
Λατρεύω το χωριουδάκι μου, αλλά πώς να το κάνουμε?? Είμαι γέννημα θρέμμα της πόλης.
Μια χαρά έχω βολευτεί τον ηλεκτρικό μου φούρνο, δεν είχα καμιάν απολύτως επιθυμία να ψήσω στα ξύλα.
Όμως εκείνος μου υποσχέθηκε ότι η συμμετοχή μου θα ήταν μόνο να ετοιμάσω το ταψί που θα έμπαινε στον φούρνο και όλα τα υπόλοιπα θα τα έκανε ο ίδιος.
Έτσι λοιπόν αποκτήσαμε τον πολυπόθητο φούρνο.
Μετά μια μέρα δειλά δειλά, αποφασίσαμε να βάλουμε ένα ταψί με πατάτες, μυρωδικά και μπύρα (συνταγή του καλού μου).
Έγιναν απλά υπέροχες!!!! Τόσο νόστιμες πατάτες δεν είχα ξαναδοκιμάσει.
Μετά προσθέσαμε και κρέας, το οποίο έγινε λουκούμι.
(το πρώτο πληθυντικό που χρησιμοποιώ, είπαμε, είναι για την συμμετοχή μου το ταψί να φτάσει στον φούρνο… ως εκεί!)
Μετά φτιάξαμε ένα κατσικάκι με κριθαράκι, χάαααλια έγινε, αφού δεν με αφήσανε ούτε να το φωτογραφίσω, όπως βλέπετε το μισό έμεινε, το…. κατασπαράξανε!!!
Να δοκιμάζαμε να ψήσουμε και ένα γλυκάκι??
Καρυδόπιτα ή ραβανί?? Ραβανί που είναι το αγαπημένο του καλού μου!!
Έγινε «θεϊκό»!!!! Το απολαύσαμε με μπόλικο σιρόπι και το συνοδεύσαμε με παγωτάκι.
Για όσους δεν διαθέτουν φούρνο με ξύλα, η συνταγή που θα σας δώσω είναι χιλιοδοκιμασμένη και στον ηλεκτρικό μου φούρνο, κανένα πρόβλημα.
Αν πάλι επιμένετε να το δοκιμάσετε ψημένο στον φούρνο με τα ξύλα, το Σαββατοκύριακο θα είμαι στο χωριουδάκι μου και θα το ξαναφτιάξω!
Κοπιάστε!!!!
Τα υλικά μας:
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. αλεύρι φαρίνα
260 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
50 ml γάλα
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν
3 βανίλιες άρωμα
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2.5 κούπες νερό
2 βανίλιες άρωμα
χυμό μισού λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ φρέσκο βούτυρο
Πάμε να το φτιάξουμε:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, σιμιγδάλι, βανίλιες, μπέικιν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη και το γάλα.
Ενώνουμε τα στερεά υλικά με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 30-40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο που θα το προσθέσουμε στο τέλος να πάρει κι αυτό μια βράση.
Όταν το γλυκό μας κρυώσει αρκετά, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που πρέπει να είναι ζεστό.
Φτιάξτε το και απολαύστε ένα ραβανί που μοσχοβολάει βανίλια και φρέσκο βούτυρο!
Καλή επιτυχία!!