Η φίλη μου η Εριέττα, προχθές που πήγα επίσκεψη στο σπίτι της, με κέρασε αυτά τα υπέροχα σφολιατίνια, που δεν της πήρε πάνω από 5 λεπτά για να τα φτιάξει και άλλα 15 λεπτά για να τα ψήσει .
Ώσπου να ετοιμάσει δηλαδή τον καφέ, ήταν και αυτά έτοιμα !!!!
Υλικά για να φτιάξουμε περίπου 28-30 κομμάτια:
ένα πακέτο σφολιάτα ( δηλαδή 2 φύλλα) νωπή ή κατεψυγμένη
μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή μερέντα
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Εάν έχουμε κατεψυγμένη σφολιάτα την ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες
του πακέτου και προχωράμε.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε προσεκτικά με λίγη μαρμελάδα ή μερέντα το μισό.
Σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Αναλυτικές οδηγίες και φωτο μπορείτε δείτε στην συνταγή για τα μπουγατσίνια εδώ
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι ή με το εργαλείο της πίτσας, λωρίδες πάχους περίπου 1,5εκ. και τις στρίβουμε ελαφρά.
Μπορούμε επίσης να αλείψουμε με μαρμελάδα ή μερέντα όλη την λωρίδα και αντί να την στρίψουμε, να την γυρίσουμε σχηματίζοντας σαλιγκαράκια.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί και τοποθετούμε τις λωρίδες με λίγη απόσταση ανάμεσά τους, για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσει η σφολιάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15-17 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα ξεφουρνίζουμε και τα απολαμβάνουμε !!!
ΤΙΡ: Το κάθε φύλλο μας δίνει περίπου 14 κομμάτια, μπορείτε να φτιάξετε το ένα φύλλο με μερέντα και το άλλο με μαρμελάδα, έτσι θα έχετε καλύψει και τους σοκολατόπληκτους αλλά και εκείνους που δεν πολυσυμπαθούν την σοκολάτα – εγώ βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς σοκολάτα !!!!!!!
Μην ξεχνάτε ότι για να μπορείτε να δουλέψετε καλύτερα την σφολιάτα και να φουσκώσει αρκετά, πρέπει να κρατάει λίγο και μην έχει ξεπαγώσει τελείως.
Βγάζετε ένα – ένα τα φύλλα από το ψυγείο και μην τα αφήνετε καθόλου έξω, παρά μόνον όταν την ετοιμάζετε.
Καλή επιτυχία!!
Friday, 29 April 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
16 comments:
Μαράκι μου δεν μπορείς να φανταστείς τι ταλαιπωρία τράβηξα για να μπω στα σχόλια, ο blogger έχει αρχίσει να μας ταλαιπωρεί πολύ αυτές τις μέρες!
Τα μπουγατσίνια ξέρεις πόσο τα λάτρεψα κι εγώ και όλοι όσοι τα δοκίμασαν!
Τα μαρμελαδίνια και τα μερεντίνια δεν πρόκειται να μου γλιτώσουν, θα τα φτιάξω συντομώτατα!
Ευχαριστούμε την Ερριέτα για το νόστιμο κέρασμα!
Φιλάκια!
Τα σφολιατινα τα στρογγυλα μου θυμιζουν πολυ αυτα που με τρελαιναν οταν ημουν μικρη!!
Νοστιμοτατα φαινονται τα σφολιατινια!!!!
Περνω μερικα για τον δρομο και φευγωωωωω.....!!!!!!!
Φιλακια , καλο σ/κ!!!!!
Πω..πω τι μου κάνετε τώρα??? Εγώ τρελαίνομαι γι' αυτά...ψηφίζω μερέντα βέβαια...είμαι της σοκολάτας...τι να κάνουμε!!!!
Τέλεια!!!!!Και με μερέντα και με μαρμελάδα τα τσακίζουμε.....
Μπράβο Μαράκι μου με τις ωραίες ιδέες σου!!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια και καλό σ/κ!!
Μερέντα και πάλι μερέντα !!!
Λαχταριστά φαίνονται !!!
ΠΩ ΠΩ!!!!!ΤΕΛΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Και φέτος την Πρωτομαγιά
η φύση όλη γιορτάζει
κι εύχομαι όλη σου η ζωή
με άνοιξη να μοιάζει.
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ -ΟΛΕΣ.
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά :)
Πολύ ωραία η συνταγή, μιαμ μιαμ xD
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΛΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ
Καλημερα!
Εγω τα κανω και με τυρι φετα και ριγανη για γρηγορα μικρα σφολιατοπιτακια!
Μαρία μου, καλημέρα, καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά σε όλες σας!!! Να είστε πάντα καλά! Τα σφολιατίνια τρέλλα,υπέροχα και γρήγορα και νόστιμα και.... τέλεια με δυό λόγια!!!
Χαρούμενη Πρωτομαγιά και καλό μήνα Μαράκι μου! Να'μαστε καλά - μπορούμε!
Μαρια θα διαμαρτυρηθω σφοδρα.Το Πασχα κρατησα χαρακτηρα και δεν πηρα κιλα εσυ γιατι πας να με παρασυρεις?Τελειο φαινεται θα τα δοκιμαμασω συντομα σε ολες τις εκδοχες.Καλο μηνα φιλια.ποπη
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ.ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΙΤΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΧΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ .ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΩΡΑΙΑ.ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.μετα λεω τι με παχαινει.ΚΑΤΕΡΙΝΑ.
Καλο μηνα κοριτσια, ομορφο και δημιουργικο να εχετε.
είναι τελεια τα κανω κι εγω,μα σα σαλιγκαρακια δεν το σκεφτηκα ποτε!
χριστος ανεστη Μαρακι!
Post a Comment