Saturday 4 September 2010

Tips για το σπίτι Νο 3

Να σας δώσω μερικά ακόμα tip-άκια που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη στο σπίτι?

*Για τις κολλημένες τσίχλες βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη για να σφίξει η τσίχλα και ξεκολλήστε τα κομματάκια της ,που θα σπάσουν σαν γυαλί .

*Θέλετε να βγάλετε ένα ούπα ;
Πρέπει να βάλετε μια μεγάλη βίδα και μετά να την τραβήξετε με μια πένσα , οπότε θα βγει μαζί και το ούπα

*Όταν θέλουμε να τραβήξουμε μια βίδα κάπως σκουριασμένη , πρέπει να θερμαίνουμε το κεφάλι της ( με ένα αναπτήρα ) πριν την ξεβιδώσουμε .
Μπορούμε επίσης να θερμάνουμε την άκρη ενός κατσαβιδιού , η οποία θα μεταδώσει τη θερμότητα μόλις τοποθετηθεί πάνω στη βίδα

*Αν έχετε την άσχημη συνήθεια να χτυπάτε τα δάχτυλα σας για να βάλετε ένα καρφί , υιοθετήστε το ακόλουθο πολύτιμο τέχνασμα ...
Πριν καρφώσετε το καρφί , βάλτε την άκρη σε ένα κομμάτι χαρτόνι η σε μια τσατσάρα .
Θα κρατάτε το καρφί πιάνοντας το χαρτόνι με το ένα σας χέρι και θα καρφώνετε με το άλλο.

*Για να κάνετε μια τρύπα χωρίς σκόνη και να αποφύγετε να σας έρθει όλη η σκόνη στα μάτια όταν κάνετε μια τρύπα στο ταβάνι , αρκεί να τρυπήσετε ένα πλαστικό καπάκι στο κέντρο και να περάσετε το τρυπάνι σας σε αυτήν , ώστε να δέχεται το καπάκι όλη τη σκόνη.

*Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το
χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας ή στην τουαλέτα.
Αυτό είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο περιβάλλον αλλά και στην αποχέτευση μας
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, είναι να τοποθετήσουμε το λάδι σε ένα οποιαδήποτε μπουκάλι ή άλλο δοχείο που θα πετάγαμε έτσι και αλλιώς, να το κλείσουμε καλά και να το πετάξουμε στα σκουπίδια.

*Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το ρυθμικό ήχο της στάλας που πέφτει από μια βρύση που στάζει.
Περιμένοντας τον υδραυλικό , δέστε έναν σπάγκο γύρω από τη βρύση και αφήστε τον ως τον πάτο του νιπτήρα .
Οι σταγόνες θα ακολουθούν τον σπάγκο ... και θα πέφτουν αθόρυβα ..

*Για εύκολο σιδέρωμα μαζεύετε τα πλυμένα ρούχα, όταν ακόμη είναι λίγο νωπά.
Το σιδέρωμά τους θα γίνει πιο εύκολο και με καλύτερο αποτέλεσμα.
Αν, παρ' όλα αυτά, έχουν στεγνώσει εντελώς και είναι "κοκαλωμένα", βρέξτε τα με τον παραδοσιακό τρόπο (ψεκάζοντάς τα με νερό), τυλίξτε τα σφιχτά και αφήστε τα για μισή ώρα.
Ιδίως, τραπεζομάντιλα και πουκάμισα, λινά και βαμβακερά, θα γίνουν άψογα!!

*Μην πετάτε τα χαλασμένα λεμόνια!
Ακόμη και μουχλιασμένα ή σάπια είναι χρήσιμα.
Ανακατέψτε τα στο χώμα που καλλιεργείτε γαρδένιες, καμέλιες, αζαλέες ή ορτανσίες. Λειτουργούν ως λίπασμα για τα συγκεκριμένα φυτά

*Αν κόλλησε το φαγητό στην κατσαρόλα και δεν καθαρίζει, γεμίστε την μέχρι τη μέση με νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων.
Τη βάζετε στη φωτιά να πάρει μια - δυο βράσεις. Κλείνετε τη φωτιά και την αφήνετε στην εστία μέχρι να κρυώσει. Κατόπιν την πλένετε και είναι πάλι αστραφτερή.
Γενικά, όταν θέλουμε να καθαρίσουμε οποιοδήποτε σκεύος με κολλημένο φαγητό, πριν το πλύνουμε, καλό είναι να προσθέτουμε ξύδι μαζί με το απορρυπαντικό πιάτων. Με τον τρόπο αυτόν καθαρίζει πιο γρήγορα και με καλύτερο αποτέλεσμα.

Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Μέτη

17 comments:

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Μα ένα καρφί που να μη με κάνει να τσιρίζω!
Ολα χρήσιμα!
Καλημέρα Μέτη και φιλιά!!

Un par de neuronas... said...

Κοίτα τι θα κάνω με τα λεμόνια!!!

Ευχαριστώ, φίλη μου!

Φιλάκια πολλά.

Μαριλένα said...

όλα μ' άρεσαν, ερωτεύτηκα όμως αυτό με το σπάγγο!!

με το τρυπάνι, εγώ βάζω την ηλεκτρική: αφαιρώ το εξάρτημα που σκουπίζει κι έχω τον σωληνα: το τρυπάνι τρυπάει, ο σωλήνας ρουφάει :))
πλάκα εχει :))

ευχαριστούμε πολυ!

Rena said...

Καταπληκτικές οι συμβουλές σου,πολύ χρήσημες!!!

eva said...

ΜΠράβο!!! Πολύ χρήσιμες!!
Καλό Φθινόπωρο!
Έλενα σου έχω μία πρόσκληση!
http://myfunkycook.blogspot.com/2010/09/blog-post_2324.html

SpIrToKoYto said...

αχ αυτά τα κολπάκια σου...πολύ κολπατζού μας είσαι τελικά...
Για πάρε τώρα τη ΒΟΥ μας και την Ελεν μας και περιπεράστε από το βλογ μου να παραλάβετε μία προσκλησούλα...
φιλιά...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΕΡΝΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ :))) ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

creationsbyeve said...

πολύ χρήσιμα τιπς!για το τηγανισμένο λάδι μπορώ να προσθέσω ότι χρησιμοποιούνται για βιοκαύσιμα,στα σ/μ Βασιλόπουλος υπάρχουν δοχεία ανακύκλωσης :)

ΕΛΕΝΑ said...

Θα συμφωνήσω με Βιβή, μας προέκυψες κολπατζού χα χα χα!!
Χρησιμότατα όλα Μετάκι!
Φιλιά, καλή μας εβδομάδα από αύριο!

Δημιουργία said...

Καλη εβδομαδα κοριτσια, με νοστιμα μαγειρεματα.

ΜΕΤΗ said...

Γιαγιά Αντιγόνη για ολα εχουμε λυση , ακομα και για τα δυσκολα καρφια.....!!!
Φιλια καλημερα!!!!

ΜΕΤΗ said...

Verónica Marsá καλη σου μερα ,
φιλια!!!!

ΜΕΤΗ said...

Μαριλενα και εγω αυτο με την σκουπα εκανα, αλλα αν η τρυπα ειναι ψηλα? δοκιμασε αυτο με το καπακι και θα δεις!!!
Καλη σου μερα!!!

ΜΕΤΗ said...

rena, eva ,SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ ,Δημιουργία
καλημερα , καλη εβδομαδα,
φιλακια!!!!!

ΜΕΤΗ said...

Βιβικα και Ελενακι παει μου το βγαλατε το ονομα......!!!!
Φιλακια πολλα πολλα , καλη σας εβδομαδα!!!!!

ΜΕΤΗ said...

creationsbyeve δεν το ηξερα οτι στο Βασιλοπουλο υπαρχουν κουτια ανακυκλωσης για λαδι.
Πολυ καλο , θα μαθω σε πια καταστηματα και θα σας ενημερωσω.
Σε ευχαριστουμε πολυ , καλημερα!!!

Greecelands. said...

Αν βρίσκεσαι στη θάλασσα
θέλω να πιάσεις άμμο,
όσο κρατείς στα χέρια σου
τόσες ευχές σου κάνω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...