Tuesday, 29 April 2014

Cupcakes με φράουλες και λευκή σοκολάτα


Η Άνοιξη βρίσκεται επισήμως και ημερολογιακά εδώ!! Μια εποχή που όλη αγαπάμε για την ομορφιά που χαρίζει στην φύση, αλλά και γιατί μας θυμίζει ότι έρχεται το καλοκαίρι!
Για μένα ο ερχομός της Άνοιξης δεν είναι μόνο τα μυρωδάτα λουλούδια και οι ανθισμένοι αγροί. Στην αγορά εμφανίζονται οι φράουλες που υπεραγαπώ!!
Κάθε χρόνο εκτός από την μαρμελάδα ή κάποια κλασσικά γλυκά με την πεντανόστιμη φραουλίτσα ως κύριο συστατικό, όλο και κάτι καινούργιο θα σκαρώσω.
Αυτή την φορά έφτιαξα cupcakes με φρέσκες φράουλες και λευκή κουβερτούρα, όλο άρωμα και γλύκα.
Τα κεκάκια στολίστηκαν με τυρογλάσο, κατακόκκινες φράουλες και έγιναν ένα ωραίο, χρωματιστό ανοιξιάτικο κέρασμα.
Πάμε να σας πω πως θα τα φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
90 γρ. φράουλες
30 γρ. λευκή κουβερτούρα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι
2 μεγάλα αυγά
100 γρ. ζάχαρη
130 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένη
90 γρ. φρέσκο χλιαρό γάλα
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
Τι κάνουμε:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε σε μικρά καρεδάκια και τις βάζουμε πάνω σε διπλό χαρτί κουζίνας. Τις σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας. Αφήνουμε τις φράουλες για μια ώρα να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τις υποδοχές σε ένα ταψάκι για 12 muffins.Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι. Ή τοποθετούμε στις υποδοχές, 12 χάρτινες αντικολλητικές θηκούλες για κεκάκια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Κόβουμε την λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την ανακατεύουμε με το αλεύρι. Προσθέτουμε και τα κομματάκια από τις φράουλες και ανακατεύουμε να καλυφθούν από το αλεύρι.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 5 λεπτά, να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σταδιακά την λιωμένη μαργαρίνη καθώς και την βανίλια. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ για 3-4 λεπτά ακόμα. Σταματάμε το μίξερ.
Προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας με κουτάλι ή πλαστική σπάτουλα.
Όταν τα υλικά έχουν ενοποιηθεί, μοιράζουμε το μείγμα στις 12 υποδοχές του ταψιού μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθ. Κελσίου, για 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας. Αν βυθίσουμε την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο ενός από τα κεκάκια, πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Κατόπιν μεταφέρουμε τα κεκάκια σε σχάρα μπισκότων για να κρυώσουν εντελώς.
Αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως, αφού κρυώσουν εντελώς τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσουν.
Καταναλώνονται όπως είναι.
Αν θέλουμε τα στολίζουμε με μια τυροκρέμα φτιαγμένη με τυρί κρέμα, λίγη κρέμα γάλακτος, άχνη ζάχαρη όση θέλουμε και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
Αντί για τυροκρέμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα σαντιγί.
Στολίζουμε με φρέσκες φράουλες.
Αν μας περισσέψουν κεκάκια χωρίς κάποια κρέμα για στόλισμα, τα φυλάμε στην κατάψυξη σε κουτί που κλείνει καλά.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

16 comments:

Anonymous said...

Καλημερα ολη μερα.......!
Παρα πολυ ωραια ...
Να ρωτησω κατι ?τα αυγα τα χρηησιμοποιεις για το κεκακι?

niki nikoula said...

Πανέμορφο το κεκάκι, στέκεται σαν στολίδι!αλλά και σε γεύση φανταστικό πρέπει να είναι!μου αρέσει πολύ η προσθήκη της σοκολάτας!

Maria B. said...

Oυάου !!!!!!! τι βλέπουν Ειρηνάκι μου τα όμορφα ματάκια μου ???? τελεια δείχνουν !!! εγώ θα πάρω 2-3 με σαντιγύ και μπόλικες φραουλίτσες απο πάνω !!!!!!!!!!!!!!!!!

γεια στα χεράκια σου !!

φιλια πολλά πολλά

Mary said...

Ειρηνάκι μου είναι τέλεια!

Όμορφη μέρα να έχεις, φιλάκια!

Vasia b. said...

Τωρα που οι φράουλες είναι στο φόρτε τους μας έδωσες πολύ ωραία ιδέα γι΄αυτο το λαχταριστό γλυκάκι Ειρήνη μου !!!!
Φιλιά πολλά!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Φραουλολαχταριστά τα κεκάκια σου Ειρήνη μου!
Και τι όμορφα που τα έχεις στολίσει!!! Δεν θα τους αντισταθεί κανείς!!
Φιλάκια, καλή σου μέρα!

Maria Fe said...

Φραουλες ! Οκ τωρα με αποτελειωσες..Ωχουυυυ..
Θελω..Και που να τα βρω κιολας..Αχ..

Τελεια φαινονται παντως..

Χρύσα said...

Και με στόλισμα και χωρίς, είναι τα απολυτα ανοιξιάτικα κεκάκια! Πολύ νόστιμα φαίνονται Ειρήνη!

Stella Christomoglou said...

Καταπληκτικά τα κεκάκια με τις φράουλες!!! Μιαμ, μιαμ, μιαμ!!!
Φιλιά
Νεφέλη

DIMI said...

Πράγματι,λαχταριστά τά φραουλένια σου cup cakes,Ειρήνη μου!!Καί ειδικά,η τυρόκρεμά σου,σούπερ!!Θά τά φτιάξω τό Σάββατο πού περιμένω επισκέψεις!!Σίγουρα θά εντυπωσιαστούν!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

Ερμιόνη said...

Πολύ όμορφα τα ανοιξιάτικα κεκάκια σου Ειρήνη!
Μου αρέσει να μπαίνει σε ζύμες η φράουλα, δίνει πολύ ωραία γεύση!
Φιλιά!

- spoonstories- said...

Χάρμα να τα βλέπεις και φαντάζομαι να τα τρως!!Στόλισμα πραγματικό για το πρωινό τραπέζι ή τον απογευματινό καφέ μας!!

Ariadni St. said...

Πολύ ωραίο καπ κέικ!
Καλό μας ξημέρωμα :)

Beauty Follower said...

Ξερεις τι θα έκανα αν ημουν μικρή
και εφτιαχνε τετοια καπ-κέικς η μαμα μου...
θα εγλειφα ολη την κρέμα, μετά θα τα έβαζα στην θέση τους
και αν με ρωταγαν ποιος το έκανε αυτό
Θα έλεγα ο μπαμπάς χα χα!

Μυρωδία said...

Πωπω φαίνονται φανταστικά! Λατρεύω και τις φράουλες! Είμαι πολύ περίεργη να δοκιμάσω το συνδυασμό με το μοσχοκάρυδο!

Tante Kiki said...

Καταπληκτικά κεκάκια που απογειώνονται με την κρέμα τους και τις φράουλες!! Μμμμμμμμμμμμμ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...