Monday 4 April 2011

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Με ένα δροσερό γλυκάκι ψυγείου σας ευχόμαστε σήμερα καλή βδομάδα!
Φτιάξτε το εύκολα και απολαύστε το!
Για να δούμε πως γίνεται.

Τα υλικά μας για ένα μέτριο πυρέξ:
24 φρυγανιές
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
180 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
100 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες άρωμα
Για το σιρόπι
2,5 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 βανίλιες
1 φλούδα λεμονιού
Επιπλέον
2 φακέλους σαντιγί Garni
ή 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη άχνη σε σαντιγί
Για την διακόσμηση
Τρούφα σκούρα ή πολύχρωμη, ή καβουρδισμένο αμυγδαλάκι φιλέ, ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, ή κερασάκια μαρασκίνο, ή ότι άλλο σας αρέσει.
Πάμε να φτιάξουμε το γλυκάκι:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε σε μπολ μία κούπα από το γάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και το περιεχόμενο του μπολ.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Την διατηρούμε σκεπασμένη για να μην πιάσει κρούστα.
Στρώνουμε τις μισές φρυγανιές σε ένα μέτριο πυρέξ, αφού προηγουμένως τις έχουμε βουτήξει στο σιρόπι.
Προσοχή! Οι φρυγανιές πρέπει να σιροπιαστούν πολύ καλά, αλλιώς θα παραμείνουν σκληρές και το γλυκό θα σας δυσκολεύει να το κόψετε σε κομμάτια.
Πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές απλώνουμε την μισή κρέμα.
Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μια στρώση από φρυγανιές, καλά σιροπιασμένες και πάνω από αυτές απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Η αν προτιμάμε χτυπάμε σε σαντιγί, κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα.
Διακοσμούμε ανάλογα με την φαντασία μας και τις προτιμήσεις μας!
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά!
Απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, καλή μας εβδομάδα!!!

71 comments:

gwgw said...

Ευχαριστουμε πολυ Ελενακι,που μας ξεκινας γλυκα την εβδομαδα,οσο για τετοιου ειδους γλυκα πεταω την σκουφια μου..Καλημερα και καλη εβδομαδα γλυκια μου,φιλια πολλα!!!

love2love said...

το εκανα τελειο και δροσερο

moments collector said...

Καλημέρα!!!!μου έδωσες ιδέα για το βράδυ της Ανάστασης!!δροσερό και ελαφρύ!!

Afroditi Dionysopoulou said...

Καλημέρα & καλή εβδομάδα Ελενά!

Τέλειο το γλυκό σου , τωρα που ανοίγει ο καιρός , νομίζω ειναι ενα απο τα ευκολά κεράσμα που μπορούμε να φτιάξουμε , άσε που όλοι το λατρεύουν! :)

Elpiniki said...

Πολύ δροσερο γλυκακι και τωρα που ανοιγει ο καιρος θα ειναι τελειο!

Anonymous said...

I like your cake is fabulous! It's a sweet for have a good week. Good day and hello from spain under the spring sun.

Εφη said...

Αμάν και εσύ πρωινιάτικα, μπαίνω στην Πηνελόπη πάρ'τον μπακλαβά στη μούρη, μπαίνω εδώ, πάρ'το το σούπερ και ανοιξιατικοκαλοκαιρινό γλυκάκι σου......!!! Τι θα κάνουμε μέχρι να μεσημεριάσει δηλαδή?? χααχαχ!!!
Μια γλυκιά καλημέρα και καλή εβδομάδα Ελενά μου!!!

simonmad said...

Μας είπες μια πολύ γλυκιά καλημέρα, Έλενα, νόστιμη κι ελαφριά!

Σοφία Ζ. said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Δροσιστικό και delicious και πανεύκολο, Έλενά μου. Στείλε μου ένα κομματάκι, please!!!

Lila Xagorari said...

Καλή εβδομάδα Λενιώ μου, υπέροχο και δροσερό!

Κατερίνα said...

Μία καλή ιδέα για το γλυκό αυτό είναι να πασπαλίσουμε με κανέλλα-γαρύφαλλο τις φρυγανιές και επίσης για κρέμα να βάλουμε κρέμα άνθος αραβοσίτου.Είναι ένα γλυκό που το έφτιαχνα πάντα στα φοιτητικά μου πάρτυ στο πολυτεχνείο και γινότα ανάρπαστο. Κανείς δε καταλάβαινε ότι η βάση ήταν φρυγανία.
Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές που πάντα με αγάπη μας προσφέρετε!!
Φιλιά Κατερίνα

paraxeno pirouni said...

Κάποιοι αυτό το γλυκό το λένε και εκμέκ με φρυγανιές, γίνεται υπέροχο και είναι σίγουρα πανεύκολο!
Η διακόσμηση με τα κουφετάκια το κάνει και πολύ ωραίο για τα παιδάκια!
Καλή βδομάδα και καλή συνέχεια :)

eleni said...

Έλενα,το θυμάμαι από χρόνια αυτό το γλυκάκι.
Ελαφρύ και δροσερό για την εποχή και το καλοκαίρι.
Καλή εβδομάδα!Φιλιά!

Helen Gr said...

Δεν έχω λόγια. είναι εξαιρετικό, νόστιμο και πολύχρωμο! Μάλλον μπήκε καλοκαίρι στην Ελλάδα, νομίζω, Έλενα; Καλό και για την Κυριακή του Πάσχα, έτσι δροσιστικό που είναι. Καλή εβδομάδα. Φιλιά.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

καλή εβδομάδα, με γλυκάκι ακόμη καλύτερη!

Unknown said...

Τι ωραίο γλυκάκι που προμηνύει καλοκαίρι...πολύ μ'αρέσει....μπράβο Ελενάκι μου..

Rena said...

Σκέτος πειρασμός το γλυκό σου!!!

Vasia b. said...

Υπέροχο δροσιστικό γλυκάκι!!!!!
Μπράβο Ελενά μου με τις γλυκές ιδέες σου!!!!
Πολλά φιλάκια !!!

ΕΛΕΝΑ said...

Γωγούλα μου κι εγώ την δικιά μου σκούφια πετάω χα χα χαα!
Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

love2love σε ευχαριστώ πολύ!
Καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Nandia μου κι εγώ συνήθως το βράδυ της Ανάστασης το φτιάχνω ή την Κυριακή το μεσημέρι, γιατί είναι εύκολο, ελαφρύ και δροσιστικό!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αφροδιτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
Πανεύκολο είναι και ωραίο κερασματάκι τώρα που φτιάχνει ο καιρός!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελπινίκη μου, έτσι είναι!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Odile, thank you very much!
Regards to Spain:)
Have a nice week!

ΕΛΕΝΑ said...

Eφάκι βρίσε με, βρίσε με χα χα χαα!!!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλώς την Simonmad!!
Σε ευχαριστώ πολύ, καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Σοφάκι μου το κομμάτι σου είναι πάντα φυλαγμένο!!
Φιλιά πολλά, καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Λιλούκο μου σε ευχαριστώ!
Φιλιά πολλά!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερίνα μου, από τα φοιτητικά μου χρόνια το φτιάχνω κι εγώ αυτό το γλυκάκι!!!
Και με άνθος αραβοσίτου πολύ ωραίο γίνεται!
Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Dark Chef, αν μου είχες πεί νωρίτερα το όνομα, αυτό θα έβαζα σαν τίτλο, με ενθουσίασε!!!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου πολύ παλιά συνταγή, που όμως παραμένει διαχρονική γιατί είναι νόστιμη και εύκολη!
Φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελένη μου αγωνίζεται να μπει η Ανοιξη στην Ελλάδα, το καλοκαιράκι λίγο μακρινό μας πέφτει;-)
Δεν παραπονιόμαστε όμως, ο καιρός έχει φτιάξει πολύ!!!
Πολλά φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλή γλυκιά εβδομάδα Γαστεροπλήξ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ευάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι είναι, είναι;-)
Φιλάκια!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασάκι μου είπα να σας γλυκάνω για καλή εβδομάδα!
Φιλιά πολλά πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Να ξέρεις τι μου θύμισες..φοιτήτρια στην Αθήνα το έφτιαχνε η μητέρα μιας συμφοιτήτριας μου και το τρώγαμε σαν τρελλές!Θα το αντιγράψω να το κάνω..

mari beika said...

Έλενα πολύ ωραίο το γλυκό το έφτιαχνα παλιά όταν ήμουν εργένισσα.
Φιλιά πολλά

mia maria said...

Πολύ ωραίο! Ελαφρύ και δροσερό! Το αντιγράφω Ελενάκι:)

Thalassenia said...

Όλα τα καλά έχει το γλυκό σου.
Είναι εύκολο, γρήγορο, απλό, αγνό και κυρίως νόστιμο.

Φιλιά θαλασσένια.

Maria B. said...

Ελενάκι μου γλυκό, μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια. Το έφτιαχνε παρόμοια η μητέρα μου και δεν προλάβαινε να παγώσει στο ψυγείο. Η βάση με τις σιροπιασμένες φρυγανιές είναι όλα τα λεφτά !!! όποιος δεν το έχει δοκιμάσει δεν ξέρει τι χάνει!!!


Πάω να σβύσω τον φούρνο γιατί μόλις ψήθηκε το μπριάμ !! μοσχοβολάει όλο το σπίτι!

καλό βράδυ και φιλάκια πολλά πολλά

ΕΛΕΝΑ said...

Αχτίδα μου, το γλυκάκι θύμισε σε όλες τα ... νιάτα μας χα χα χαα!
Σε φιλώ, καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου αυτό έλεγα και πιο πάνω, όλες στα νιάτα μας το φτιάχναμε, αλλά ήταν από τα αγαπημένα γλυκάκια, γι αυτό είπα να το ξαναθυμηθούμε!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Mia Maria, Μαράκι μου είμαι σίγουρη ότι θα το φτιάξεις τέλεια!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Θαλασσένια μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια, καλή σου βδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου χρυσοχέρα μου εσύ!!
Είμαι σίγουρη ότι έχει μοσχοβολίσει το σπίτι σου!
Φιλιά πολλά, πολλά!
Καλό βράδυ!

Tante Kiki said...

Έλενά μου,τί καταπληκτικό γλυκό είναι αυτό; Φαίνεται ότι είναι πεντανόστιμο αλλά και εμφανίσιμο!!
Να σε ρωτήσω, πού βρίσκεις αυτές τις πολύχρωμες καρδούλες γιατί εγώ έχω βρει μόνον ροζ και κόκκινες.
Πολλά φιλιά!!!!!

manousina said...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα.
Παρόμοιο με αυτό το γλυκάκι έφτιαχνε παλιά η μαμά μου, όταν είμασταν πιτσιρίκια. Πολύ εύκολο και νόστιμο

ΕΛΕΝΑ said...

Κική μου σε ευχαριστώ πολύ!
Τις καρδούλες μου τις έχει φέρει η φιλεναδίτσα μου η Λαμπρινή από την Γερμανία.
Δυστυχώς ούτε εγώ τις έχω πετύχει στην Ελλάδα κάπου.
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Manousina μου, κι εγώ από την μανούλα μου την έχω την συνταγή.
Η μαμά έφτιαχνε το γλυκάκι με άνθος αραβοσίτου, εγώ κάποια φορά που ήθελα να το φτιάξω είχα ξεμείνει από άνθος αραβοσίτου, έφτιαξα μιαν εύκολη κρέμα ζαχαροπλαστικής και έκτοτε την καθιέρωσα!
Πολλά φιλιά, καλό μήνα!

Asteri (Maria) said...

Έλα ομολόγησε το ...... για μένα το έφτιαξες εεεεε;;;; χιχιχιχι μ'αρέσειιιιιιιιιι
Πολλά φιλιά

ΕΛΕΝΑ said...

Αστεράκι, αφού με πιέζεις..... ομολογώ χα χα χααα!
Πολλά φιλιά!

Maria Tzirita said...

Καλέ τι υπέροχο! Και ελαφρύ! Λέω να αντικαταστήσω τη ζάχαρη με φρουκτόζη και να το τολμήσω, τι λες; Όσο για το σιρόπι, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω χυμό από φρέσκο ανανά, που δεν έχει ζάχαρη. Τι να κάνω η γυναίκα, ψάχνω να βρω εναλλακτικές να απολαύσω κανένα γλυκό που τόσο μου λείπουν τ'άτιμα...
Φιλιά Ελενάκι μου!

Θεανώ said...

Ελενα και εμένα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια αυτό το γλυκό. Μόνο που από πάνω βάζαμε και ζελέ συνήθως κεράσι. Το αγαπούσα και το αγαπώ πολύ αυτό το γλυκό.

Anonymous said...

ΤΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ...ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ!!!!ΜΟΝΑΔΙΚΑ!!!
ΦΙΛΙΑ Χ 2

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου δίκιο έχεις, σε καταλαβαίνω απόλυτα!
Και βέβαια μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που λες!
Φιλάκια πολλά, καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ said...

Θεανώ μου αυτό είναι ένα άλλο γλυκάκι που φτιάχνω, με σαβαγιάρ, άνθος αραβοσίτου και ζελέ!
Βάζω και κομπόστα βερύκοκο!
Τέεεελειοο δεν το συζητάω!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ said...

[handmade+art] x2 σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
Φιλιά, καλό βράδυ!

stalamatia said...

Απ'οδώ και πέρα ότι πρέπει το γλυκάκι αυτό,δροσερό δροσερό.

cook said...

γιατι αραγε??...πριν ακομη δω την υπογραφη ξερω οτι αυτο είναι 'Ελενα!!!εχει κατι απο τη γλυκα σου :)σμακς!!(κανω παρομοιο μα με φετες τσουρεκι)...θαυμασιο styling!

ΕΛΕΝΑ said...

Σταλαματίτσα μου σε ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αχ βρε μπισκοτένια μου, τέτοια μου λες και δεν μπορώ να σε ξεχάσω χα χα χαα!!
Πολλά πολλά φιλάκια!

ravioli said...

Ekplhktiko glyko! Apo ta nostimotera! Mia erwthsh mono, i deyteri strwsi fryganias einai idi siropiasmenes i tis topothetoume kai meta rixnoume to ipoloipo siropi? eyxaristw!

ΕΛΕΝΑ said...

ravioli η δεύτερη στρώση φρυγανιές είναι ήδη σιροπιασμένες, δεν ρίχνεις το σιρόπι από πάνω, τις σιροπιάζεις καλά και μετά τις τοποθετείς!
Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις, γίνεται πραγματικά πολύ νόστιμο!

Anonymous said...

Πολυ ωραιο το γλυκακι αυτο!! Κ πολυ η ωραια η φωτογραφια του! Εφαγα προσφατα σε μια επισκεψη κ ξετρελαθηκα.
Μια ερωτησουλα, επειδη θελω να αποφευγω τα αυγα, ειναι δυνατον να φτιαξω την κρεμα χωρις τα αυγα? Ή με τι θα μπορουσα να τα αντικαταστησω.
Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!
Ευη

ΕΛΕΝΑ said...

Eύη καλησπέρα.
Τα αυγά στην κρέμα δεν είναι ωμά, αν αυτό σε φοβίζει.
Πιστεύω όμως ότι χωρίς τα αυγά η κρέμα δεν θα είναι το ίδιο νόστιμη.
Καλή επιτυχία εύχομαι αν το φτιάξεις, γίνεται πολύ νόστιμο!

Anonymous said...

Ελενα μου σ'ευχαριστω για την αμεση κ κατατοπιστικη απαντηση σου! :-)
Μου μυριζουν τα ατιμα..Θα το δοκιμασω χωρις αυτα..κ ιδωμεν! :-)
Θα επιστρεψω με σχολια!
Κ παλι ευχαριστω πολυ κ πολλα συγχαρητηρια για το πολυ ομορφο blog σας κ τις πολυ καλες συνταγες που μας δινετε!
Καθε μερα σας παρακολουθω!
Με εκτιμηση, Ευη

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστούμε πολύ Εύη μου για τα καλά σου λόγια!
Να μας έρχεσαι να σε κερνάμε από καρδιάς!
Φιλιά!

Αρτεμις said...

Το εφτιαξα αποψε για τα γενεθλια της κορης μου αυριο. Γινετε 16 το μωρο μου...Αυριο βραδυ θα σας πω εντυπωσεισ...

ΕΛΕΝΑ said...

Αρτεμις να την χαίρεσαι την κορούλα!
Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε το γλυκάκι!
Καλό βράδυ!

Αρτεμις said...

Τελεια η κρεμα. Ισως δοκιμασω να βαλω και κομματια μπανανας στην κρεμα. Πιστευω θα της ταιριαζε.... Φιλουθκια πολλα απο την Κυπρο..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...