Thursday, 13 December 2012

Χοιρινό γεμιστό

Από τις πιο αγαπημένες μου εορτές είναι αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και των περισσότερων από εμάς βέβαια.
Τις περιμένω πως και πως κάθε χρόνο. Με γεμίζουν με ένα αίσθημα θαλπωρής!
Είναι και χειμώνας βλέπετε, το τζάκι όπου υπάρχει πρωταγωνιστεί μαζί με το στολισμένο δένδρο. Το σπίτι είναι ντυμένο με την ζεστή , χειμωνιάτικη του φορεσιά, στολισμένο και αυτό.
Κι εγώ χωμένη στην κουζίνα μου, με τις κατσαρόλες και τα ταψιά μου, να ετοιμάζω ένα σωρό καλούδια για τους αγαπημένους μου, έχοντας σε μια γωνιά το cd player να γεμίζει τον χώρο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Οι συνταγές για τα εδέσματα των γευμάτων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πάνε και έρχονται. Να φτιάξω αυτό που αρέσει σε όλους μας, αλλά και ετούτο που αρέσει ιδιαίτερα στην μικρή και στον καλό μου και εκείνο που αρέσει στην μαμά. Στο τέλος φτιάχνω ένα σωρό λιχουδιές!
Bλέπετε όλοι δικαιούμαστε να έχουμε στις γιορτές τα φαγάκια αλλά και τις γλυκές λιχουδιές που μας αρέσουν, μεγάλοι και παιδιά!!
Φέτος βέβαια, λόγω της γνωστής κατάστασης στην χώρα μας, όλα θα είναι σαφώς πιο περιορισμένα από άλλες χρονιές. Χρειάζεται όμως να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη διάθεση, να κρατήσουμε την οικογένεια μας ενωμένη, για αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.
Όταν υπάρχει πραγματική αγάπη, δεν χρειάζονται τα πανάκριβα υλικά και εδέσματα για να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα. Μπορούμε και με λιγότερα χρήματα, φαντασία και όρεξη, να ετοιμάσουμε ένα εξίσου νόστιμο, γιορτινό τραπέζι.
Το γιορτινό χοιρινό που σας προτείνουμε σήμερα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό και βγάζει αρκετές μερίδες. Γίνεται πολύ νόστιμο, καθώς μαρινάρεται μέσα σε κρασί με λαχανικά και μπαχαρικά. Η γέμισή του επίσης του προσφέρει και αυτή με την σειρά της την νοστιμιά της.
Αν θέλετε, αυξήστε την γαρνιτούρα, αλλά θα χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψάκι.
Μαγειρέψτε αυτό το νόστιμο, γιορτινό, γεμιστό χοιρινό ρολό. Συγκεντρώστε τους αγαπημένους σας γύρω από το όμορφα στρωμένο τραπέζι και απολαύστε το μαζί τους τις Άγιες Ημέρες που έρχονται.
Ας δούμε πως θα το ετοιμάσουμε.
Θα χρειαστούμε:
1 μπούτι από μικρό χοιρινό, 2,5 κιλά περίπου, χωρίς κόκκαλο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
Για την μαρινάδα
3/4 λίτρου κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι ξερό, χαραγμένο στα τέσσερα
4 γαρύφαλλα στερεωμένα επάνω στο κρεμμύδι
2 καρότα κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα
1 κομμάτι ξύλο κανέλας
3 φύλλα δάφνης
10 κόκκους μπαχάρι
2 κάψουλες κάρδαμο, τους σπόρους
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
Για την γέμιση
5-6 φέτες ζαμπόν
3 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένες
100 γρ. τυρί κρέμα
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές κουκουνάρι
2 κουταλιές τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες ή σε λωριδίτσες
3 γεμάτες κουταλιές γραβιέρα κομμένη σε μικρά κυβάκια
αλάτι και πιπέρι
Για την γαρνιτούρα
3-4 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 μεγάλα καρότα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
Πάμε να το φτιάξουμε:
Ζητάμε από το χασάπη μας να βγάλει το κόκκαλο από το μπουτάκι και να το ανοίξει έτσι ώστε να μπορεί να γεμιστεί και να τυλιχτεί σε ρολό.
Συνήθως αυτή την εποχή τα μικρά χοιρινά μπούτια πωλούνται με το δέρμα τους, που έχει λίπος από κάτω. Είναι μαλακό και γίνεται κριτσανιστό όταν ψηθεί και ροδίσει καλά. Στο εσωτερικό όμως του ρολού δεν μας χρειάζεται. Αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος από αυτό, αφήνοντας μόνο ένα κομμάτι, το οποίο θα βρίσκεται στην επάνω μεριά του ρολού.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας και όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί. Φροντίζουμε να καλύπτουν καλά το κρέας.
Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη. Ανά εξάωρο γυρίζουμε το κρέας από την άλλη μεριά, ανακατεύοντας και την μαρινάδα. Το κρέας πρέπει να μείνει στην μαρινάδα τουλάχιστον 24 ώρες. Το συγκεκριμένο που έφτιαξα, έμεινε 3 ημέρες. Μαλάκωσε, αρωματίστηκε και έγινε λουκούμι.
Βγάζουμε το χοιρινό από την μαρινάδα η οποία δεν μας χρειάζεται άλλο και το σκουπίζουμε.
Κόβουμε την σκελίδα σκόρδου στην μέση, και τρίβουμε με αυτήν το κρέας στην εσωτερική και την εξωτερική μεριά. Πετάμε το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, υπολογίζοντας ότι θα τυλίξουμε καλά γύρω γύρω το ρολό.
Ακουμπάμε το ρολό με την εξωτερική μεριά προς το μέρος της λαδόκολλας.
Απλώνουμε σε όλη την εσωτερική μεριά του κρέατος, την μουστάρδα. Πάνω από την μουστάρδα, απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι, με μια κουταλιά ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο μπέικον και το σωτάρουμε καλά. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και την τριμμένη ψίχα του μπαγιάτικου ψωμιού. Τα σωτάρουμε όλα μαζί, να πάρουν χρώμα και κατεβάζουμε το τηγανάκι από την φωτιά.
Σε μπολ, ανακατεύουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, το τυρί κρέμα, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τα κυβάκια της γραβιέρας. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και το πιπέρι την γέμισή μας και προσθέτουμε αναλόγως.
Απλώνομε το μείγμα αυτό επάνω στις φέτες του ζαμπόν.
Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό, προσέχοντας το μέρος που έχουμε αφήσει το κομμάτι του δέρματος, να μην τυλιχτεί και να είναι προς τα πάνω.
Δένουμε το ρολό με σπάγκο κουζίνας, καλά, ώστε να μην ανοίξει στο ψήσιμο και να κοπεί σε ωραία κομμάτια όταν ψηθεί.
Τυλίγουμε με την λαδόκολλα σφιχτά το κρέας.
Κόβουμε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και τυλίγουμε το κρέας άλλη μια φορά, σφιχτά και πάλι. Το βάζουμε στο ταψί που θα ψηθεί με το σημείο που διπλώσαμε την λαδόκολλα προς τα κάτω.
Βρέχουμε πολύ καλά την λαδόκολλα για να μην καεί κατά το ψήσιμο.
Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούνο στους 220 βαθ. Κελσίου.
Μόλις βάλουμε το ταψί στο φούρνο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Δεν πρέπει να μείνει χωρίς νερό το ταψί κατά την διάρκεια του ψησίματος
Κόβουμε τις πατάτες της γαρνιτούρας σε κομμάτια, καθώς και τα κρεμμύδια στα τέσσερα.
Κόβουμε τα καρότα κατά μήκος σε τέσσερα κομμάτια.
Μετά μια ώρα βγάζουμε το ταψάκι με το κρέας από το φούρνο. Αραδιάζουμε γύρω γύρω τα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε τα δύο κλωνάρια δενδρολίβανου.
Ανακατεύουμε καλά τον χυμό λεμονιού με την μουστάρδα και ραντίζουμε τα λαχανικά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 - 1 1/2 ώρα περίπου.
Δεκαπέντε με είκοσι λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε και αφαιρούμε τις λαδόκολλες προσεκτικά.
Ξαναβάζουμε το κρέας στο φούρνο, αφήνοντας το ρολό μέσα στο ταψί να ροδοκκοκινίσει η πέτσα του, μαζί με την γαρνιτούρα του, τελειώνοντας το ψήσιμο.
Αφήνουμε το γεμιστό ρολό μας δέκα λεπτά να ξεκουραστεί.
Αφαιρούμε τον σπάγκο και κόβουμε σε ωραίες μερίδες.
Σερβίρουμε το φαγητό μας μαζί με την γαρνιτούρα του.
Καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.

42 comments:

Unknown said...

Καλημέρα Ειρήνη!
Το χοιρινό ρολό είναι κατ΄εξοχήν ένα από τα γιορτινά πιάτα που κοσμούν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.Και το αγαπούν όλοι ανεξαιρέτως!Είτε στον μπουφέ του χριστουγεννιάτικου δείπνου,είτε ανήμερα στο μεσημεριανό γεύμα,υπάρχει,ανάμεσα στις άλλες σπιτικές λιχουδιές.
Η δική σου πρόταση μας δίνει ένα εξαιρετικά μαλακό και νόστιμο κρέας!!!Η πολύωρη, νόστιμη και αρωματική μαρινάδα,ο η πεντανόστιμη ,πλούσια γέμιση και το ΄΄φάσκιωμα΄΄ στο λαδόχαρτο ,νομίζω ότι μας δίνει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα!Πολύ ωραία γιορτινή πρόταση,εύκολη, ακόμα και για τις πιο νέες νοικοκυρές,που θα επιθυμούσαν να παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό γεύμα τις μέρες των Χριστουγέννων.Καλή ευκολία και για τις άλλες δημιουργίες σου!Φιλιά πολλά,πολλά.

simonmad said...

Λουκουμάκι πρέπει να έγινε το χοιρινό με τον τρόπο που το έκανες, Ειρήνη! Κι ότι έψαχνα μια διαφορετική συνταγή για τη φετινή Πρωτοχρονιά! Λες ν'αρχίσω να ετοιμάζω τη μαρινάδα;
Την καλημέρα μου από την ηλιόλουστη, πλην όμως κρύα Μακεδονία!

Ροδανθη said...

Αμάν Ειρήνη τι μου έκανες πρωί πρωί αυτό είναι σκέτη κόλαση θα κρατήσω την συνταγή για τις γιορτές,θα το φτιάξω σίγουρα.
Να είσαι καλά γεια στα χέρια σου!!!!

Tante Kiki said...

Ειρήνη μου καλημέρα...καταπληκτικό φαγάκι και γιορτινό, γιορτινό!!! Υπέροχη συνταγή , πρέπει να γίνεται λουκούμι.
Όλα όσα ανέφερες μου αρέσουν πολύ κι εμένα και εντάξει φέτος λόγω κατάστασης όλοι είμαστε πιο συγκρατημένοι και πιο περιορισμένοι αλλά ας κρατήσουμε όπως λες ...την αγάπη και την οικογένεια δεμένη και ...βλέπουμε! :))
Καλή σου μέρα!

eleni said...

Ειρήνη,τι γευστική συνταγή,πλούσια και άκρως γιορτινή!
Φαντάζομαι τη νοστιμιά της!
Χοιρινό γενικά δεν τρώμε-λόγω συζύγου-αλλά αυτές τις μέρες κάνουμε μιαν εξαίρεση.
Φιλιά!

sundayspoon said...

Κόλαση το γεμιστό χοιρινό!!! Πολύ ευχαρίστως θα το έτρωγα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου!

Vasia b. said...

Ειρήνη μου πολύ καλή πρόταση για το εορταστικό μας τραπέζι ο τρόπος που μαγείρεψες το χοιρινό!!!!
Πρέπει να γίνεται λουκούμι μένοντας τόσο στην αρωματική μαρινάδα!!!
Πολλά φιλιά!!!

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ 1 said...

η Αμαλία
η Μέτη
η Vasia B.
η Rena B.
η Κάλλια
η Ειρήνη Ε.
η Εύα Ζ.

Συγχαρητήρια σε όλες
και σας ευχαριστούμε.
Παύλος ο καλός ο μαθητής.......
από dimiourgia- epikinonia.blogspot.gr

Selcouth said...

Καλά, αυτό το χοιρινό πρέπει να είναι καταπληκτικό! Αυτή η γέμισή του με κόλασε! Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε γάστρα;
Καλό μεσημέρι Ειρήνη μου και γεια στα χέρια σου!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρήνη μου πολύ εορταστική η πρότασή σου!
Το χοιρινό μαγερεμένο έτσι και γεμισμένο με τόσα καλούδια, θα κλέψει την παράσταση στο γιορτινό μας τραπέζι!
Πολλά μπράβο σου!
Φιλιά!

Δημιουργία said...

Έχεις δίκιο Ειρήνη, και εγώ πάντα φτιάχνω κάτι ιδιαίτερο και χαίρομαι όταν βλέπω τα χαμογελαστά προσωπάκια ιδιαίτερα των παιδιών που φρόντισα να υπάρχει κάτι που τους αρέσει.Το κρεατάκι σου πάντως έτσι όμορφα που το έχεις μαγειρέψει όποτε και να το φτιάξει κάποιος θα κάνει το τραπέζι γιορτινό.

Anonymous said...

Φαίνεται λουκούμι..και εορταστική συνταγή!Μπράβο Ειρήνη!;)

dhmhtra said...

Πολύ καλή η ιδέα σου για το γιορτινό τραπέζι...να αλλάξουμε λίγο!

Unknown said...

η διαδικασία και ο χρόνος που αφιερώνεις για το πιάτο το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο!κ από γεύση φαντάζομαι αποζημιώνει!

Helen Gr said...

Το χοιρινό ρολό είναι το κατ΄εξοχήν γιορτινό πιάτο
για το τραπέζι μας ή για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.
Μου άρεσε η πρότασή σου, το πιάτο είναι χορταστικό και ευπαρουσίαστο και το κρέας φαίνεται εξαιρετικά μαλακό και νόστιμο!
Το λαδόχαρτο ,νομίζω, ότι προστάτευσε γέμιση και κρέας.
Ευχαριστούμε πολύ.
Φιλάκια.

Μαριλένα said...

Ειρήνη, εορταστική η πρόταση σου, αλλά και όλη η εισαγωγή, μας βάζει στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών..
καλές γιορτές να έχουμε, ειρηνικές κι ελπιδοφόρες!
:)

Eleni said...

Ειρήνη μου όλα τα καλά έχει αυτό το φαγάκι!Μπράβο πάρα πολύ ωραίο ,κάτι διαφορετικό!!!
Φιλάκια πολλά!

DIMI said...

Ειρήνη μέ τήν λοδόκολα θά είναι λουκούμι!!Πολύ όμορφη καίεορταστική η συνταγή σου!!Καλό Σ/Κ!Φιλιά!

Paraskevi Lamprini M. said...

Ειρήνη μου θαυμάσιο φαγητό.. μπράβο!! και ωραία τα λες...

Chrisi said...

Πολύ ωραίο πιάτο,και γιορτινό θα πηγαινε πολύ ωραια για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι,καλο ξημέρωμα.

Maria B. said...

Πολύ καλή η πρόταση Ειρηνάκι μου, όσο για την έξυπνη λύση με την λαδόκολα μόνο στο κρέας, τι να πω!! τέλεια !!!!! ευχαριστούμε πολύ !!! σε φιλώ πολύ πολύ !!!

Ειρήνη Ε. said...

Φωτεινή, το χοιρινό είναι από τα κρεατικά, που μπορεί κανείς εύκολα να τα μαγειρέψει με πολλές γιορτινές συνταγές. Ειναι ευπαρουσίαστο, νόστιμο και αρέσει στους περισσότερους. Πολύ καλή επιλογή για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το μαρινάρισμα το κάνει μαλακό, το αρωματίζει και φυσικά βελτιώνει κατά πολύ την γεύση του. Δοκίμασέ το στο φετινό σας γιορτινό τραπέζι. Θα σας ενθουσιάσει!
Καλή Κυριακή.

Ειρήνη Ε. said...

Simonmad, όπως τα λές! Μαλακό και νόστιμο, σκέτο λουκουμάκι!!
Καλή Κυριακή.

Ειρήνη Ε. said...

Ροδάνθη, να το μαγειρέψεις και να μας πεις τις εντυπώσεις σας. Αν και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε από αυτό το νόστιμο χοιρινό ρολό. Μια γιορτινή πρόταση, που θα αρέσει σε όλους!
Καλή Κυριακή.

Ειρήνη Ε. said...

Κική, η αλήθεια είναι ότι πλέον πολύς κόσμος, περιορίζεται στο να αγοράζει μόνο τα απαραίτητα. Αυτή η συνταγή εκτός του ότι δεν έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος, δίνει αρκετές και νόστιμες μερίδες φαγητού. Ιδανική αλλά και βολική πρόταση για το γιορτινό μας τραπέζι.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, κάποιες εξαιρέσεις θα τις κάνουμε τις γιορτινές ημέρες. Μια μερίδα από ένα ωραίο ρολό χοιρινό, γεμιστό, δεν θα μας βλάψει!! Πως θα καταλάβουμε γιορτές, αν δεν έχουμε κάτι το ιδιαίτερο, κάτι που δεν φτιάχνουμε καθημερινά;
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Sundayspoon, η αλήθεια είναι ότι είναι νοστιμότατο, τόσο που θα θέλαμε να το τρώμε κάθε μέρα!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Βάσια, είναι από τα φαγάκια που χρειάζονται το μαρινάρισμα στο κρέας. Αυτό του δίνει την ωραία του γεύση και το κανει μαλακό, πραγματικό λουκουμάκι. Φαγητό με ωραία γέμιση, για ένα γιορτινό, απολαυστικό γεύμα.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

pama, σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Sel, βεβαίως μπορούμε να το κάνουμε στην γάστρα. Θα πρέπει όμως να φροντίσουμε για το που θα ψήσουμε την γαρνιτούρα μας, αν η γάστρα μας δεν είναι αρκετά μεγάλη. Και οπωσδήποτε δεν θα ξεχάσουμε να ανοίξουμε την γάστρα και να βγάλουμε την λαδόκολλα την κατάλληλη ώρα, για να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.
Καλή επιτυχία, αν το φτιάξεις.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Έλενα, το χοιρινό είναι γενικά από τα αγαπημένα κρεατικά για την περίοδο Χριστογέννων-Πρωτοχρονιάς! Γεμιστό είναι ακόμα ωραιότερο. Θα κλέψει την παράσταση στο φετινό γιορτινό μας τραπέζι.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Κατερίνα, όλα τα μέλη της οικογένειάς μας, αξίζουν να έχουν αυτό που τους αρέσει, τις γιορτινές ημέρες. Κάνουμε το καλύτερο για τους αγαπημένους μας. Μια τέτοια πρόταση στο τραπέζι μας, θα τους ενθουσιάσει.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Χρυσούλα, σε ευχαριστούμε. Το κρεατάκι γίνεται λουκούμι, μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο. Μια δοκιμή θα σε πείσει.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Δήμητρα, μια αλλαγή δεν βλάπτει που και που. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τόσο νόστιμη πρόταση.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Λίλα, ο χρόνος και η φροντίδα μας, λειτουργεί υπέρ της νοστιμιάς, αυτού του γεμιστού χοιρινού. Αξίζει αφού θα το απολαύσει η αγαπημένη μας οικογένεια.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, για τις γιορτινές ημέρες, θέλουμε κάτι το διαφορετικό και ιδιαίτερο. Το χοιρινό προσφέρεται για κάτι τέτοιο, καθώς είναι ένα κρεατικό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Η λαδόκολλα είναι απαραίτητη στο συγκεκριμένο χοιρινό ρολό. Το κρατά ζουμερό, δεν στεγνώνει και ψήνεται με τους χυμούς του.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Μαριλένα, καλές γιορτές να έχουμε. Να περάσουμε όσο γίνεται καλύτερα, μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Ένα καλοφτιαγμένο, φροντισμένο, γιορτινό γεύμα, είναι και αυτό ένα δείγμα αγάπης, προς αυτούς.
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Ελένη, πράγματι έχει όλα τα καλά, αυτό το φαγάκι. Αυτά που χρειαζόμαστε για την ημέρα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, για να ευχαριστήσουμε την αγαπημένη μας οικογένεια, αλλά και τους καλεσμένους μας!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

DIMI, το τύλιγμα στην λαδόκολλα, δεν αφήνει το κρεατάκι να στεγνώσει. Ψήνεται στο ζουμάκι του και γίνεται πεντανόστιμο!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Παρασκευή, σε ευχαριστώ. Καλές γιορτές να έχουμε!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Νέλη, για το Χριστουγεννιάτικο ή το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας, είναι ένα ταιριαστό και εξαιρετικό φαγητό!
Καλό βράδυ.

Ειρήνη Ε. said...

Μαράκι μου, λουκουμι το κρεατάκι! Το απολαύσαμε!
Καλό βράδυ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...