Wednesday, 5 December 2012

Τηγανιά με καπνιστό χοιρινό και πράσα

Ένα πικάντικο και νόστιμο μεζεδάκι, που τραβάει και λίγο καλό κρασάκι!
Εννοείται πως μπορούμε να το απολαύσουμε και σαν κυρίως πιάτο!
Όσο εύκολο και χωρίς καμιά ταλαιπωρία είναι στην παρασκευή του, τόσο η γεύση του θα εντυπωσιάσει την παρέα σας!
Για να δούμε πως το φτιάχνουμε!
Χρειαζόμαστε:
500 γρ. καπνιστό χοιρινό
2 μεγαλούτσικα κρεμμύδια
5-6 πράσα (το λευκό μέρος και το τρυφερό από το πράσινο)
2-3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι εστραγκόν
αλάτι (με προσοχή)
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
Πάμε να το φτιάξουμε:
Αγοράζουμε καπνιστές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο.
Τις κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια.
Οι μπριζόλες να μην είναι πολύ λεπτές, να έχουν πάχος κάτι λιγότερο από ένα δάχτυλο περίπου.
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε σε φετάκια τα κρεμμύδια.
Σε ένα μεγάλο απλωτό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κυβάκια του καπνιστού χοιρινού για 3-4 λεπτά, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε τα κυβάκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια.
Τα σωτάρουμε μερικά λεπτά να μαλακώσουν λίγο.
Κατόπιν προσθέτουμε πιπεράκι, το εστραγκόν, αλάτι λίγο και με προσοχή και 100 ml νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, καπακώνουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα πράσα να σιγομαγειρευτούν για 15-20 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι και το καπνιστό χοιρινό.
Ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν μαζί για 1-2 λεπτά.
Έτοιμο !!
Καλή επιτυχία!

47 comments:

ElenaG said...

Έλενααααααααααα άστα μεζεκλίκια τώρα κάνα νηστίσιμο βάζε!!!!ΧΑ!ΧΑ! θα τη δώσω στο γιο μου αυτή που λατρεύει τις τηγανιές!!!

Καλημέρααααααααααα!!

Vita said...

Αγαπημένο των ημερών! Αχ και νηστεύω!
Με το καπνιστό χοιρινό θα είναι ακόμη νοστιμότερο!

gwgoyla said...

Ελενακι μου υπεροχοοοο!!!
Οχι μονο λιγο κρασακι τραβαει αλλα ολοκληρο βαρελι..
Πολυ ωραιους συνδιασμους εχεις κανει,ΕΥΓΕ!!!
Καλη σου μερα,φιλια!!!

Foteini Thes said...

Έλενα καλημέρα!
Νομίζω ότι τα περισσότερα ελληνικά σπίτια έχουν συμπεριλάβει την συγκεκριμένη παραδοσιακή λιχουδιά στο εορταστικό τραπέζι τους!!!Και πώς είναι δυνατόν να μη γίνει αυτό,αφού η τηγανιά είναι από τα πιο γευστικά χριστουγεννιάτικα πιάτα!!Και την έκανες τόσο μα τόσο ωραία!!!Πικάντικη, με την πρωτοτυπία της χρήσης καπνιστού κρέατος,ζουμερή και λαχταριστή,είναι το κατάλληλο πιάτο που συνοδεύεται επάξια από ένα ωραίο,παλιό κρασί και φυσικά καλή παρέα-ιδανικά σε χιονισμένο χωριό με το τζάκι αναμμένο-!!!
Φιλιά πολλά,πολλά.

grEAT said...

συνδυασμο καπνιστου χοιρινου με πρασα δεν εχω κανει, αλλα πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο. εχω την εντυπωση οτι θα αρεσει πολυ στον συζυγο.
καλη σου μερα ελενη

Ειρήνη Ε. said...

Έλενα, το καπνιστό χοιρινό, κλέβει την παράσταση σε αυτό πιάτο! Και μόνο αυτό φτάνει για να μοσχομυρίσει το σπίτι όταν ψήνεται. Φαντάζομαι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, τι μυρωδιές θα γεμίζει η κουζίνα! Μεζές για κρασάκι και καλή παρέα!! Αλλά και εκείνη την σαλτσούλα, πως μπορώ να την προσπεράσω;;; Λίγο ψωμάκι, παρακαλώ!!!
Καλή ημέρα να έχουμε.

sundayspoon said...

Πω πω τι ωραία συνταγή! Μου έτρεξαν τα σάλια καλέ! Το καπνιστό χοιρινό σίγουρα κάνει τη διαφορά! Δεν θα έλεγα όχι σε ένα πιάτο, κι ας είναι ακόμη πρωί!
Καλημέρα!

SpIrToKoYto said...

καλό...καλό...!!!
φέρτη μαζί σου το βράδυ για μεζέ...!!!
φιλιά καλημέρας σε όλες σας...-:))

Εφη said...

Ολα τα αγαπημένα μου υλικά σε ένα πιάτο! Και πως τραβάει το κρασάκι!!
Υπέροχο και πεντανόστιμο, είμαι σίγουρη για αυτό και θα γίνε μες το ΣΚ! Φιλιά!

mm_skg said...

Απαιχτη τηγανια Ελενα μου... γλειφω τα ... μουστακια μου! Μπαινει στις υποψηφιες για το γιορτινο τραπεζι!
Φιλια!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ said...

μιαμ μιαμ τι νόστιμη συνταγή σήμερα μας προτείνετε..μιαμ μιαμ μου άνοιξε η όρεξη:)

gvarvakis said...

Εξαιρετικό, Λενάκι!!!!!!!!!!
Βάζω το κρασί, βάζεις το μεζέ;;;
Φιλιά πολλά
Καλό μεσημέρι

Ερμιόνη said...

Πω πω Ελενάκι, σούπερ ορεκτικό / φαγάκι με γεύσεις που πραγματικά αγαπώ!
Ζεστό ψωμάκι, λίγη τριμμένη φέτα από πάνω, 2 ποτηράκια κρασί και καλή παρέα και αμέσως έχουμε ένα τέλειο σκηνικό!
Φιλιά πολλά!

lila georgiou said...

εγώ που δε νηστεύω θα το κάνω για μεζεδάκι στον καλόμου το βράδυ να το απολαύσουμε δίπλα στο τζάκι!

Ροδανθη said...

Καλά με πέθανες τώρα εγώ κάνω τηγανιά αλλά με απλό χοιρινό η επόμενη θα είναι με καπνιστό.Να είσαι καλά Έλενα φιλιά πολλά!!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Ελενα καταπληκτικό μεζεδάκι, άπαιχτο!!!Να γλύφεις και τα δάχτυλά σου, με καπνιστό χοιρινό είναι σίγουρα φοβερό!!!
Φιλάκια!

Tante Kiki said...

Ουάουυυυ! καταπληκτικός μεζές και για τα Χριστουγεννιάτικα φαγοπότια... ό,τι καλύτερο αλλά και για τις χειμωνιάτικες μαζώξεις!!!!
Μοναδικός συνδυασμός!!!
Γεια στα χέρια σου Ελενάκι μου και η συνταγή καταγράφεται.
Πολλά πολλά φιλιά!

Nana Tsouma said...

το διαβαζω στην αποψινη εκπομπή Ελενα μου

Beauty Follower said...

Οτι πρεπει για το κρύο!

Lila Xagorari said...

Tέλειο μεζεδάκι, και κρασομεζές και καπνιστό...αντάξιο των συνταγών της καρδιάς μας!!!!

rena said...

Οτι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες που έρχονται!!!!!
Φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Eλενάκιιιιι χα χα χααα!
Εχουμε όσα νηστίσιμα θέλεις, διάλεξε και πάρε!
Ο γιόκας είμαι σίγουρη θα εκτιμήσει το μεζεδάκι όπως τους πρέπει!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Βαγγελιώ μου συγγνώμη που βάζω πειρασμούς για όσους νηστεύουν!
Νηστίσιμα έχουμε πολλά, ας βάλουμε και κανένα πιο γιορτινούλι
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Γωγούλα μου έλα, βάζω και το κρασάκι, αν και φαντάζομαι εσύ θα διαθέτεις δικό σου κρασάκι καλύτερο!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Αχ Φωτεινούλα μου τι όμορφη σκηνή που περιέγραψες!!!!
Ας ήμουν στο χωριουδάκι μου δίπλα στο τζάκι και ας έψηνα σκέτα κάστανα!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρήνη μου είναι πολύ νόστιμος συνδυασμός, ο δικός μου σύζυγος πάντως του δίνει και καταλαβαίνει!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι η σαλτσούλα δεν προσπερνιέται με τίποτα χα χα χαα!
Καλό κρασάκι και καλή παρεούλα, είναι τα καλύτερα συνοδευτικά γι αυτό το πιάτο!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αναστασία μου κόπιασε για μεζεδάκι, ασχέτως ώρας!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Βιβικα εννοείται το βράδυ θα φέρω το κάτι τις μου, αφού ξέρεις τι αρχόντισσα είμαι χα χα χαα
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Εφάκι δοκίμασέ το και πες μου!!
Θα το λατρέψεις!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαρινάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
Ελπίζω να σου αρέσει!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Δελφινάκι μου κόπιασε να σε κεράσουμε!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Γιώργη αν βάλεις το καταπληκτικό σαμιώτικο κρασάκι σου, ειναι δυνατόν να μην βάλω όσους μεζέδες θέλεις??
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερμιονάκι μου, αχ πως μ'αρεσει το σκηνικό που έστησες!!!!!
Πολλά πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Λίλα, την καλύτερη δουλειά θα κάνεις!
Εύχομαι να το απολαύσετε!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ροδάνθη μου πιστεύω θα σου αρέσει πολύ και αυτή η διαφορετική τηγανιά!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου έγινε πραγματικά φοβερό μεζεδάκι!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα μου είναι μεζεδάκι που τιμάμε ιδιαίτερα τον χειμωνα!
Με καλή παρείτσα, το απολαμβάνουμε απίστευτα!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Νανά μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Beauty μου συμφωνώ!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Λιλάκι, θενκ γιου σόου μάτς!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι μου συμφωνώ μαζί σου!
Φιλάκια!

Neli said...

Ωραίο πιάτο και πολυ νόστιμο φαίνεται,δένουν ωραία αυτές οι γεύσεις μου φαίνεται ,καλό βράδυ.

The Dark Chef said...

Τα πράσα ακόμα και σκέτα στην κατσαρόλα τσιγαριστά με λεμόνι και πάπρικα είναι νοστιμότατα κι ό,τι πρέπει για το χειμώνα, πόσο μάλλον αν περιέχουν και καπνιστό χοιρινό, μμμ!
Και όντως, το σηκώνουν το κρασάκι τους! :)
Καλό βράδυ!

Kamikaze said...

Θα δαγκώσω τα δάχτυλα σου Έλενα σε λίγο ........ φιλιά καλό βράδυ!

Eri said...

Πολύ καλή ιδεά Ελενα, Σουπερ!

Μαριλένα said...

τέλειο Ελενα μου, τέλειο!!
ο γευστικός συνδυασμός,φαίνεται εξαιρετικός!!
φιλιά πολλά
καλό βράδυ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...