Wednesday, 23 April 2014

Boston Pie


Ξέρω ότι τσουρέκια, κουλουράκια και διάφορα άλλα γλυκάκια καταναλώθηκαν γενναία αυτές τις μέρες.
Όμως σήμερα έχουμε ένα σωρό αγαπημένους εορτάζοντες στο blog μας, έτσι δεν μπορούσαμε να μην σας κεράσουμε γλυκό για το καλό!
Γιορτάζει ο καλός μου, του εύχομαι από καρδιάς να είναι πάντα γλυκαμένος.
Γιορτάζουν ακόμα, η κορούλα και η μανούλα της Μέτης μας, ο γιος της Βάσιας μας, και έχει γενέθλια ο αντρούλης της Ειρήνης μας!
Έτσι ετοίμασα ένα σπέσιαλ γλυκάκι, με αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι, μια νόστιμη κρέμα βανίλιας στη μέση και από πάνω γκανάζ σοκολάτας, για να σας κεράσουμε!
Περάστε να σερβιριστείτε!

Τα υλικά μας:
Για το παντεσπάνι 22 εκ.:
5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρινάπ (που φουσκώνει μόνο του)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
Για την κρέμα βανίλια:
600 ml φρέσκο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
65 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
55 γρ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας ή αγελαδινό
Για το σιρόπι:
1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 βανίλια
Για την γκανάζ (επικάλυψη):
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος
125 γρ. σοκολάτα υγείας
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να φουσκώσει και να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα στρογγυλό σκεύος 22εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20-22 λεπτά περίπου.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να μη στεγνώσει.
Όταν κρυώσει, το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε δυο δίσκους.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. 
Βάζουμε όλα τα υλικά του σε ένα κατσαρολάκι, τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας. 
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκους αυγών. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, να ζεσταθεί καλά το μείγμα μας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενωθεί με το αλεύρι. Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμη συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το ζεστό μείγμα από το πρώτο κατσαρολάκι μέσα στη κατσαρόλα με το αλεύρι και δουλεύουμε ζωηρά και γρήγορα με ένα σύρμα για μη μας σβολιάσει η κρέμα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια διαφανή μεμβράνη κουζίνας για να μη δημιουργηθεί κρούστα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει τελείως.
Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε αντί να φτιάξουμε την κρέμα όπως περιγράφω, να ετοιμάσουμε μια κρέμα με ένα φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και το αντίστοιχο γάλα.
Ετοιμάζουμε τη γκανάζ (επικάλυψη).
Σπάμε τις σοκολάτες σε κομματάκια. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις σπασμένες σοκολάτες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αλλά προσέχουμε όταν περιχύσουμε το γλυκό να μην έχει προλάβει να πήξει η σοκολάτα.

Συναρμολόγηση. 
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα ένα δίσκο παντεσπάνι και τον βρέχουμε με το μισό σιρόπι. Πάνω του απλώνουμε όλη τη κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει κρυώσει τελείως. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και τον βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Περιχύνουμε την επιφάνεια με τη γκανάζ σοκολάτας.
Τοποθετούμε τη τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

23 comments:

Tante Kiki said...

Καλημέρα Ελένη μου!!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά για όλους τους εορτάζοντες! Και του χρόνου με υγεία!!!!
Φιλιά!

Anonymous said...

Καλημερα....κ χρονια πολλα σε οποιες γιορταζουν....
Ελενακι με ξελογιαζεις κ ειπα οτι θα ξεκινησω παλι διατροφη....
Φαινεται τελειο πολλα φιλια
Κλεονικη

Anonymous said...

Ελενακι το γλυκακι σου θα το ξεκινησω τωρα απλα θα κανω μια παραλλαγη θα κανω νηστισιμο παντεσπανι...πιστευω να βγει το ιδιο.....
Θα το παω στης μαμας μου τη γιορτη το βραδυ....!
Κλεονικη

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Εννοείται ότι θα κεραστώ!!

ΕΛΕΝΑ said...

Πω πω γιορτές και χαρές σήμερα στο blog μας!
Να χαιρόμαστε όλους!!!!!!!!!!!!!
Και τι εκλεκτό κέρασμα μας ετοίμασες Ελενάκι μου, πραγματικά υπέροχο!!!

Εύχομαι κι εγώ χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα!
Φιλιά!

Maria B. said...

Πω Πω !!! τι όμορφο που είναι Λενάκι μου ????? φανταζομαι και τη νοστιμιά του !!!!! Τιμησες δεόντως την σημερινή εορτή !!!!

Να χαιρόμαστε λοιπόν οσους και οσες εορτάζουν και να εχουν υγεία και επιτυχίες στη ζωή τους !!!!


Χρόνια τους πολλά !!!!

syros2js said...

Ελενάκι μου, φαίνεται τόσο λαχταριστό!!!
Να τον χαίρεσαι τον καλό σου!!!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

syros2js said...

Καλέ, ξεχάστηκα!
Χρόνια πολλά και σε όλους τους υπόλοιπους εορτάζοντες!!!
(Ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι και αυτό λειψό...)
;-)

mm_skg said...

Χρονια Πολλα σε ολους οσους γιορταζουν! Να τους χαιρεστε!
Υπεροχο γλυακακι το boston cake ετυχε να το φτιαξω κι εγω προσφατα και μας αρεσε παρα πολυ! Ελενακι το εφτιαξες πολυ λαχταριστο!
Φιλια Πολλα!

Beauty Follower said...

ΠΟλύ ομορφο γλυκό και πλούσιο!

Χρονια πολλά σε Γιωργιδες & Γεωργίες :)

http://beautyfollower.blogspot.gr

Χρύσα said...

Χρόνια σας πολλά λοιπόν, να χαίρεστε τους αγαπημένους σας!
Και τι καλύτερο κέρασμα από αυτό!

SpIrToKoYto said...

Να τους χαίρεστε κοριτσάκια μου τους αγαπημένους σας - και μας - ,πολύχρονοι και καλόχρονοι να είναι πάντα...
Ελενάκι μου,το κέρασμά σου αντάξιο της γλύκας της δικιάς σου και του καλού σου...

Καλό απόγευμα και πολλά φιλιά σε όλες σας...-:)))

Εφη said...

Πάντα γλυκαμένοι να είναι όλοι οι εορτάζοντες, να τους χαίρεστε, να τους καμαρώνετε και να είναι πάντα γεροί και χαρούμενοι! Κερνιέμαι, ξερογλείφομαι και κάθομαι να απολαύσω το θεϊκό γλυκάκι σας! Φιλιά πολλά και Χριστός Ανέστη!

Vasia b. said...

Ελενάκι μου υπέροχο κέρασμα για τους εορτάζοντες μας σήμερα!!!
Να τους χαιρόμαστε και να είναι πάντα γεροί και ευτυχισμένοι!!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!!

maya =^o^= said...

μου τρέχουν τα σάλια.........φαίνεται τόσο λαχταριστό!!!!!!!!!!!!!!!!!πωπω!!!!!!!!!!!!!!!!!

DIMI said...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά για όλους τους εορτάζοντες Ελένη μου!!Τό γλυκάκι σου πολύ λαχταριστό!!Τό ζήλεψα!Πολλά φιλάκια!!

labrini said...

Χρόνια Πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν,να τους χαίρεστε κορίτσια μου!ωραίο το γλυκάκι που μας κερνάτε!!!και του χρόνου!

- spoonstories- said...

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!! Η Boston Pie είναι φοβερή συνταγή!Έχω δοκιμάσει μαι παρόμοια και ακόμα τη θυμάμαι..

Ερμιόνη said...

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες λοιπόν!
Να τους χαίρεστε και να είναι πάντα καλά!
Ελενάκι μου, δεν έχει απολύτως καμία σημασία πόσα πολλά τσουρέκια και κουλούρια έχουμε καταναλώσει αυτές τις ημέρες!
Πάντα θα υπάρχει χώρος για ένα τόσο ωραίο γλυκάκι!
Φαίνεται πραγματικά εξαιρετικό, μου αρέσει πολύ που έχεις βάλει 2 είδη σοκολάτας στην επικάλυψη!
Φιλιά πολλά!

Eleanna Giannopoulou said...

Να χαίρεσαι τον άντρα σου Ελένη μου και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες στην παρέα σας βέβαια! Για το γλυκό τι να πω... Δεν έχω λόγια... Έτσι όπως γυαλίζει η γκανάς είναι σωστός πειρασμός! Φιλάκια!

Foodaki.gr

lenia said...

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!Υπέροχο γλυκάκι! Πολλά φιλιά!

Ειρήνη Ε. said...

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!
Ελενάκι, να χαίρεσαι τον αντρούλη σου! Πάντα γερό και δυνατό!!
Το γλυκό ανάλογο της περιστάσεως!! Καταπληκτικό!!
Και του χρόνου!!

Mary said...

Πολύχρονοι οι εορταζόμενοι, να τους χαίρεστε κορίτσια μου αγαπημένα!
Υπέροχο το γλυκάκι, γεια στα χεράκια σου!

Φιλάκια πολλά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...