Saturday, 20 July 2013

Νουτέλα σπιτική με σοκολάτα


Νουτέλα!!! Και σε ποιον δεν αρέσει???
Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς πολλές συνταγές, προσπαθώντας να πετύχω την γεύση της νουτέλας του εμπορίου.
Τελικά κατέληξα σ’ αυτήν, που μας ικανοποίησε περισσότερο από όλες.
Και νόστιμη και εύκολη και χωρίς συντηρητικά, για να μπορούν χωρίς φόβο να την απολαμβάνουν και τα παιδάκια μας!
Άνετα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στις τούρτες, στα κέϊκς, στα γλυκάκια, στις κρέπες, στα παγωτά μας, και όπου αλλού μπορούμε να φανταστούμε!
Πάμε να την φτιάξουμε!

Υλικά για ένα μικρό βάζο:
320 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή 160 γρ. γάλακτος και 160 γρ. κουβερτούρα)
130 γρ. φουντούκια
4 κουταλιές λάδι ελαφρύ (όπως σπορέλαιο)
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 βανίλια άρωμα
μια τσιμπιά αλάτι
1 κουταλάκι γεμάτο γάλα σκόνη (προαιρετικά)
Τι κάνουμε:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη.
Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και περισσότερη σοκολάτα από την ποσότητα που αναφέρω, για ακόμη πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα.
Βάζουμε τα φουντούκια με το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη στο multi .
Αν χρησιμοποιήσουμε το γάλα σκόνη, το βάζουμε και αυτό στο multi με τα υπόλοιπα υλικά.
Δουλεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει πολτός και να μοιάζει με παχύρευστη κρέμα.

Τα φουντούκια θα πρέπει να έχουν αλεστεί τελείως, να έχουν γίνει αλοιφή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο λάδι επιπλέον.
Ενώνουμε τον πολτό αυτό με την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα που θα προκύψει σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς η κρέμα και κατόπιν κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του.
Η σπιτική μας νουτέλα διατηρείται εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα.
Στο ψυγείο πήζει αρκετά, οπότε αν την φυλάξουμε στο ψυγείο, καλό θα είναι πριν την χρησιμοποιήσουμε να την αφήσουμε εκτός ψυγείου για λίγο, για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!
Ελένη Κ.

24 comments:

gwgoyla said...

Δε νομιζω να υπαρχει μικρος η'μεγαλος που να μην του αρεσει η νουτελα..γεια στα χερια σου Ελενη.
Καλο Σ/Κ φιλια!!!

syros2js said...

'Γεια στα χεράκια σου!
Μια γλυκιά κ' σοκολατένια καλημέρα!!!

ΝΑΣΙΑ Σ. said...

Πολύ την χάρηκα αυτή την συνταγή!!!Να είστε ολες καλά κι ευχαριστούμε!!Σλημερα κιόλας θα την φτιάξω!!!Φιλάκια!!

anthivolon said...

Πανεύκολη και φαντάζομαι πάρα πολύ γευστική!!! Κανείς μας δεν αντιστέκεται σε τέτοια γεύση....προσωπικά λατρεύω το τσουρέκι που το έχει χαϊδέψει μια νουτέλα σα τη δική σου!!
Φιλιά

Tante Kiki said...

Νόστιμη, τέλεια και σπιτική. Μπράβο Ελένη μου... έγινε καταπληκτική!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Πω πω ομορφιές Ελενάκι μου, άσε που βρήκες το αδύνατο σημείο μου και μόνο που είπες την μαγική λέξη "νουτέλα"!!!!
Υπέροχη η συνταγή σου, γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά πολλά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!

Ερμιόνη said...

Λατρεμενη γεύση σε σπιτικη εκδοχή!
Αντί για γάλα σε σκόνη μπορούμε να βάλουμε κάτι άλλο η απλά το παραλειπουμε; Φιλια Ελενακι καλό ΣΚ!

κορδονέτο said...

Τέλεια συνταγή για την πεντανόστιμη νουτέλα! Καλό Σαββατοκύριακο!

Mary said...

MΜΜΜΜΜμμμμΜΜΜΜΜμμμμμΜΜΜΜΜΜ!!!
Βάζω το κουτάλι, θα βάλεις το βάζο;
Δε θα προλάβει να μπει στο ψυγείο Ελενάκι μου!

Φιλάκια πολλά, καλό Σ/Κ!

Silena said...

Παλαιότερα την έφτιαχνα συχνά που ήταν μικρότερος ο γιος μου με ζαχαρούχο γάλα. Στο ψυγείο πράγματι γίνεται σαν την πέτρα!!
Η εκδοχή σου Ελένη μου φαίνεται πολύ καλή, δείχνει ρευστή και σοκολατένια!!!!
Γεια στα χέρια σου!!!!
Φιλάκια!

areti boboti said...

Καλώς σε βρήκα Ελένη μου!
Και μόνο που τη βλέπεις γυαλιστερή και λεία στο βάζο, σε πιανει κρίση υπογλυκαιμίας!
Θα τη βάλω στο πρόγραμμα να τη φτιαξω!
Φιλιά πολλά και να περνάς τόσο υπέροχα, όσο μαγειρεύεις!!!!

κυκλάμινο said...

Εξαιρετική συνταγή Φιλάκια

Sophie said...

Πάει καταστράφηκα χα χα χα!!!Άντε τώρα να αντισταθείς σε αυτόν τον πειρασμό!!!Φιλάκια!!

Ειρήνη Ε. said...

Σπιτική νουτέλα και ξερό ψωμί, που λένε, Ελένακι! Η συνταγή θα φτιαχτεί πολύ σύντομα, μιας και η μικρή τρελαίνεται για φουντοκόπαστα και όλο μου ζητά να της αγοράζω από στο σ/μ. Αυτή την φορά, θα προτιμήσουμε αυτή, την σπιτική, σοκοφουντουκένια λιχουδιά!!
Καλή Κυριακή.

Neli said...

Νοστιμότατη φαίνεται,μπράβο Ελένη,θα τη δοκιμάσω,πολλα φιλιά.

Anonymous said...

ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ Η ΜΙΣΗ.ΤΗ ΦΑΓΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ.

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Ξ.

DIMI said...

Ελένη μου,καταπληκτική η συνταγή σου!!Χίλιες φορές καλύτερη η σπιτική από τίς έτοιμες!!Θά τήν φτιάξω γιά τά ζουζούνια μου!!!Τρελαίνονται γιά νουτέλα!!!Καλό απόγευμα!!!Φιλάκια!!!

Vita said...

Αχ Ελενίτσα μου! Έγραψες πάλι!

Roula T. said...

πωπωπωωωω λιώνωωωω!!!!
Το θέλω αυτό το βαζάκι. :P

Mari Beika said...

Πάρα πολύ νόστιμο σοκολατένιο άλειμμα, οι σοκολάτες δίνουν άλλη αίσθηση!!
Φιλιά πολλά.

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Κολαστική συνταγή κορίτσια!!!!!

Tina Pippo said...

Ελένη μου άνοιξες πολύ την όρεξη!! Είχα δοκιμάσει παλιότερα να κάνω μι συνταγή μερέντας αλλά δεν μου βγήκε και τόσο καλή! Αυτή φαίνεται υπέροχη!! Την κρατώ για να τη δοκιμάσω κάποια στιγμή!!
Φιλιά!!

Maria B. said...

σλουρπ ! σλουρπ ! και πάλι σλουρπ Ελενιώ μου !!!!!!! απίστευτη !!!! αχ αχ και είμαι σε δίαιατα -μονίμως δηλαδή είναι σε δίαιτα !!!!

σίγουρα θα την φτιάξω για τα παιδιά, ευχαριστούμε Λενάκι μου !!!!

φιλουπες πολλές πολλές στα μαγουλάκια


SPYRIDOULA said...

Είναι τέλεια!!!Λατρεύω τη νουτέλα!!!Φιλάκια πολλά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...