρογγυλές φέτες και με τις οποίες έχουμε καλύψει όλο το φαγητό.
Πασπαλίζουμε πάνω από τις ντομάτες με ρίγανη και περιχύνουμε το φαγητό με 1 κούπα ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε στη γάστρα και το κρασί.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, σε φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει καλά προηγουμένως, πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας.
Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και ελιές, ταιριάζουν πολύ ωραία.
Καλή επιτυχία!!
Friday, 23 October 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
31 comments:
Λοιπόν είμαι πολύ περήφανη που σήμερα κάνω κοπάνα από το μάθημα και .... σας γράφω το πρώτο σχόλιο!!!!!
Λενιώ μου έφαγα πρώτη φορά πέρκα με άσπρη σάλτσα πριν δύο ή τρία χρόνια έξω σε μαγαζί!!!
Αν και είχα ακούσει διάφορα, και ήμουν προετοιμασμένη ότι δεν θα μου αρέσει,ξετρελάθηκα!!!!
είναι πολύ ωραίο ψάρι και νομίζω πως με τον τρόπο που το μαγείρεψες εσύ, θα είναι ακόμη καλύτερο!!!!
Τέλειο μου φαίνεται, και ξέρεις εσύ μια εικόνα χιλιες λέξεις και γεύσεις λέω εγώ!!!!!!
Θα δοκιμαστεί πολύ σύντομα και θα σου πω εντυπώσεις, μιας και είμαστε πολύ του ψαριου στο σπίτι μας!!!!!
φιλάκια πολλά πολλά και
γλυκιά καλημέρα σε όλες σας!!!!:)
Υ.Γ Δεν έκανα κοπάνα από την δουλειά, για να μην παρεξηγηθώ, αλλά έχω κενό και μιας και δεν είχα (πρωτοφανές για μένα!!)τι να κάνω είπα δεν λέω μια πρωινή- επιτέλους- καλημέρα στις κοριτσάρες μου!!!!!!!!
Μαριανάκι !!!!! τι ωραία εκπληξη να σε βλέπουμε πρωϊ - πρωϊ στο μπλοκ μας!!!!!!!!! καλημερα και απο εμας! από εμένα δηλαδή γιατι για την Ελενα είναι νύχτα ακόμη !!! χιχιχιχιχι
Ελενακι μου απο αυτό το φαγάκι σήμερα θα παρω έως και διπλή μερίδα !!! γεια στα χεράκια σου !!!!!
φιλια πολλά, παω να ρίξω καμμια πενια δουλειά γιατι όλο στο μπλοκ μας περιδιαβαίνω και τα έχω φορτώσει στον κόκκορα!!!
Καλημέρα κι από μένα μετά από πολύ καιρό, αλλά τρεχάματα κορίτσια, τι να κάνω?
Σας διαβάζω όμως κάθε μέρα και εννοείται φτιάχνω πολλές από τις λιχουδιές σας.
Ελενάκι κι εγώ το έχω φτιάξει το ψαράκι έτσι μαγειρεμένο, όταν το είχες ξαναδώσει και πρέπει να πω ότι πιο ζουμερό και νόστιμο ψαράκι δεν έχω δοκιμάσει.
Και με πέρκα αλλά και με άλλα ψάρια που το δοκιμάσαμε μας άρεσε πάρα πολύ!
Το ψάρι παίρνει όλη τη γεύση από τα λαχανικά όπως λες και δεν στεγνώνει καθόλου!
Καλημέρα σε όλα τα κορίτσια!
Καλημέρα! Με τον ίδιο τρόπο (εκτός από το μαϊντανό) εγώ μαγειρεύω φιλέτα σολωμού και γίνεται ένα φαγητό πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό! Όσοι και όσες συμπαθείτε τη γεύση του σολωμού μη διστάσετε να το δοκιμάσετε! Και με πέρκα πάντως γίνεται το ίδιο λαχταριστό, η συνταγή είναι πραγματικά πολύτιμη για φιλέτο ψαριού!
Έλενα,νοστιμότατο πιάτο για σήμερα!
Πέρκα εδώ βέβαια δεν υπάρχει,αλλά έχουμε άλλα ψαράκια και θα το φτιάξω,γιατί αυτός ο συνδυασμός με τα λαχανικά πολύ μου αρέσει.
Έκανα μόνη διάφορους πειραματισμούς,αλλά η συνταγή σου είναι πλήρης-ξέρεις μ΄αρέσει να βάζω παντού λαχανικά και μανιτάρια,όπου ταιριάζουν.
Φιλιά!
Καλή σου μέρα Maria B. και εγώ κάτι παρόμοιο μαγείρεψα σήμερα . Θα δοκιμάσω όμως και τη δική σου συνταγή. Πολύ μου αρέσει το blog σου.
Τι είναι το λεμονοπίπερο?
Μariaaaaaannn!!
Καλημερούδια!!
Αν και να πεις εσύ πρωϊνή καλημέρα, δεν παίρνω όρκο ότι μπορώ να την πω εγώ, την ώρα που ξυπνάω:P
Δικαιωματικά λοιπόν σου ανήκει η πρώτη μερίδα!
Φιλιά, καλή συνέχεια στα μαθήματα!
Μαράκι, ευτυχώς που ξυπνάς εσύ νωρίς για να επεξηγείς στους φίλους μας της ώρες που φεύγω επιτέλους από την αγκαλιά του Μορφέα χα χα χα!!
Αν και πλέον με έχουν μάθει όλοι;-)
Φιλιά, καλή δουλίτσα!!
Ιουλίτσα μου τι κάνεις??
Μας έχεις λείψει!!
Τρεχάματα, σε καταλαβαίνω, ελπίζω όλα να είναι καλά όμως!
Φιλιά, καλή σου μέρα!
Amelie μου εμείς τον σολομό τον συμπαθούμε και με το παραπάνω, φαντάζομαι φρέσκο σολομό εννοείς, πολύ ωραία η ιδέα σου.
Θα το φτιάξω και με σολομό στη θέση της πέρκας next time!
Φιλιά!
Ελενάκι μου είναι πολύ καλή σαν συνταγή, όσοι το δοκίμασαν έτσι μαγειρεμένο το ψαράκι τους άρεσε πολύ.
Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε!
Φιλάκια!
Thumbelina καλώς όρισες:))
Μαγειρεύουμε διάφορες εδώ εκτός από την Μαρία μας την χρυσοχέρα;-)
Το λεμονοπίπερο είναι ένα πιπεράκι που βρίσκω σε διάφορα Σουπερ Μάρκετ και δίνει ωραία γεύση στο φαγητό, γιατί είναι πιπέρι με άρωμα λεμονιού.
Αν δεν το βρεις δεν πειράζει, βάλε απλό πιπεράκι.
Φρέσκο εννοώ, δηλαδή για την ακρίβεια κατεψυγμένο-φρέσκο!!! Παίρνω φιλέτα σολωμού από το Lidl ή από το Ikea (εξίσου ωραία και οικονομικά και στα δύο) και χρησιμοποιώ τα ίδια υλικά. Γίνεται πολύ νόστιμο!
thumbelina, σου απάντησε το Λενιώ μας για το λεμονοπιπερο οπότε όλα καλά. Μεταξύ μας ούτε εγώ το ήξερα !! χιχιχιχι! αυτό το Λενακι μας που πάει και τα βρίσκει όλα αυτά, ένας Θεός μόνο ξέρει!!! είναι πολύ ψαγμένος σεφ το Λενιώ μας !!!!
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, όποτε θέλεις να έρχεσαι να σε κερνάμε !!!!
φιλια πολλά και καλό μεσημέρι!!
νομίζω πως το έχω μαγειρέψει τουτο το πιατο, ακολουθώντας τη συνταγή σου φυσικά.
καιρος να το ξαναθυμηθουμε.
ψηφίζουμε περκα, ως εξαιρετική πηγή σιδήρου!
φιλιά πολλά Ελενα μου και καλο μας Σαββατοκύριακο :))
Κι εγώ το φτιάχνω αυτό το φαγητό με ροδέλες πιπεριάς κρεμμυδιού και ντομάτας μόνο που δεν προσθέτω κρασί.
Νοστιμότατο πιάτο που προτιμούν και τα παιδιά μεγάλα και μικρά!!
βάλε πιάτο κι έρχομαι, σα να πείνασα, φυσικά φέρνω και κρασάκι!!!!!!!
Πολύ ωραία ιδέα η πέρκα στη γάστρα! μμμ και τα λαχανικά τριγύρω, φαντάζομαι τη γεύση! και μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το ψάρι, θα δοκιμαστεί σύντομα... ευχαριστώ Ελενάκι, καλό σαββατοκύριακο...
Μπορώ να κάνω τη συνταγή με κατεψυγμένο ψάρι;
Πρέπει να έχει καταπληκτικό άρωμα και γεύση! Φαντάζομαι με οποιοδήποτε ψαράκι θα είναι νοστιμότατο!
Amelie για το ΙΚΕΑ το έχω ακούσει κι εγώ, θα τα δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία!
Φιλιά!
Μαριλενάκι μου σωστή!!!
Η πέρκα είναι από τα αγαπημένα μας ψαράκια!
Φιλιά, καλό ΣΚ επίσης!!
Ξανθή μου έχεις δίκιο, ένα φαγάκι που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Φιλιά, καλό ΣΚ!
Γαστεροπλήξ έβαλα πιάτο, πιάσε και τα "σχετικά" και έλα!
Μπέτυ μου τα λαχανικά δίνουν όλη τη νοστιμιά στο ψαράκι είναι η αλήθεια!
Φιλιά!
Δημητρούλα ναι, πολλές φορές κι εγώ χρησιμοποιώ κατεψυγμένο, πολύ καλό γίνεται!
Φιλιά!
Big mama με οποιοδήποτε ψαράκι, προτίμησε αυτά που δεν έχουν πολλά κόκκαλα μόνο!
Φιλάκια!
Elenaki!!!shmera eftiaksa sths filhs mou to fagaki auto me fileto freskou mpakaliarou!!!kai apo katw apo ola ta ulika ebala leptokommenes patatoules!!!egine thauma!!!geia sta xeria sou kopelouda mou!!!filakia polla apo kardias!!!!
Κλειούλααααα!!
Είσαι καλά φιλεναδίτσα??
Μου έλειψες!!
Το φαγάκι σου όπως και κάθε τι που φτιάχνουν τα χρυσά σου τα χεράκια, είναι σκέτη νοστιμιά!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!
Τέλειο το ψάρι έτσι μαγειρεμένο.
Θα το δοκιμάσω σύντομα.Η αλήθεια είναι πως μόνο τηγανιτό ή ψητό το έχω μαγειρέψει γιατί είναι λίγο δύσκολα τα αγόρια μου!!¨Ομως έτσι όπως το βλέπω μάλλον θα τους αρέσει πολύ!!
Συγνώμη για το αργοπορημένο σχόλιο αλλά έλειπα το σ/κ και τώρα κατάφερα ν'ανοίξω το PC !!
Elena, miazei gia Plaki alla sto slowcooker? Mi ksexnas na magereuveis me to slow-cooker!
Post a Comment