Friday, 22 June 2012

Γεμιστά δύο σε ένα

Τα γεμιστά είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά.
Το καλοκαίρι τα μαγειρεύω συχνά, θεωρούνται από τα ωραιότερα καλοκαιρινά φαγάκια άλλωστε!
Αλλά τα μαγειρεύω και τον χειμώνα, όταν βρίσκω ωραίες ντοματούλες και πιπεριές.
Έλα όμως που οι μισοί από εμάς τα προτιμάμε με κιμά και οι άλλοι μισοί χωρίς!!!
Τι να κάνω κι εγώ; Φτιάχνω γεμιστά....δύο σε ένα!!
Τα μισά με κιμά και τα άλλα μισά σκέτα.
Μην νομίζετε ότι είναι κάτι δύσκολο. Δεν φτιάχνω δύο γεμίσεις.
Έτσι τα απολαμβάνουμε όλοι στην οικογένεια, ο καθένας όπως του αρέσουν.
Ας δούμε λοιπόν πως θα τα μαγειρέψουμε.Θα χρειαστούμε:
6 ντομάτες μεγάλες, ώριμες και σφιχτές
3 πιπεριές μεγάλες
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι νυχάκι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού πουμαρό
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, καλά γεμάτη
6-7 κοτσάνια μαϊντανό
6-7 κοτσάνια άνηθο
1 κουταλιά ξερό δυόσμο
λίγη ξερή ρίγανη
λίγη μαντζουράνα
ελάχιστο κύμινο
1 κύβο ζωμό λαχανικών ψυγείου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
3 πατάτες μέτριες
λίγη φρυγανιά τριμμένη
Στην πράξη:
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές και αφαιρούμε τα καπάκια τους.
Αν θέλουμε τα κρατάμε για σκεπάσματα, αλλιώς θα χρησιμοποιήσουμε ροδέλες πατάτας, όπως κάνω εγώ.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους.
Με ένα κουταλάκι, αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό από τις ντομάτες.
Δεν πετάμε την ψίχα τους, αλλά την βάζουμε σε μπολ, αφαιρώντας τους σπόρους.
Αλατίζουμε το εσωτερικό των λαχανικών μας και τα βάζουμε ανάποδα στο ταψάκι που θα τα ψήσουμε.
Πολτοποιούμε την ψίχα από τις ντομάτες στο μπολ.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τον κύβο λαχανικών, μισή κουταλιά δυόσμο, το 1/3 από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού.
Τις βάζουμε μέσα στον πολτό της ντομάτας και ανακατεύουμε, να καλυφθούν καλά οι πατάτες. Με τον τρόπο αυτό θα αρτυθούν και θα γίνουν πιο νόστιμες.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το δεύτερο 1/3 του λαδιού. Τα αφήνουμε να μαραθούν καλά.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένους και αφήνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε μπολ βάζουμε το ρύζι καθαρισμένο και πλυμένο.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον υπόλοιπο ξερό δυόσμο, λίγη ρίγανη, λίγη μαντζουράνα και ελάχιστο κύμινο.
Ρίχνουμε στο μείγμα του ρυζιού, το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας της πολτοποιημένης ντομάτας. Αυτό θα δώσει νοστιμιά και θα αφρατέψει το μείγμα των γεμιστών.
Αν δούμε ότι το μείγμα δεν είναι αρκετά αφράτο, προσθέτουμε και άλλο νερό. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό 2-3 ντομάτες και τη μία πιπεριά.Προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα του ρυζιού τον κιμά.Ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάει παντού ο κιμάς.
Γεμίζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Το μείγμα που θα μας περισσέψει, το διασκορπίζουμε μέσα στο ταψί.
Ρίχνουμε λίγο λαδάκι και λίγο πολτό ντομάτας μέσα σε κάθε ντομάτα και πιπεριά, επάνω την γέμιση.
Καλύπτουμε τα γεμιστά μας με μία ροδέλα πατάτας ή το καπάκι τους που έχουμε κρατήσει.
Μοιράζουμε τις πατάτες μέσα στο ταψί, στηρίζοντας έτσι τα γεμιστά μας, να μην γείρουν στο ψήσιμο.Ρίχνουμε και τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας, το υπόλοιπο λάδι, από πάνω. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το φαγητό, αν νομίζουμε ότι χρειάζεται.
Πασπαλίζουμε τα γεμιστά με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Αυτό θα προστατέψει το φαγητό από το κάψιμο και οι πατάτες θα κάνουν ωραία, τραγανή κρούστα.
Νερό δεν βάζουμε άλλο από την αρχή. Θα βγάλουν τα λαχανικά.
Θα προσθέσουμε αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε τα γεμιστά στους 220 βάθμ. Κελσίου, προθερμασμένο φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Τα τελευταία δέκα λεπτά, ξεσκεπάζουμε το φαγητό, να ροδοψηθούν οι πατάτες. Σερβίρεται ζεστό.TIP: Ένα σημαντικό μυστικό για το σωστό ψήσιμο των γεμιστών, αλλά και για περισσότερη νοστιμιά, που έμαθα από την μητέρα μου και εφαρμόζω πάντα, είναι το εξής:
Στο μέσον του ψησίματος των γεμιστών τα βγάζω από τον φούρνο.
Ανοίγω τα καπάκια τους και με ένα κουτάλι τα "ποτίζω" με το ζουμί του ταψιού. Προσέχω αυτό να εισχωρήσει στην γέμιση.
Τα σκεπάζω ξανά και συνεχίζω το ψήσιμο, όπως περιγράφω πιο πάνω.
Έτσι το ρύζι θα ψηθεί καλά και η γέμιση θα γίνει ακόμα νοστιμότερη.
Με τον ίδιο τρόπο γεμίζω μελιτζάνες, κολοκυθάκια στρογγυλά ή μακρόστενα και ωραίες στρογγυλές πατάτες.
Καλή επιτυχία!!
Ειρήνη Ε.

52 comments:

grEAT said...

και καλα κανεις που τα φιαχνεις μισα μισα. εμενα μου αρεσουν και οι δυο εκδοχες!!!
στο πατρικο του συζυγου, 5 αδελφια ειναι, οταν ηταν μικροι και εφιαχναν πιτσα στο σπιτι, η μαμα την εφιαχνε μιση μαργκεριτα που αρεσε σε καποιους και μιση με προσουτο που αρεσε στου2 υπολοιπους. το ιδο ταψι χωρισμενο στην μεση.
καλη σου μερα
ειρηνη

KANTHAR0S said...

Ποιος σας είπε ότι τα γεμιστά είναι καλοκαιρινό φαγάκι; Ένας γνήσιος καλοφαγάς τα τσακίζει καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου!

Μαζί... KaPa said...

Καλημέρα με ένα υπέροχο φαγητό .Τα τρώω και με κιμά και σκέτα και όπως και να είναι μαγειρεμένα είναι απλά θεικά!!! Φιλιά και καλημέρες

Ροδανθη said...

Καλημέρα Ειρήνη μου φοβερό φαγάκι και πεντανόστιμο,φιλιά καλό σ/κ!!!!

Summertime Blues said...

χωρίς χωρίς και με σταφίδες ξανθές στη γέμιση.καλημέρα!!

donkey and the carrot said...

To teleio kalokairino piato!

Εφη said...

Το must του καλοκαιριού! Κάθε βδομάδα δεν μας λείπουν! Χωρίς κιμά τα κάνω εγώ αλλά τα τσακίζω και με κιμά. Οι μισές μου φίλες αυτό το κόλπο κάνουν, μισό ταψί έτσι και μισό αλλιώς! χχααχαχαχ!
Καλημερούδιααααα!!!!!!!!

anna said...

Καλή σου μέρα.Εχθές είχα γεμιστά.Όντως υπάρχει θέμα,με ή χωρίς κιμά....Μου άρεσαν οι πατάτες για καπάκια.Θα το εφαρμώσω!!Φιλιά.

ΕΛΕΝΑ said...

Eμείς το πρόβλημα στο σπίτι το έχουμε λύσει, οι 3 άντρες του σπιτιού τα θέλουν με κιμά, εγώ τα θέλω "ορφανά", οπότε με συνοπτικές και δημοκρατικές διαδικασίες μου έχουν επιβάλει την γνώμη τους και τα φτιάχνω μόνο με κιμά!
Μάλλον πρέπει να αρχίσω να εφαρμόζω το κόλπο σου!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!

Selcouth said...

Χωρίς κιμά!!!! Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα γεμιστά. Μπορώ να φάω το ταψί ολόκληρο κι ας σκάσω!
Ωραία η ιδέα για τα καπάκια-πατάτες!

Να εχεις ένα όμορφο και ήσυχο μεσημέρι Ειρήνη μου!

Eva Z. said...

Ωραία τα γεμιστά...υπέροχο φαγητό και μου αρέσει και τον Χειμώνα θα έλεγα. Ευτυχώς όλοι μας τα θέλουμε με κιμά και έτσι στο συγκεκριμένο φαγητό δεν διαφωνουμε καθόλου.Μου άρεσε ιδιαίτερα η πατάτα για καπάκι. Δεν το είσα σκεφτεί να το κάνω ποτέ. Μπράβο Ειρήνη...

Effie's Sweet Home Designs said...

AMAN!!!!!! TI EINAI AYTO!!!!!KAI ME KIMA!!!!!!MMMMMM!!!ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Ειρήνη, τι να κάνω; Προσπαθώ να βρίσκω τρόπους, να τους ευχαριστήσω όλους. Έτσι δεν κάνουν οι πιο πολλές νοικοκυρές; Με έναν κόπο, έχω δύο εκδοχές του ίδιου φαγητού, σε ένα ταψί. Εγώ τα τρώγω όπως και να είναι.
Καλό μεσημέρι.

Ειρήνη Ε. said...

Κάνθαρε, συμφωνώ μαζί σου, το γράφω άλλωστε και στην εισαγωγή της ανάρτησης. Η αλήθεια είναι όμως, ότι τα καλοκαιρινά γεμιστά είναι νοστιμότερα, γιατί τα λαχανικά είναι στην εποχή και στην ωρίμανσή τους. Είναι πιο κρουστά και έχουν καλύτερη ψύχα οι ντομάτες. Το χειμώνα είναι θερμοκηπίου και "νερουλιάζουν" πολύ εύκολα.
Καλό μεσημέρι.

Maria B. said...

Ειρηνάκι και εγώ εχω στο πρόγραμμα να φτιάξω γεμιστά και μάλιστα σε πήλινη γάστρα, πως γίνονται στην γάστρα ??? τέλεια !!!
Μάλλον θα τα φτιάξω χωρίς κιμά για να απολαύσουμε όλα τα μυρωδικά !

Ττο κόλπο με το ζουμακι μεσα στο ρύζι μου το έχει μάθει και εμένα η μητέρα μου.

Το κολπάκι όμως με τα καπακια απο την πατάτα το βρίσκω απο έξυπνο έως πανεξυπνο, θα το κάνω και ε΄γω αύριο γιατί ποτέ δεν φτάνουν οι πατατούλες που βάζω !!!

φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ

ElenaG said...

ΑΧ!!!! μια μερίδα τώρα τι να σου πω Ειρήνη μου...όλα τα λεφτά...καλά σήμερα λόγο νηστείας ορφανά αλλα και με το κιμά δε μας χαλάνε!!!!!αν είχες όμως και 2-3 κρεμμύδια (κρεμμυδόφυλλα) γεμιστά θα απογείωνες το πιάτο!!!!

Taelia said...

Ευτυχώς στην οικογένειά μου τα προτιμάμε όλοι μας χωρίς κιμά, χωρίς σταφίδες!! Εύκολα πράγματα! χιχι! Πολύ έξυπνη η συνταγή σου!! Φιλάκια!!

Μαριλένα said...

Ειρήνη, αγαπημένα τα γεμιστά, προσωπικά μονο με ρυζάκι -εξάλλου κόκκινο κρέας η αληθεια είναι πως έχω πολλά χρονια να φάω :D

κι η συνταγή σου, όπως πάντα, γευστικότατη!!

θέλω να ευχηθώ σε όλες τις κόρες των Συνταγών, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, να περάσετε πολύπολύπολυπολυπολυπολύ όμορφα, να ξεκουραστείτε, να χαμογελάσετε, να ειναι ένα καλοκαιράκι, απ' αυτά που, επιτέλους, μας αξίζουν!!

φιλιά πολλά πολλά!!!

paraskevi malouxou said...

πολύ έξυπνο το 2 σε 1 ...
και το τίπ... καλό!!!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς μου said...

Τα γεμιστά είναι απο τα αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού! Εγώ τα φτιάχνω χωρίς κιμά, βάζω μόνο μαιντανό και δυόσμο και τα ψήνω στην γάστρα! Παρόλο που τα έφτιαξα χτες με τις φωτογραφίες τα λιγουρεύτηκα πάλι!

eirini said...

Και όλοι είναι ευχαριστημένοι, κι εμάς μας τρέχουνε τα σάλια!!!!!!
Αχ...τί μας έκανες πάλι!!!
Από τα ωραιότερα φαγητά!!! Μ'αρέσουν και σκέτα και με κιμά!!!

Φιλιά πολλά πολλά!!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Ροδάνθη, από τα πολύ νόστιμα και αγαπημένα φαγάκια της Ελληνικής οικογένειας.
Καλό απόγευμα.

Vasia b. said...

Πολύ αγαπημένο φαγητό τα γεμιστά!Τώρα το καλοκαίρι τα φτιάχνω πολύ συχνά,χωρίς κιμά όμως γιατί δεν αρέσει στην οικογένεια αλλά ούτε κι εγώ τον προτιμώ!!Χρησιμοποιώ επίσης μελιτζάνες και κολοκύθια γιατί αρέσουν ευτυχώς σε όλους πολύ!!!
Αυτό το κόλπο με το "πότισμα" στη μέση του ψησίματος πολύ μου άρεσε και θα το εφαρμόσω!!!
Ειρήνη μου να περάσεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο!!!!

Ειρήνη Ε. said...

Μαζί...KaPa, και εγώ το ίδιο, γεμιστά να είναι....
Καλό απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Summertime Blues, δεν βάζω συνήθως στα γεμιστά σταφίδες, δεν θα έλεγα όμως και όχι. Ταιριάζουν πολύ.
Καλό απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Donkey and the carrot, καλοκαιρινό, νόστιμο, και αγαπημένο πιάτο, τα γεμιστά. Επειδή όμως μας αρέσουν πολύ, τα φτιάχνω και τον χειμώνα.
Καλό απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Έφη, μόνο έτσι βρήκα άκρη, για να τους ευχαριστήσω όλους και να μην έχω παράπονα. Γι' αυτό και τα λέω, γεμιστά δύο σε ένα. Γίνονται πεντανόστιμα.
Καλό σου απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

anna, προτιμώ τις πατάτες για καπάκια, είναι πιο νόστιμες και πιο ανθεκτικές στο ψήσιμο, από τα καπάκια του ίδιου του λαχανικού. Εκτός αυτού, τρώγονται, δεν πετιούνται. Θυμάμαι την μητέρα μου, να τα φτιάχνει πάντα με τον τρόπο αυτό.
Καλό σου απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Έλενα, τουλάχιστον υπάρχει ομοφωνία στους περισσότερους στο σπίτι. Παρόλα αυτά δικαιούσαι και εσύ να τρως τα γεμιστά σου, όπως σου αρέσουν. Η σημερινή μας συνταγή, νομίζω ότι είναι μια καλή λύση.
Καλό απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Selcouth, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του στο φαγητό. Εγώ τα τρώω και με κιμά και χωρίς, και ζεστά και κρύα. Καλομαγειρεμένα να είναι και θα τα τιμήσω σε όλες τους τις εκδοχές.
Δοκίμασε την άλλη φορά που θα φτιάξεις γεμιστά, το κόλπο με τις πατατούλες. Θα ενθουσιαστείς.
Καλό απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Eva, τα φτιάχνω και εγώ χειμώνα καλοκαίρι. Πάλι καλά που δεν έχουν διαφορετικές προτιμήσεις στο σπίτι, στα γεμιστά. Αλλά και να είχαν με τον τρόπο που δείχνουμε σήμερα, δεν θα είχες κανένα πρόβλημα.
Δεν μπορείς να φανταστείς τι νόστιμες που είναι οι πατάτες-καπάκια, αλλά και αυτές στο ταψί!! Ψήνονται με το ζουμί του φαγητού και γίνονται υπέροχες. Πρόσθεσέ τες την επόμενη φορά.
Καλό απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Effie, απίθανο φαγάκι τα γεμιστά!! Ποιός δεν το ξέρει και ποιος θα πει όχι σε ένα ωραίο πιάτο με γεμιστά; Είτε είναι με κιμά, είτε σκέτα!!
Καλό σου απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Μαρία, ότι ψήνω στη γάστρα, γίνεται τέλειο!! Και 'γω για την Κυριακή τα προγραμματίζω και μια και το είπες θα τα βάλω στην πήλινη γάστρα που χρησιμοποιώ.
Το κόλπο με το ζουμάκι στο ρύζι και αυτό με τις πατάτες-καπάκια, είναι από αυτά που κάνουν τα γεμιστά πιο σωστά ψημένα και πιο νόστιμα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έβλεπα την μητέρα μου να τα φτιάχνει έτσι. Φυσικά έτσι τα μαγειρεύω και εγώ και οι πατάτες ποτέ δεν φθάνουν! Ελπίζω και επόμενη γενιά μαγειρισσών στην οικογένειά μας, να ακολουθήσει τον τρόπο αυτό.
Καλό απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

ElenaG, υπομονή μέχρι τις 29 του μηνός, που τελειώνει η νηστεία, για να απολαύσεις και τα γεμιστά με κιμά. Αλλά νομίζω ότι και τα σκέτα είναι τέλεια!!!
Τα γεμιστά κρεμμύδια είναι πολύ νόστιμα, αν βρω τα κατάλληλα σε σχήμα και μέγεθος, θα τα προσθεσω την επόμενη φορά.
Καλό σου απόγευμα.

ΕΛΕΝΗ said...

Ειρήνη μου μοσχοβόλησαν τα γεμιστά σου!!!Απίθανα και τα δυο, απο τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά της οικογενείας!!!Μερικές φορές τρίβω και ένα πράσινο κολοκυθάκι ή καρότο!Πολύ ωραίο το Tip !!!Φιλιά πολλά!!!

Ειρήνη Ε. said...

Taelia, αφού τα προτιμάτε όλοι χωρίς κιμά, η δουλειά της μαγείρισσας της οικογένειας, είναι πιο εύκολη. Αλλά και ο τρόπος μαγειρέματος που δείχνουμε σήμερα, είναι ιδανικός για όσους θέλουν και με κιμά και χωρίς.
Καλό απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Μαριλένα, είναι θέμα προτίμησης, με κιμά ή χωρίς. Όμως λύσεις υπάρχουν για όλους, ώστε κανείς να μην στερηθεί την γεύση που αγαπάει.
Ευχαριστούμε για τις ευχές σου. Να έχεις και εσύ ένα όμορφο και ξεκούραστο, χαμογελαστό καλοκαίρι, όπως το θέλεις.
Καλό απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Παρασκευή, είναι από τα μυστικά που μας διευκολύνουν στην κουζίνα μας και κάνουν τα φαγητά μας πιο γευστικά.
Καλό απόγευμα.

TasteFULL said...

Κι εγω γεμιστά κατσαρόλας δημοσίευσα σήμερα!!!! Ωραία η ιδέα Ειρήνη, 2 σε 1, η μαγείρισσα πρέπει να είναι ευέλικτη σε ένα σπίτι.
Φιλιά, καλό Σ/Κ

Ειρήνη Ε. said...

Βάσω, όλοι τα αγαπάμε τα γεμιστά. Είναι τόσο ωραίο φαγητό!!!
Ο μαϊντανός και ο δυόσμος, είναι από τα βασικά μυρωδικά που χρησιμοποιώ και εγώ, ανεξάρτητα αν θα βάλω κιμά ή όχι. Η γάστρα κάνει τα γεμιστά πεντανόστιμα. Το καλύτερο ψήσιμο.
Καλό σου απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

eirini, πώς να μην είναι όλοι ευχαριστημένοι, όταν μπορούν να απολαύσουν τα ωραία γεμιστά και μάλιστα όπως τα προτιμούν; Εγώ πάντως δεν χαλάω χατήρι, ούτε σε αυτά με τον κιμά, ούτε στα σκέτα. Τα τρώγω όπως και να είναι!!
Καλό απόγευμα.

Ειρήνη Ε. said...

Βάσια και οι μελιντζάνες και τα κολοκύθια, αλλά και οι πατάτες, μας δίνουν πολύ ωραία γεμιστά. Πάντως από ότι βλέπω, οι γνώμες διίστανται, όσον αφορά την γέμιση. Όλοι όμως συμφωνούμε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικής γεύσης, ελληνικό φαγητό, με πολλούς να το αγαπούν ιδιαίτερα.
Δοκίμασε το κόλπο με του ποτίσματος με το ζουμάκι από το ταψί και θα δεις την διαφορά στην γεύση!!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, κολοκύθι και καρότο τριμμένα, προτιμώ να βάζω, όταν τύχει να μην χρησιμοποιήσω κιμά. Δίνουν εκτός από την γεύση τους, και επιπλέον υγρά που βοηθούν να βράσει καλύτερα το ρύζι. Αν θέλουμε μάλιστα, μπορούμε να τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά, στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια. Νοστιμιζουν πολύ.
Καλό σου βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Tastefull, πρέπει εμείς που μαγειρεύουμε για την οικογένεια να δείχνουμε ευελιξία στις συνταγές μας. Όταν δε, τα μέλη της οικογένειας, έχουν διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις, αναγκαζόμαστε να βρίσκουμε τρόπους, να τους ευχαριστήσουμε όλους, χωρίς να κάνουμε πολλά χωριστά φαγητά, που απαιτούν επιπλέον κόπο και χρόνο.
Και στην κατσαρόλα τα γεμιστά, είναι απίθανα!!!

Dorothy said...

Τέλεια τα γεμιστά! Εγώ βέβαια δεν τα μαγειρεύω, απλά τα καταναλώνω, και ψηφίζω τη βερσιόν χωρίς κιμά :)

Tante Kiki said...

Ειρήνη μου, τώρα με ξεσήκωσες... θα φτιάξω κι εγώ... όσο για τις 2 διαφορετικές γεμίσεις, κι εμείς το ίδιο κάνουμε γιατί τα γούστα και οι επιθυμίες διαφέρουν!! Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!

Ειρήνη Ε. said...

Dorothy, ωραιότατη η βερσιόν χωρίς κιμά, το ίδιο όμως και αυτή με τον κιμά. Ότι προτιμάς!!
Καλό σου βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Κική, κάνουμε τα γεμιστά δύο σε ένα, για να καλύψουμε τις επιθυμίες των μελών της οικογένειας. Διαλέγουν και παίρνουν!!!
Καλό Σαββατοκύριακο.

Elena said...

Υπέροχο καλοκαιρινό φαγητό τα γεμιστά!! Μ'αρέσουν πολύ και συνήθως τα τρώω κρύα με γιαούρτι...σκέτη απόλαυση!!!! Φιλάκια!

Ειρήνη Ε. said...

Έλενα, έχω ακούσει από φίλους, που τους αρέσει να τρώνε τα γεμιστά τους με γιαούρτι. Δεν το έχω κάνει ακόμα, αλλά φαντάζομαι ότι, θα δίνει δροσερή "νότα" στο φαγητό, ειδικά το καλοκαίρι. Κρύα τα τρώω και εγώ, γεμιστά να είναι...
Καλό Σαββατοκύριακο.

Villy @ For the love of Feeding said...

Εγώ τρελαίνομαι χωρίς κιμά, ενώ ο άντρας μου τα έχει μάθει με κιμά.. Τις περισσότερες φορές κερδίζω εγώ! Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από τα γεμιστά! Τα είχα κάνει ποστ και εγώ για να τα βλέπουν και οι ξένοι φίλοι μου! :)

Ειρήνη Ε. said...

Villy, τα γεμιστά είναι από τα αντιπροσωπευτικά φαγητά της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Τα βλέπουμε σε διάφορες παραλλαγές ανά την Ελλάδα, πάντα όμως με την ίδια φιλοσοφία. Το νόστιμο σπιτικό φαγητό, που "παντρεύει" τα λαχανικά της εποχής, με το κρέας, το ρύζι, τα μυρωδικά και άλλα ωραία υλικά.
Πολύ καλά έκανες και ανάρτησες σχετικό ποστ, να βλέπουν και οι ξένοι, την νόστιμη κουζίνα μας!!
Καλή εβδομάδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...