Wednesday, 12 October 2016
Γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο
Υπέροχο γλυκό του κουταλιού, που μπορούμε να το φτιάξουμε με διάφορους τρόπους.
Εγώ θα σας πω τον δικό μου, που είναι πολύ εύκολος και γρήγορος.
Το γλυκό μου έγινε πολύ αρωματικό και όσοι το δοκίμασαν το βρήκαν εξαιρετικό!
Πάμε να το ετοιμάσουμε και παρέα και να το απολαύσουμε με το καφεδάκι μας και ένα ποτήρι δροσερό νεράκι!
Η να το βάλουμε πάνω από το γιαουρτάκι μας και να απολαύσουμε ένα πραγματικά εξαιρετικό επιδόρπιο!
Τα υλικά μας:
1.800 γρ. δαμάσκηνα, ζυγισμένα καθαρισμένα από τα κουκούτσια
(περίπου 2 κιλά με τα κουκούτσια)
1.200 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού, νερό
2 ξυλάκια κανέλας
10 γαρίφαλα
χυμό από ένα λεμόνι
Τι κάνουμε:
Με τις παραπάνω αναλογίες των υλικών, το γλυκό έγινε τέλειο για τα δικά μας γούστα.
Αν το προτιμάτε λιγότερο γλυκό, με πιο «ξινή» γεύση, μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης.
Πλένουμε πολύ καλά τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε πάνω από αυτά την ζάχαρη και το νερό.
Βάζουμε τα γαρίφαλα και τις κανέλες μέσα σε ένα διχτάκι ή τούλι και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα κι αυτά.
Τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν για 15 λεπτά, (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
Θα χρειαστεί κατά διαστήματα να ξαφρίσουμε.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το γλυκό στην άκρη για 8 περίπου ώρες.
Κατόπιν ξαναβράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμη.
5 λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και είναι πλέον έτοιμο να το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία!
Vasia B.
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.