Friday, 7 October 2016
Κρεμμυδοψωμάκια ατομικά
Α-πί-θα-να!!!!!!
Αφράτα μα και τραγανά, μυρωδάτα, πεντανόστιμα!
Συνοδεύουν τα λαδερά μας αλλά τρώγονται κάθε ώρα και στιγμή σαν ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ.
Τα παίρνουμε μαζί μας στο πικ νικ, στο γραφείο, τα δίνουμε στα πιτσιρίκια μας σαν κολατσιό, τα απολαμβάνουμε με ένα σωρό τρόπους.
Να προσθέσω ότι ετοιμάζονται πανεύκολα??
Τι άλλο να πω για να σας πείσω??
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!
Τα υλικά μας για 6 ψωμάκια:
200 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
μισό κουταλάκι σόδα
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 μεγαλούτσικα φρέσκα κρεμμυδάκια
100 ml ηλιέλαιο (ή άλλο ελαφρύ λάδι)
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα σκληρά κοτσανάκια)
2 κουταλάκια δυόσμο ξερό
Τι κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ζυμώνουμε ελαφρά όλα τα υλικά.
Θα δείτε ότι η ζύμη είναι μαλακή και εύπλαστη, δεν έχει καμιά ταλαιπωρία στο ζύμωμα. Δεν χρειάζεται ζύμωμα με τις ώρες, απλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο και τα ζυμώνουμε πάλι όλα μαζί, να αναμειχθούν τα υλικά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 ίσα μέρη.
Πλάθουμε έξι μπαλάκια, τα πλαταίνουμε ελάχιστα ανάμεσα στις παλάμες μας και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Τα αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο (αυτό θα κάνει την κόρα τραγανή) και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά, ως να ροδίσουν τα ψωμάκια.
Τα ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν λίγο.
Έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Τρώγονται και ζεστά μα και σε θερμοκρασία δωματίου είναι ακόμα καλύτερα πιστεύω!
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.