Wednesday 6 April 2011

Σπανακόρυζο κοκκινιστό

Πολύ γρήγορη και νόστιμη λύση/απάντηση στην ερώτηση ''τι θα φάμε σήμερα? ''
Επίσης μια νόστιμη νηστίσιμη πρόταση!

Υλικά για 5-6 μερίδες:
1 κιλό σπανάκι
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 κλαράκια άνηθο
4-5 κουταλιές της σούπας Πελτέ
7-8 ποτήρια νερό
2 κούπες του τσαγιού ρύζι παρμποιλ κίτρινο
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα σπανάκια.
Τα βάζουμε για λίγο σ' ένα σουρωτό για να στραγγίσουν.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τον ανακατεύουμε με το λάδι.
Ρίχνουμε το σπανάκι και τα τσιγαρίζουμε για λίγο όλα μαζί.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για περίπου 20- 25 λεπτά.
Καλή μας όρεξη!!

36 comments:

gwgw said...

Αγαπημενο,νοστιμο φαγακι,και αν δεν νηστευουμε το συνοδευουμε και με τυρακι φετα..
Καλη σου μερα Μαρακι,φιλακια!!!

Unknown said...

Καλημέρα!! αγαπημένο πιάτο!!

Tante Kiki said...

Μεγάλη καλημέρα!!!!! Υπέροχο και πολυαγαπημένο το σπανακορυζάκι ήταν, είναι και θα είναι σταθερή αξία, είτε νηστεύουμε είτε όχι!!!! Φιλιά!

Ξανθή said...

Για σήμερα η σκέψη μου είναι σε ένα σπανακόρυζο εκτός κι αν μέχρι το μεσημέρι την αλλάξω!!
Καλημέρα σε όλες!!!

Elpiniki said...

Φαγητο που αρχισα να τρωω προσφατα... με μπολικο λεμονακι, μουρλια!

Anonymous said...

I love this recipe, my mother made somethings same that. It's very good and the very mediterranean food. Good day and hello fron spain under the nice sun.

Konstantina said...

Πολύυυυυυυυυυυυ αγαπημένο φαγητό!!!
Καλημέρα:))

manousina said...

Αχ αγαπημένο φαγητό. Το σπανάκι με το ρύζι τι ωραία που μυρίζει!!!!!
Την θέλει την φέτα του!!!!

adriana nikolatos said...

Από τα αγαπημενα μου!!
Νοστιμότατο!

Θεανώ said...

Πολύ ωραίο και υγιεινό το σπανακόρυζο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν αρέσει πολύ στα παιδιά.

EVAGELIA VRETTOU said...

Ειλικρινά μου λύσατε το πρόβλημα της ημέρας! τη συνταγή σας θα φτιάξω σήμερα!!! φιλιά πολλά

eleni said...

Μαρία,μ΄αρέσει πάααααρα πολύ!
Το φτιάχνω άσπρο και στο σερβίρισμα ρίχνω λεμονάκι.
Φιλιά!

Σοφία Ζ. said...

Μαράκι μου καλό μεσημέρι, κράτα μου ένα πιάτο. Άπό τα φαγητά που λατρεύω αλλά δεν φτιάχνω γιατί κανείς εκτός εμού δεν τιμάει!

Lila Xagorari said...

Και για μας τις τυχερές υπάρχει πάντα μπόλικο σπανάκι στον κήπο οπότε βγαίνουμε κόβουμε και τρώμε!!!χαχαχαα

Σοφία Ζ. said...

Ξέχασα να γράψω ότι όπως το βλέπω έτσι υπέροχο, ζουμερό και χυλωμένο στη φωτογραφία τρελαίνομαι!!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

αγαπημένο!!! ένας φίλος που δεν το αγαπά το λέει σπαναζόρικο μιας και ζορίζεται να το φάει!!!!!

Asteri (Maria) said...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ φαγητό!

Vita said...

All time clasic ελληνική φαγητό! Δεν βάζω πελτέ αλλά μπόλικο λεμόνι. Θα το δοκιμάσουμε κι έτσι!

simonmad said...

Κι εγώ με λεμόνι τοκάνω, χωρίς πελτέ, αλλά όπως και να το κάνεις, είναι νόστιμο το σπανακόρυζο!

Vasia b. said...

Πολύ νόστιμο παραδοσιακό φαγάκι!!
Και με λεμόνι και με ντομάτα γίνεται υπέροχο!!!
Προσθήκη φρεσκοψημένου ψωμιού και φέτας και είναι τέλειο!!!!!
Πολλά φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου εγώ άσπρο με λεμονάκι το κάνω (γνωστή ... λεμονού)αλλά και το κοκκινούλι ευχαρίστως το τσακίζω, διότι είμαι και γνωστή σπανακού;-)
Φιλάκια, μου έλειψες σήμερα σνιφ!!

Unknown said...

Και μετά το λαχματζούν..θα έχουμε σπανακόρυζο...άντε δεν πειράζει γιατί μ'αρέσει κυρίως με ντομάτα...

Εφη said...

Οπως και να μου το δώσεις θα το τσακίσω !!!! Με αβγουλάκι, ναι
Με φέτα, ναι-με πελτέ-χωρίς πελτέ με μπόλικο λεμόνι.....αγαπημένο μου!

Giorgos Varvakis said...

Το λατρεύω σε όλες του τις εκδοχές!!!!
Πέρασα για χαιρετούρες :)))
Φιλιά πολλά
Καλό Σαββατοκύριακο

Maria Tzirita said...

A ναι! Αυτό είναι το φαγητό μου! Με το λαδάκι πάντα ωμό στο τέλος, βεβαίως βεβαίως!
Φιλιά Μαράκι μου!

xsclean said...

Και μόλις έψαχνα μία καλή συνταγή για σπανακορυζο......Ευχαριστώ!!!!!!!!

Unknown said...

Δύο κουταλιές της σούπας αλάτι; Είναι σίγουρα σωστό αυτό;

Unknown said...

Δύο κουταλιές της σούπας αλάτι; Είναι σίγουρα σωστό αυτό;

Maria B. said...

Γειά σου Dion, ναι είναι σίγουρα σωστό γιατί το νερό που εχει είναι γύρω στα 8 ποτήρια + τα υγρά απο το σπανάκι, βεβαια όταν λέμε κουταλιές δεν εννοούμε φουσκωτές εννοούμε τελείως φυσιολογικές. Εαν εσύ δεν θέλεις τόσο αλάτι, ρίξε μια κουταλιά, δοκιμάσέ το και ετσι θα ξέρεις εαν σου αρέσει με λιγότερο απο αυτό που γράφω.

ευχαριστούμε για την επίσκεψη και καλή χρονιά !!!!

one among the others... said...

Καλησπέρα σε όλες-ους σας. Δοκίμασα και έφτιαξα αυτο το σπανακορυζο. Ένα θα σας πω . Έιμαι 40 χρόνων και έχω να φάω σπανακορυζο από μικρό παιδί. Ειχα φοβία με αυτο το φαγητό. Το φαγητό εγινε Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο και σίγουρα πλέον Ξ μπαίνει στο διαιτολόγιο μου αφού ειναι και θρεπτικό . Επίσης εξαιρετικά γρήγορο και απλο τόσο που κάποιος με ελάχιστη επαφή με την κουζίνα μπορεί να το φτιάξει άνετα.

Maria B. said...

Καλημέρα ''one among the others'' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και χαιρόμαστε που σου άρεσε το φαγάκι. Είναι πράγματι μια γρήγορη, πεντανόστιμη και άκρως υγιεινή πρόταση !! (μεταξύ μας και εγω το λατρεύω !! χιχιχ !!) Θα χαρώ πολύ να σε ''ξαναδώ'' και να μας γράψεις την αποψή σου για όποια συνταγή φτιάξεις από το μπλόκ μας !

Καλή συνέχεια !!
Μaria B.

one among the others... said...

Maria B σε ευχαριςτω πολυ. Σίγουρα θα δοκιμάσω και άλλες συνταγές και θα σας πω την ( ειλικρινή) γνώμη μου. Το σπανακόρυζο πάντως ειναι κορυφαίο απλα. Ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσουν όλοι να το φτιάξουν και να το απολαύσουν.
Υ.Γ: τυφλοσούρτι παιδιά... ειδικά οι αρχάριοι φτιάξτε το ακριβώς όπως σας την δίνει η Μαρία την συνταγή και θα νομίζετε οτι είστε χρόνια μάγειρες!

Maria B. said...

one among the others, καλό μεσημέρι ! γελασα πολύ με την τελευταία σου παράγραφο !!! χιχιχι!! περιμένουμε με χαρά την άποψή σου. Εύχομαι να εχεις επιτυχία και νοστιμιά σε ότι κάνεις ! καλό σαββατοκύριακο και καλή ξεκούραση.

φιλάκια πολλά Μαρία

one among the others... said...

Καλησπέρα σας και πάλι.
Επειδή είμαι φαν της θεωρίας οτι ένα ισον κανένα και καμία φορά η τύχη του πρωτάρη... εεεε λοιπόν παιδιά ξανά δοκίμασα την συνταγή με το σπανακορυζο και σας διαβεβαιώ οτι βγήκε το ίδιο καταπληκτική με την πρώτη φορά!
Απευθύνομαι κυρίως σε όσους έχουν φοβία με το σπανακορυζο ή σε γονείς που θέλουν να το μάθουν στα παιδιά τους. Δε νομίζω να βρείτε πιο εύκολη, απλή, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.
Και επειδή κάθε μάγειρας έχει τα δικά του θα σας πω μερικά πραματα που έκανα εγώ:
- έβαλα λίγο παραπάνω Ρύζι και μου Χείλωσε απίστευτα. Έσπασε έτσι και την έντονη γεύση του σπανακιού
- έβαλα baby σπανάκι που ήταν πολυ τρυφερό και πολυ νόστιμο
- λίγο παραπάνω λεμόνι στο τέλος και λίγο φέτα θα βοηθήσει και τους πιο επιφυλακτικούς με το σπανάκι.
Και πάλι ευχαριστώ πολυ για την συνταγή. Πλέον από τις πολυ αγαπημένες μου.
Καλή σας συνέχεια ...

one among the others... said...

17/8/2017
Update που λένε και στο χωριό μου... διαπίστωσα οτι τεράστια διαφορά κάνει το απλο σπανάκι με το baby. Προτιμήστε με κλειστά μάτια το μπειμπι και θα φάτε αλλο φαγητό. Επίσης επειδή με τον καιρό νιώθω πιο αυτοπεποίθηση και νομίζω με πέρνει να κάνω δοκιμές εβαλα μαζι πράσο και καρότο. Εγινε το ίδιο ενδιαφέρον.

Maria B. said...

Ευχαριστούμε πολύ πολύ για το .... update !!!!! και εμείς στο χωριό μας έτσι το λέμε !!! χιχιχι !!! Σίγουρα θα δοκιμάσουμε την πρότασή σου για μας ακούγετε πολυ ''γιαμ - γιαμ' το μπειμπυ σπανάκι !!!! εαν ανακαλύψεις και κάτι άλλο please κάνε μας update !!!! χιχιχι !! φιλια πολλά και καλά μαγειρέματα !!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...