Wednesday, 16 April 2014

Cream cheese candies



Όταν τις ανακάλυψα στο pinterest, πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!
2 μόνο υλικά, οι εσάνς και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που προτιμάμε, και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με χρώματα, αρώματα και σχέδια!
Κάτι εντελώς διαφορετικό και χαρούμενο, η μικρή μου κι εγώ το διασκεδάσαμε πάρα πολύ!!!
Είναι νοστιμότατα αλλά περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης, οπότε …. με μέτρο!
Σας τα προτείνω να τα φτιάξετε για το Πάσχα σαν κέρασμα ή για δωράκι μέσα σε ένα όμορφο κουτάκι.
Μην τα βάλετε σε βάζο, εγώ τα έβαλα μόνο για ….. τις ανάγκες της φωτογράφισης ;-)
Για να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να φτιάξετε και να εκτυπώσετε δικές σας πασχαλινές ταμπελίτσες και να στολίσετε την συσκευασία που θα τα προσφέρετε.
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!

Τα υλικά μας :
200 γρ. τυρί κρέμα
800-850 γρ. ζάχαρη άχνη
μισό κουταλάκι εσάνς (ότι σας αρέσει, π.χ λεβάντα, μέντα, βούτυρο, βανίλια, καραμέλα)
χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα ΜΟΝΟ (όχι υγρά)
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με μίξερ χειρός, να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την εσάνς και στην συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.Θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα μας σφίγγει.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ξεχωριστά μπολάκια, χρωματίζουμε κάθε μείγμα με το χρώμα της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε.
Επαναλαμβάνω ότι χρησιμοποιούμε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα, και όχι υγρά.
Βάζουμε κάθε χωριστό μείγμα σε σακούλα κορνέ και σχηματίζουμε μικρές ροζέτες πάνω σε λαδόκολλα.
Αφήνουμε τις ροζέτες για μια ώρα, ώστε να κάνουν «κρούστα».
Μετά, τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
Όταν είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε ταπεράκι ή σε γκοφρέ χαρτάκια για τρουφάκια.
Τις ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη, όπου και φυλάσσονται, γιατί στην ψύξη μαλακώνουν αρκετά.
Αν τις προσφέρουμε ως δωράκι, θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι φυλάσσονται στην κατάψυξη.
Προσέχουμε να μην εφάπτονται, για να μην μας κολλήσουν μεταξύ τους.
Όταν πρόκειται να τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε 2-3 λεπτάκια εκτός κατάψυξης και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking) 


Δείτε και το σχετικό βιντεάκι μας, που ελπίζουμε να σας αρέσει!

19 comments:

Maria B. said...

Ουάου !!!!!! τι ομορφιές είναι αυτές σήμερα Λενάκι μου !!!!!!!! κουκλάκια τα κριμ τσιζ!!

Οσο για το βιντεο τι μπορώ να πω ??? respect !!!!! είσαι απιαστη !!!! υπέροχη ιδέα !!

σε φιλώ πολύ πολύ !!!

homemade said...

ολα καταπληκτικά εύγε και να σαι καλά

Beauty Follower said...

Ααααα πολύ ωραια... δουλειες μας ανοιγεις πασχαλιάτικα xa xa!

http://beautyfollower.blogspot.gr

Notoula said...

Τι ωραίο το πασχαλινό σας video!Και τι καταπληκτική λιχουδιά! Καλό Πάσχα εύχομαι!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου respect όπως λέει και το Μαριώ μας, για μιαν ακόμη φορά μας εντυπωσίασες τρελά!!
Τόσο εύκολα μα και τόσο εντυπωσιακά τα γλυκάκια σου!
Όσο για το βιντεάκι, διπλό respect!!
Φιλάκια πολλά!

Ariadni St. said...

Εξειδικευμένο αλλά πρωτότυπο με ζωηρά χρωματακια!

mononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr

syros2js said...

Πωπω, ομορφιές! Και πόσα πραγματάκια μπορείς να κάνεις με αυτά τα... γλυκάκια?!
Μπράβο, Λενιώ μου! Και το βιντεάκι.... sssssssssssuper!
;-)
Φιλάκια πολλά-πολλά-πολλά!

- spoonstories- said...

Αα!! πολύ μου αρέσουν αυτά τα γλυκάκια! Γρήγορα, πανέμορφα, τα χρώματα φοβερά και τρώγονται σκέτα ή και διακοσμούν ένα μεγαλύτερο γλυκό. Τα έσωσα!! Φιλάκιαααα

Katrina said...

Πρωτοτυπα πανεμορφα και με τελεια χρωματα!!!!!!!Γεια στα χερια σου!!!!
Καλο Πασχα με υγεια!!!!!!!

censurasigloXXI said...

Θα δείς άυριο που δεν έχουν σχολίο τα δικά μου πως θα τα περάσουμε, πολύ καλή ιδέα και ευκολη συνταγή!!!

Φιλιά, καφεδάκι και ένα χοντρό ευχαριστώ!

Καλό σας Πάσχα

Μαρία Έλενα said...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια ...

DIMI said...

Τί λές τώρα Ελένη μου!Τρελάθηκα!!Τί πανέμορφα γλυκάκια!!Καί τί απίθανα χρώματα!!Παρακολούθησα στό βίντεο,τήν όλη διαδικασία,καί θά τά δοκιμάσω μέσα στίς γιορτές!!Η φωτογραφική σου παρουσίαση,τέλεια!!!Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!Φιλάκια!!

Stella Christomoglou said...

Πολύ εύκολη ιδέα και εντυπωσιακή!!!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!
Φιλιά
Νεφέλη

Χρύσα said...

Αυτά τα βαζάκια θα κάνουν πολύ χαρούμενους όποιους τα παραλάβουν ως δωράκια!
Πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα Ελένη, καλή Ανάσταση σε όλες σας εύχομαι!

Neli said...

Τι πολύχρωμες νοστιμιες ειναι αυτες? μια γλυκα πριν τις φας ακομη...Πολλες ευχες για καλο Πάσχα και Καλη Ανάσταση,φιλια.

Tante Kiki said...

Πανέμορφες Ελένη μου κι πολύ νόστιμες!! Γλυκές μπουκίτσες ανοιξιάτικες με όλη τη νοστιμιά του τυριού!!!
Πολύ ωραία πρόταση!!
Καλό Πάσχα και καλά να περάσετε!!!
Φιλιά πολλά!

SpIrToKoYto said...

Συνμέλος Ελένη,έχεις κόψει την άλυσσο...
Απίστευτα...!!!

Ειρήνη Ε. said...

Πολύ ωραία γλυκάκια και πανεύκολα, Ελένη! Ένα Πασχαλιάτικο δώρο που θα ενθουσιάσει τους παραλήπτες και θα το έχουμε φτιάξει χωρίς πολύ κόπο και έξοδα! Μπράβο!
Καλό απόγευμα.

Mary said...

Τι γλυκά στολίδια είναι αυτά Ελενάκι μου!
Το βίντεο πολύ ωραίο, θαύμασα τα χρυσά σου χεράκια!

Πολλά φιλάκια!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...