Wednesday, 5 October 2016
Σαλάτα ρόκα με αχλάδια και σάλτσα καρυδιού
Τώρα που τα αχλάδια είναι στην εποχή τους, σας προτείνω μια εύκολη, νόστιμη και πολύ γρήγορη σαλάτα.
Τρυφερά φύλλα ρόκας, περιχυμένα με μια νόστιμη σάλτσα με ρικότα και καρύδια.
Και ανάμεσα σε όλα, τραγανά και γλυκά καρεδάκια από αχλάδι, που ταιριάζουν όμορφα με τα υπόλοιπα υλικά.
Μια σαλάτα γευστική έκπληξη!
Πάμε να την ετοιμάσουμε!
Χρειαζόμαστε:
300 γρ. φύλλα ρόκας
2 μεγάλα αχλάδια
Για την σάλτσα καρυδιού:
150 γρ. ρικότα ή ανθότυρο
50 γρ. καρύδια
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
180-220 ml κρέμα γάλακτος light
αλάτι
ξύδι μπαλσάμικο
Τι κάνουμε:
Πλένουμε την ρόκα και την στεγνώνουμε καλά.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά καρέ ή σε μικρές, λεπτές φετούλες.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Βάζουμε στο μούλτι την ρικότα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά, ως να ενωθούν τα υλικά.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, ως να πετύχουμε τη πυκνότητα που θέλουμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, δοκιμάζουμε, και ξαναχτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί.
Τοποθετούμε τα φύλλα ρόκας σε ατομικά μπολάκια ή σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα κομμάτια του αχλαδιού.
Περιχύνουμε με την σάλτσα και λίγο ξύδι μπαλσάμικο.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.