Ας δώσω κι εγώ την δική μου προσφορά στις μέρες της νηστείας.
Αυτό το πιάτο γίνεται πολύ νόστιμο, αλλά για να πετύχει θέλει πολύ σκόρδο και πολύ μαϊντανό, όπως κάνουμε και στο σοφρίτο.
Ένα ολόκληρο σκόρδο και ένα ολόκληρο ματσάκι μαϊντανό.
Εάν αγαπάτε τα θαλασσινά, είναι μια πολύ ξεχωριστή γεύση που θα σας ενθουσιάσει.
Παράλληλα, με τα κεφάλια από τις γαρίδες φτιάχνουμε μια νόστιμη γαριδόσουπα, κι έτσι έχουμε ένα πλήρες γεύμα.
Ποιος είπε ότι η νηστεία είναι «άνοστη»??
Για τις σκορδάτες γαρίδες χρειαζόμαστε:
1 κιλό γαρίδες μεγαλούτσικες
1 ολόκληρο σκόρδο (μέτριο)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
καλής ποιότητας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Τις φτιάχνουμε:
Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα φυλάμε στην άκρη για να φτιάξουμε την σούπα.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε προσεκτικά το εντεράκι από την ράχη τους.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα, να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο κομμένο σε φετάκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τις γαρίδες να μαγειρευτούν για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε με ένα άσπρο ρύζι.
ΓαριδόσουπαΓια την γαριδόσουπα χρειαζόμαστε:
Τα κεφάλια από το 1 κιλό γαρίδες που χρησιμοποιήσαμε
1 μικρό χυμό λαχανικών V8 (160 ml)
1 κουταλάκι πελτέ
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
μισό σφηνάκι ούζο
¾ κούπας ρύζι καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
Πάμε να την φτιάξουμε:
Σε μεσαία κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι την μέση, προσθέτουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και βράζουμε για 10 λεπτά.
Θα χρειαστεί να ξαφρίσουμε κατά διαστήματα.
Μετά από 10 λεπτά βρασμού, αποσύρουμε από την φωτιά, αφαιρούμε τα κεφάλια, σουρώνουμε τον ζωμό και τον βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Περιμένουμε ένα τεταρτάκι μέχρι να σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπερακι
Καλή επιτυχία!
Wednesday, 24 February 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
37 comments:
Καλημέρα..Αχ τι μου κάνεις με τις γαρίδες!!!!!Μου έδωσες ωραία ιδέα του τι θα μαγειρέψω σήμερα
Ελενάκι καλημέρα!! Γαρίδες να είναι και όπως να είναι!!! τρελαίνομαι!!!!
Θα προτιμησω τις πρωτες με το σκορδακι που φαινονται υπεροχες, γιατι απο σουπα.. δεν....!!!!!
Φιλακια Ελενακι
Καλημερα!!!!!!!
Μαζί με την Μέτη θα κάνω παρέα κι εγώ και θα τιμήσουμε τις σκορδάτες γαριδούλες όπως τους αξίζουν!!!
Πολύ νόστιμή και εύκολη συνταγή Έλενα, γι' αυτό και θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε τις μέρες της νηστείας, αλλά και το καλοκαιράκι με ουζάκι!!
Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!
Ελενάκι εμένα πάλι με εντυπωσίασε η σούπα και θα την φτιάξω.
Και οι δύο συνταγές μου αρέσει που είναι απλές και εύκολες, ότι πρέπει για όσους νηστεύουν, αλλά και για εμάς που δεν νηστεύουμε όλες τις μέρες.
Κοριτσια μου τι κάνετε?
Μου λείψατε πολύ αλλά ήμουν εκτός Ελλάδας τόσο καιρό και δεν μπορούσα να σας παρακολουθώ.
Από ότι καταλαβαίνω έχω πολλή δουλειά πλέον, τι να πρωτοπρολάβω να δω, εδώ πλέον υπάρχει θησαυτρός συνταγών, σιγά σιγά θα τα δω όλα!
Σας φιλώ, θα τα λέμε!
Elena , καλημερα! Μαρεσουν οι σουπες σου!
Θαθελα να ειχα μια τωρα!!
Φιλια!!
Μπεττυ
Παρόλο που η οικογένεια θα ξετρελαινόταν με τη σούπα, εγώ έχω αρχίσει να σκέφτομαι πότε θα φτιάξω τις σκορδάτες γαρίδες! Τέλεια και τα δύο φαγητά, μπράβο Έλενα!
Ελενα, ως γνωστόν, σουπες εξαιρετικές φτιάχνω, αλλά στο στομα μου δεν τις βάζω (όπως η Μαφάλντα,χαχχ)
στο σπιτι ομως, τις εκτιμουν ιδιαιτερως!
τις γαρίδες ομως!!
φιλια πολλά :))
Eλενάκι,ξέρεις δεν τις τρώω,αλλά ξέρω κάποιους που τρελαίνονται.
Όταν είδα τη συνταγή,νόμισα ότι ήταν Αμαλία,που μας συνηθίζει σε τέτοια εδέσματα.
Φιλιά!
Έλενα; μην ξεκινήσεις πάλι σκασμένο και τέτοια!!!εεεεε στο λέω....
δεν είναι ότι δεν μου αρέσει, μου αρέσει και πολύ μάλιστα το σημερινό και το ένα και το άλλο, αλλά δεν μπορώ να το φάω.... εκτός από ευαίσθητο παιδί που είμαι, έχω και ευαίσθητο στομάχι....
θα δοκιμάσω όμως ένα γαριδάκι και ας με φάει μετά...
αυτά πολλά φιλιά
Ελένη χα ναι δεν ήμουν εγώ το σκορδάκι δεν το μπορώ οπότε δεν το βάζω και στις συνταγές μου....
πολλά φιλιά και καλά να περάσεις σήμερα
Λενιώ μου, ομολογώ πως με ξάφνιασες σήμερα!
Δεν έχω δοκιμάσει καμιά από τις πρωτότυπες συνταγές που μας ετοίμασες!!
Δηλώνω λάτρης του ρυζιού με θαλασσινά οπότε η συνταγή σου θα ενταχθεί άμεσα στο menu μας !
Να είσαι καλά
Φιλιά πολλά
Καλό απόγευμα
Είδα γαρίδες και μπήκα!!!
Βάλτε τα ούζα να παγώνουν!
Ελενιώ μου όπως ξέρεις έχουμε άριστες σχέσεις με τις γαρίδες ! γιαυτό θα τιμήσω δεόντως και τις πρώτες αλλά θα δοκιμάσω και την σούπα που δεν την έχω γευτεί ποτέ!!
γεια στα χεράκια σου, αει στο καλό μου άνοιξες την όρεξη!!!!!!!!!
καλο απόγευμα!!!!!!
Evelina πανεύκολο φαγάκι, ο μόνος κόπος είναι το καθάρισμα των γαρίδων μόνο!
Φιλιά!
Elenaki και σε μας αρέσουν, άσχετα από νηστείες τις μαγειρεύουμε συχνά!
Φιλιά!
Μετούλι μου δεν είσαι ...σουπού??
Γι αυτόέφτιαξα και τις σκορδάτες, μην μου μείνεις νηστικούλι!!
Φιλάκια!
Αχ Vasia μου, μην μου θυμίζεις το καλοκαιράκι και αργεί ακόμα!
Οσο για το φαγάκι, πραγματικά πανεύκολο!
Φιλάκια!!
Ιουλία μου πανεύκολες δεν λες τίποτα!!
Και οι δύο είναι πολύ νόστιμες, πιστεύω θα τις ευχαριστηθείς!
Φιλιά!
Κατερίνααααα!!
Που είσαι βρε Κατερινάκι, γιατί σε χάσαμε??
Φαντάζομαι για δουλίτσες θα έλειπες, για να είσαι εκτός Ελλάδας τόσον καιρό.
Εχουμε φτιάξει πλέον τις κατηγορίες λφαβητικά, οπότε ότι θέλεις μπες και δες!
Φιλιά!!
Betty μου κόπιασε!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!!
Big mama, οι σκορδάτες γαρίδες γίνονται εξαιρετικές, τελείως διαφορετική γεύση από ότι έχουμε συνηθίσει στις γαρίδες.
Δοκίμασέ τες!
Φιλιά!
Μαριλένα μου, χρυσοχέρα μου εσύ!!!!
Είμαι σίγουρη ότι φτιάχνεις εξαιρετικές σούπες, αν τις εκτιμάει η λοιπή φαμίλια, φτιάξτους την γαριδόσουπα, γίνεται πάααρα πολύ νόστιμη!
Φιλάκια!!
Ελενάκι μου το ξέρω που δεν σου αρέσουν εσένα γενικά τα θαλασσινά, κάτι άλλο θα βρούμε να σε τρατάρουμε:))
Οχι, δεν είναι αυτή τη φορά η Αμαλία χα χα χα!!
Φιλάκια!
Αμαλίτσα, η αλήθεια είναι ότι αυτό το φαγάκι είναι τίγκα στο σκορδάκι, όπου αυτή είναι και όλη του η νοστιμιά!
Μπορείς να φανταστείς π.χ τζατζίκι χωρίς σκορδο?
Ετσι κι αυτό το πιάτο θέλει το σκορδάκι του.
Αν όμως εκτός από σκασμένο διαθέτεις και ευαίσθητο στομάχι, απόφυγέ το!
Φιλάκια!!
Γεια σου Γιώργο μου, πολλά φιλιά, περιμένω εντυπώσεις!
Λίλα, τα ούζα έχουν ήδη παγώσει και σε περιμένουν!!
Χάσαμε και την Γαστεροπλήξ αυτές τις μέρες, που είναι αυτή η ψυχή?
Μαράκι μου, έλα, έλα!!
Κάνω το τραπέζι εγώ σήμερα!!!
Φιλάκια, καλό απόγευμα φιλενάδα:))
Έλενα, κάποια ψυχή θα το λατρέψει αυτό το φαγάκι σου με τόσο σκόρδο. Να το φτιάξω λες "να αγαπηθούμε πάλι απ΄την αρχή"!;
:P
Α, γαρίδες έχουμε!!! Η φίλη μου Ανδριανα μου έμαθε να κάνω΄έτσι τις γαρίδες και εγώ, εδώ στην Ισπανία, τις έβαλα δύο σταγονίτσες ούζο όταν είναι μισοέτοιμες γιατί τρελαίνομαι με το άρωμα! Φιλάκια και ευχαριστώ. Έχω φίλους κυριακί και θα τους κάνω τις γαριδουλες σου και την σουπίτσα!
καλησπέρα!!τις έφτιαξα την καθαρή Δευτέρα μαριναρισμένες σε ούζο και μετά τις έψησα, σκόρδο δεν προτίμησα, σαν την Αμαλία κι εγώ.
Tromai skordo giati eimastai Ellines. En nravo...ema olokloro kefalaki skordo! Filia se olous! lol
Ζαμπάκι μου λες??
Χα χα χα!!
Φιλούθκια!
Veronica καλώς να δεχθείς τους φίλους σου, φτιάξτους το φαγάκι και πιστεύω θα τους αρέσει πολύ!
Είναι και πανεύκολο!
Φιλιά!
Ξανθή μου το ούζο τους πάει πολύ!
Αυτή η συνταγή βέβαια δεν είναι για ψητές γαρίδες, αλλά για πολύ πολύ σκορδάτες!
Καλό βράδυ!
Peter, ένα ολόκληρο κεφάλι!!
Οχι κανένα τεράστιο σκόρδο, αλλά θέλει μπόλικο σκορδάκι!
Φιλιά!
Ας είναι γαρίδες και όπως να 'ναι!
Post a Comment