Wednesday, 26 October 2016
Biscotti αμυγδάλου
Τραγανά biscotti με αμύγδαλα και άρωμα λεμονιού!
Τόσο νόστιμα που θα …. κολλήσετε μαζί τους!
Αρωματικά, γευστικά, χώρια που ετοιμάζονται πανεύκολα!
Δοκιμάστε τα, είναι τέλεια για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας!
Πάμε να τα φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
300-330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές λικέρ λεμόνι ή κονιάκ
2 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
130 γρ αμύγδαλα ολόκληρα, άψητα
2 βανίλιες άρωμα
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 τσιμπιά αλάτι
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, τις βανίλιες και το λικέρ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Η ζύμη είναι αρκετά μαλακή και κολλάει ελαφρά στα χέρια μας.
Τέλος ενσωματώνουμε στην ζύμη και τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Πλάθουμε με την ζύμη δυο μπαστούνια λεπτά, περίπου 6-7 εκατοστά πλάτος το καθένα.
Έχουμε φροντίσει να πασπαλίσουμε την επιφάνεια που θα πλάσουμε τα μπαστούνια με λίγο αλεύρι.
Τα μεταφέρουμε με προσοχή στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, για 18 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και όπως είναι τα μπαστουνάκια τα κόβουμε σε φετούλες 2 εκ. περίπου.
Απλώνουμε τις φετούλες στο ταψί και τις ψήνουμε μια από τη μια πλευρά και μια από την άλλη, ως να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν καλά και κατόπιν τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί μπισκότων.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.