Saturday, 15 October 2016
Cherry cheesecake
Ε ναι, κι άλλο cheesecake!
Αδυναμίες είναι αυτές, δεν κρύβονται!
Κάθε φορά που θα ετοιμάσω ένα cheesecake, έχω ήδη στο μυαλό μου τι γεύση θα έχει το επόμενο cheesecake μου.
Αυτή τη φορά λοιπόν επέλεξα να συνδυάσω το μασκαρπόνε με ζελέ κεράσι και μια πλούσια σάλτσα με κεράσια.
Για την βάση χρησιμοποίησα αντί για τα απλά digestives, τα digestives με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος.
Το αποτέλεσμα??
Ένα δροσερό, ανάλαφρο cheesecake, που μοσχοβολάει κεράσι και που η σοκολάτα δένει υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά, κάνοντας την κάθε μπουκιά σκέτη απόλαυση!
Πάμε να το ετοιμάσουμε και παρέα!
Θα χρειαστούμε:
Για την βάση
400 γρ. digestives με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
120 γρ. βιτάμ
Για την κρέμα
500 γρ. μασκαρπόνε
1 φάκελο (100 γρ.) ζελέ κεράσι
200 ml καυτό νερό
1 κονσέρβα (400-430 γρ.) σάλτσα κεράσι
(προσοχή, όχι κομπόστα – σάλτσα θέλουμε)
Για την διακόσμηση
flakes σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε την βάση
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα digestives.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Στρώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, ως να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Εδώ θέλω να κάνω μια επισήμανση.
Τα digestives με επικάλυψη κουβερτούρας γάλακτος είναι πιο «υγρά» από τα κλασσικά digestives, γι αυτό και απαιτούν λιγότερη ποσότητα βούτυρου. Αν αντί γι αυτά χρησιμοποιήσετε απλά digestives, η αναλογία είναι 170 γρ. βούτυρο στα 400 γρ. digestives.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Διαλύουμε την σκόνη ζελέ κεράσι στα 200 ml καυτό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το μασκαρπόνε και το χτυπάμε καλά με το διαλυμένο ζελέ, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την σάλτσα κεράσι (cherry pie filling) και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα, πάνω στην μπισκοτένια βάση.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με flakes σοκολάτας ή με τριμμένη σοκολάτα.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να παγώσει καλά το γλυκό μας.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
γλυκά