Από τις ωραιότερες βάσεις για τούρτες, είναι αυτές που γίνονται με μαρέγκα.
Είναι αφράτες, τραγανές και λιώνουν απολαυστικά στο στόμα!!!
Συνήθως αρωματίζω τις μαρέγκες μου με το εξαιρετικό άρωμα της μαστίχας, που αγαπώ ιδιαίτερα.
Χρησιμοποιώ έλαιο μαστίχας, από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ένα απίθανο προϊόν της ελληνικής γης.
Αν όμως δεν σας αρέσει το άρωμά της, χρησιμοποιήστε άρωμα βανίλιας.
Πάμε να δούμε πως φτιάχνουμε βάσεις τούρτας από μαρέγκα!
Χρειαζόμαστε:
8 ασπράδια αυγών (310 γρ.)
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 σταγόνες χυμό λεμονιού
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαστίχας (ή 1/4 κουταλάκι κόκκους μαστίχας + 1 κουταλάκι ζάχαρη)
ελάχιστο αλάτι.
Τι κάνουμε:
Ανάβουμε το φούρνο στους 100 βαθ. Κελσίου, ψήσιμο με αέρα.
Αν χρησιμοποιήσουμε κόκκους μαστίχας τους κοπανάμε με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
Κοσκινίζουμε το μείγμα μαστίχας-ζάχαρης με ένα ψιλό σουρωτηράκι, ώστε να αφαιρεθεί κάθε κρύσταλλος μαστίχας που δεν θρυμματίστηκε.
Παίρνουμε αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε δύο κομμάτια στο μέγεθος των δύο μεγάλων ταψιών του φούρνου μας.
Κάνουμε από ένα κύκλο διαμέτρου 27 εκ. στο καθένα κομμάτι χαρτί, με τη βοήθεια ενός διαβήτη.
Αν έχουμε τσέρκι που ανοιγοκλείνει, μετράμε σε αυτό τη διάμετρο που θέλουμε, το στερεώνουμε και με ένα μολύβι μαρκάρουμε το περίγραμμά του στο αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ βαθύ, αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός, τα ασπράδια και τα χτυπάμε στην μέτρια ταχύτητα αρχικά.
Όταν αρχίσουν να αφρατεύουν, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και ελάχιστο αλάτι.
Δυναμώνουμε λίγο την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως να επιτύχουμε μια σφιχτή μαρέγκα, που θα στέκεται πολύ καλά και θα κάνει μύτες, όπως στην φωτογραφία.
Αν γυρίσουμε το μπολ ανάποδα, η μαρέγκα δεν θα πέσει.
Λίγο πριν να είναι έτοιμη η μαρέγκα, προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο της μαστίχας ή την κοπανισμένη μαστίχα με τη ζάχαρη.
Με τον δείκτη και τον αντίχειρα παίρνουμε μια μικρή ποσότητα μαρέγκας.
Αν νιώθουμε τη ζάχαρη άλιωτη ακόμα στα δάκτυλά μας, συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να λιώσει εντελώς.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα της μαρέγκας στο κέντρο των κύκλων που φτιάξαμε στο αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε προσεκτικά την μαρέγκα ως την περιφέρεια των κύκλων και προσέχουμε να μην βγει έξω από αυτούς.
Θέλουμε να επιτύχουμε δύο όμοιες σε μέγεθος και ισόπαχες βάσεις.
Βάζουμε και τα δύο ταψιά μαζί στο φούρνο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα.
Στο μέσον του ψησίματος με γρήγορες κινήσεις και προσέχοντας να μην καούμε, αλλάζουμε τη θέση των ταψιών, δηλαδή το πάνω να πάει κάτω και η έξω μεριά μέσα. Έτσι οι μαρέγκες θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Κάνουμε αυτή την αλλαγή γρήγορα, για να μην "καθίσουν" οι μαρέγκες μας. Βγάζουμε τις μαρέγκες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί ως την άλλη ημέρα.
Οι μαρέγκες μας θέλουμε να είναι αφράτες και όχι υπερβολικά στεγνές.
Αυτές τις μαρέγκες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για ένα σωρό λαχταριστές τούρτες!
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.
Tuesday, 5 June 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
66 comments:
Καλημέρα Ειρήνη μου!
Λοιπόν, το ότι η μαρέγκα αποτελεί εξαιρετική βάση για τούρτες μου το έχουν πει 2-3 φίλες μου που εμπιστεύομαι σε θέματα ζαχαροπλαστικής!
Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό, υποθέτω θα είναι και πολύ ανάλαφρη!
Μ' αρέσει που αρωματίζεις τη δική σου με μαστίχα, πολύ καλοκαιρινό άρωμα!
Φιλιά πολλά!
Πολύ νόστιμες οι μαρέγκες σου Ειρήνη.
Τις τρώω και σκέτες!
Καλημέρα Ειρήνη μου!
Εγώ ομολογώ ότι βάσεις μαρέγκας δεν έχω τολμήσει μέχρι τώρα.
Μας τις παρουσιάζεις όμως τόσο αναλυτικά, που αρχίζω να το σκέφτομαι!
Σίγουρα θα είναι τραγανές και αφράτες.
Και πολύ αρωματικές με το έλαιο που τις αρωμάτισες!!
Φιλιά, καλή σου μέρα!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ειρήνη!
Ερμιόνη, είναι από τις πιο γευστικές βάσεις για τούρτα. Έχει εντελώς διαφορετική αίσθηση, στο στόμα, από το παντεσπάνι. Δοκίμασέ την.
Καλύ σου ημέρα.
Στέλλα, οι μαρέγγες σε πολλούς αρέσουν και σκέτες. Όμως και με κρέμα, σε τούρτα, ταιριάζει καταπληκτικά!!
Καλή σου ημέρα.
Έλενα, η μαρέγκα θεωρείται από αρκετούς, ως δύσκολο παρασκεύασμα. Με τις αναλυτικές οδηγίες που δίνουμε σήμερα, θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι καθόλου έτσι!!!
Είναι αφράτες και τραγανές, στην κυριολεξία λιώνουν στο στόμα. Το άρωμα της μαστίχας, που όπως ξέρεις, το αγαπώ πολύ, δίνει εξαίσια γεύση στην μαρέγκα. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο!!!!
Καλή ημέρα να έχουμε.
Κατερίνα, καλή σου μέρα.
Οχ, και έυκολο!!!! Και με κρέμα, φρούτα...
Ευχαριστώ και πολλά φιλιά!
Μ' έβαλες σε πειρασμό!!έχω και πολλά χωριάτικα αυγά στο σπίτι, τι να κάνω; θα υποκύψω!!
Φιλιά
Μια φορά δοκίμασα να φτιάξω αλλά όταν πήγα να την ξεκολλήσω από τη λαδόκολλα κόλλαγε κι έσπασε! Απογοητεύτηκα και δεν ξαναδοκίμασα. Βλέπω όμως ότι εσύ δίνεις άλλες οδηγίες ψησίματος. Μπορεί να το επιχειρήσω!
censurasigloXXI, αν αποφασίσεις να φτιάξεις τις βάσεις μαρέγκας, ακολουθώντας τις οδηγίες, θα δεις ότι δεν είναι καθόλου δύσκολες. Με κρέμα και φρούτα δε, είναι καταπληκτικές. Για ότι οδηγίες χρειαστείς πάντως, εδώ είμαστε.
Καλή σου ημέρα.
Κι εγώ δεν της έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά μου αρέσουν οι οδηγίες σου...και θα το προσπαθήσω και με το άρωμα μαστίχας...μάλλον θα είναι καταπληκτικές...φιλιά πολλά Ειρήνη μου.
Mari, έχεις χωριάτικα αυγά και το σκέφτεσαι ακόμα; Υπέκυψε πάραυτα και δεν θα το μετανιώσεις, στο λέω υπευθύνως!!!! Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί είναι, να απολαύσεις υπέροχες μαρέγκες!!!!!
Καλή σου ημέρα.
Ευγενία, χρησιμοποιώ πάντα αντικολλητικό χαρτι. Δεν τις ξεκολλάω ζεστές, αλλά κρύες την άλλη ημέρα. Αλλά και πάλι επειδή είναι εύθραστες, αφαιρώ το χαρτί προσεκτικά. Δοκίμασέ να τις ξαναφτιάξεις. Να θυμάσαι ότι το σκεύος που θα χτυπήσεις τα ασπράδια, πρέπει να είναι απολύτως καθαρό, χωρίς ίχνος λίπους. Καλή επιτυχία.
Καλή σου μέρα.
Εύκολο φαίνεται!!!
Συνήθως εσύ τί τούρτα προτιμάς να κάνεις με αυτή την βάση; Φράουλα θα ταίριαζε;
eirini, ακολούθησε τις οδηγίες παρασκευής και θα τις φτιάξεις εύκολα.
Σίγουρα η φράουλα ταιριάζει πολύ και το κεράσι επίσης. Γενικά με τα φρούτα πάει η μαρέγκα και αυτή την εποχή εχεις αρκετές επιλογές, ανάλογα με το τι σου αρέσει. Μην προτιμήσεις φρούτα που βγάζουν πολλά υγρά. Καλή επιτυχία αν τις φτιάξεις.
Καλή σου ημέρα.
Eva, ευκαιρία να τις φτιάξεις. Οι οδηγίες που δίνω, είναι τόσο αναλυτικές που δεν θα δυσκολευτείς καθόλου. Με το άρωμα της μαστίχας, είναι εκπληκτικές. Αλλά αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις, βανίλια ή ακόμα και άρωμα πικραμύγδαλου, ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις.
Καλή σου ημέρα.
Καλησπέρα Ειρήνη μου! Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την μαρέγκα για βάση τούρτας.... και μένα μ'αρέσει πολύ η μαστίχα και θα προσπαθήσω να φτιάξω μια τούρτα, γιατί είμαι σίγουρη ότι τ'αποτέλεσμα θα'ναι εξαιρετικό!! Πολλά φιλιά!
Πω, πω...!!! Μαρέγκα! Μου αρέσει πολύ, αλλά σε τούρτα δεν την έχω φτιάξει ποτέ (μόνο μπεζέδες).
Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή κι ό,τι γίνει!
Πολύ ωραία καταχώρηση Ειρήνη!
Καλό μεσημέρι!
Στην Κύπρο ήταν από τα αγαπημένα γλυκά γενεθλείων,τουλάχιστον απ΄όσο θυμάμαι.
Πάντα καλοδεχούμενη η συνταγή τους,ιδιαίτερα για νόστιμη καλοκαιρινή τούρτα!
Τις λατρεύω τις βάσεις μαρέγκας! Την κάνουμε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο!
Τρελαίνομαι για την μαρέγκα! Ειδικά η δική σου με την μαστίχα θα δίνει ένα άλλο άρωμα!
Elena, δοκίμασε και μια τούρτα με βάσεις μαρέγκας. Θα πάρεις πολλά συγχαρητήρια, να είσαι σίγουρη.
Η μαστίχα έχει θεσπέσιο άρωμα και την χρησιμοποιώ όσο πιο συχνα μπορώ. Αγαπημένη μαστίχα!!!!
Καλό μεσημέρι.
ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!!!!
ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑ!!!!!!ΤΕΛΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΕΙΡΗΝΑΚΙ!!!!!!!!
Selcouth, αφού ήδη φτιάχνεις μπεζέδες, θα σου είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις και βάσεις μαρέγκας. Η μαστίχα θα τους δώσει εξαιρετικό άρωμα.
Καλό σου μεσημέρι.
Thalassamov, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις βάσεις μαρέγκας για ότι είδος τούρτας θέλεις και όλες τις εποχές του χρόνου. Οπωσήποτε, για δροσερές καλοκαιρινές τούρτες, είναι ότι πρέπει.
Καλό μεσημέρι.
Kiki, δεν είναι φοβερές αυτές οι βάσεις μαρέγκας;; Αφράτες, τραγανές, εγώ τις αφήνω να είναι λίγο μαστιχωτές, δεν τις στεγνώνω πολύ. Μέσα σε τούρτες,είναι άψογες. Όταν τις έψηνα μοσχοβολούσε το σπίτι μαστίχα!!!!
Καλό σου μεσημέρι.
Βάσω, πραγματικά η μαστίχα δίνει άρωμα καταπληκτικό και κάνει τις μαρέγκες μας, ξεχωριστές. Δοκίμασέ τες και θα το διαπιστώσεις και η ίδια.
Καλό μεσημέρι.
Έφη, τέλειο άρωμα, τέλειες βάσεις για τέλειες τούρτες!!! Απίθανες!!!
Καλό μεσημέρι.
Το άρωμα μαστίχας είναι όλα τα λεφτά!!!!!
Φιλιά
Conna, πράγματι, είναι όλα τα λεφτά το άρωμα της μαστίχας. Όπου προστίθεται, ξεχωρίζει.
Το δε έλαιο μαστίχας, είναι το κάτι άλλο. Δικαιολογεί απόλυτα την τιμή του. Η προσθήκη του όμως, πρέπει να γίνεται με φειδώ, γιατί μπορεί να γίνει πολύ έντονο.
Καλό μεσημέρι.
Φαίνεται λαχταριστή!!!
marileni, με τις βάσεις μαρέγκας, φτιάχνουμε λαχταριστές τούρτες.
Καλό απόγευμα.
Δεν τις έχω δοκιμάσει ποτέ σε τούρτες.
Οταν είναι καλοφτιαγμένες μου αρέσουν.
Πολύ αναλυτικές οι οδηγίες σου Ειρήνη.
Οταν τις αφήνεις να κρυώσουν μέσα στο ταψί (εκτός φούρνου), εννοείς έτσι σκεσκέπαστες ή τις σκεπάζεις με κάτι?
Φιλιά
Την εκτύπωσα ήδη τη συνταγή Ειρήνη μου!!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!
Μ' αρέσουν πολύ τα γλυκά με μαρέγκα. Πολύ έξυπνη η ιδεά για άρωμα μαστίχας!!!
Καλό μήνα σε όλη την παρέα!!!
Marion, αν σου αρέσει η μαρέγκα σαν γλυκό, δοκίμασε την και σαν βάση τούρτας. Έχει εντελώς διαφορετική υφή από το παντεσπανι.
Αφού κρυώσουν ΕΝΤΕΛΩΣ μέσα στο ταψί, τις σκεπάζω με καθαρή πετσέτα. Τώρα το καλοκαίρι μάλιστα, η πετσέτα, προστατεύει τις μαρέγκες από τα ανεπιθύμητα έντομα. Όχι με πλαστ. μεμβράνη, γιατί υπαρχει περίπτωση να υπάρχουν υδρατμοί ακόμα, μέσα στη μαρέγκα και να μαλακώσει. Η μαρέγκα τραβάει εύκολα την υγρασία.
Καλή επιτυχία αν δοκιμάσεις να τις φτιάξεις.
Καλό βράδυ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τις έχω φτιάξει ποτέ !!!
Ο τρόπος παρασκευής τους έτσι όπως μας τον παρουσίασες φαίνεται πολύ εύκολος και μοσχομυρωδάτος!!!
Θα τις επιχειρήσω στην επόμενη τούρτα που θα φτιάξω και με το άρωμα μαστίχας που μου αρέσει πολύ!!!
Γεια στα χέρια σου Ειρήνη μου!!!
Καλό σου απόγευμα!!!
Ροδούλα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλή επιτυχία όταν τις φτιάξεις. Η μαστίχα είναι εκπληκτικό προιόν. Το άρωμά της δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Και το κυριότερο, είναι ελληνικό.
Καλό μήνα και σε σένα επίσης.
Καλό βράδυ.
Vassia, δεν είναι δύσκολος ο τρόπος παρασκευής των βάσεων μαρέγκας, εφόσον ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Το άρωμα της μαστίχας, είναι καταπληκτικό, αλλά μπορούμε να βάλουμε και άλλες εσάνς.
Καλό βράδυ να έχουμε.
Γειά σου Ειρήνη, φαίνονται πολύ ωραίες οι μαρένγκες σου και η μαστίχα όντως τους πάει πολύ, αλλά έχω μια απορία: Αφού είναι βάση και ανάμεσά τους μπαίνει κρέμα δε νοτίζουν, ειδικά αν μείνουν για κάποιο διάστημα στο ψυγείο?
Κι εγώ μικρά μπεζεδάκια έχω φτιάξει για την ώρα και μου αρέσουν πολύ, αλλά μου τα προτιμώ τραγανά και μπισκοτένια η αλήθεια είναι.
Εμένα μου λες ότι ειναι οι καλύτερες, θυμάμαι όταν ήμουν μικρή τέτοια βάση είχαν κυρίως οι τούρτες παγωτού και εγώ κυνηγούσα την βάση κλέβοντας κάθε φορά όλο και περισσότερη βάση. Άνετα θα έφτανα στο σημείο να πληρώσω τον αδερφό μου να μην τρώει την δική του και να μου την δίνει...
Απλά η πιο τέλεια βάση Ειρήνη μου, συγχαρητήρια!
Η μαρέγκα, σε όποια μορφή και αν είναι, παραμένει το αγαπημένο μου γλυκό και αν συνδυαστεί με σαντιγί και φράουλες...μμμμμμμ!
χίλια ευχαριστώ θα δοκιμάσω να το φτιάξω!
Dark chef, η μαρέγκα τραβάει εύκολα την υγρασία. Για τον λόγο αυτό, κάνω την τελική σύνθεση της τούρτας 2-3 ώρες, το πολύ, πριν την σερβίρω. Φροντίζω επίσης να καταναλωθεί σύντομα και να μην μείνει πολύ στο ψυγείο. Έχει διαφορετική συμπεριφορά από το παντεσπάνι. Η γεύση της όμως, είναι υπέροχη.
Καλό σου βράδυ.
εγω Ειρηνακι μου θα ερθω μολις κανεις την συνθεση !!!!!!! θα κατσω 2 - 3 ωρες, οσο αντεχει δηλαδη, και μετα θα χαιρετισω ομορφα και ωραια και θα παω σπιτακι μου!!!!!!!!!!!!!!!!! χιχιχιχιχι!!!!!!!!
πολυ ωραια η αναρτηση σου, περιμενουμε την συνεχεια γιατι κατι μου λεει οτι εχει και συνεχεια!!!
καλο βραδυ και φιλια
Το ξέρω άργησα, ο μπλόγκερ φταίει όμως, δεν άνοιγε σήμερα τα μπλογκς!!! Μου φυλάξατε μια ακρούλα από αυτό το θεσπέσιο μαρεγκογλυκάκι??
Eri, έχεις πραγματική λατρεία για τη μαρέγκα και όχι άδικα. "Κλέβει" την παράσταση!! Φαντάζομαι τον καημένο τον αδελφούλη σου, τι στεναχώρια που θα είχε που δεν μπορούσε να απολαύσει τη μαρεγκούλα του!!!
Τέλεια η βαση μαρέγκας, τέλεια!!
Καλό βράδυ.
Εχω την εντύπωση πως αυτή η βάση θα τρώγεται και σκέτη γιατί θα είναι πεντανόστιμη!!!
Αϊναφετς, μαρέγκα-σαντιγί-φράουλες!!!!
Άπαιχτος αυτός ο συνδυασμός. Φτιάξε τις βάσεις μαρέγκας και απόλαυσέ τον!
Καλό σου βράδυ.
Μαρία, μόλις φτιάξω την σύνθεση, θα σε πάρω τηλέφωνο, να σπεύσεις. Δεν θα χρειαστεί να περιμένεις καθόλου για να την απολαύσεις!! Θα πάρω τηλέφωνο και κάτι άλλες ψυχές που τους αρέσει η μαρέγκα και θα κάνουμε μαρεγκοπάρτι!!
Όσο για την συνέχεια, έχει έχει! Συντομα στην οθόνη του υπολογιστή μας!!
Καλό βράδυ να έχουμε.
Λίλα, κόπιασε έχουμε όση μαρεγκούλα θέλεις.
Πάλι προβλήματα με τον blogger; Έλπίζω να μπει μια τάξη κάποια στιγμή.
Καλό βράδυ.
rena, τρώγεται όπως μας αρέσει!! Και σκέτη ακόμα!! Αφράτη, αρωματική και τραγανή απόλαυση!!!
Καλό βράδυ.
Επειδή δεν μπορώ την μυρωδιά του αυγού....στα γλυκά...πιστεύω η μαστίχα που βάζεις να την σκεπάζει....καλησπέρα Ειρήνη...
Ειρήνη μου καταπληκτική βάση συμφωνώ απολύτως μαζί σου!Φαντάζομαι άρωμα και γεύση με τη προσθήκη της μαστίχας!Δε θα προλάβει να ολοκληρωθεί η τούρτα θα τη φάω σκέτη τη μαστιχο-μαρέγκα χαχα!
Φιλιά, καλό βράδυ!!!
Πάρα πολύ ωραίες οι μαρέγκες που ακόμη δεν έχω επιχειρήση να φτιάξω...
Καλό βράδυ!!!
mia, η μαστίχα έχει έντονο, ωραίο άρωμα και υπερισχύει της μυρωδιάς του αυγού. Αξίζει να τη δοκιμάσεις.
Καλό σου βράδυ.
Ελένη και εγώ το ίδιο σκεφτόμουν, να την φάω πριν καν προλάβει να γίνει τούρτα!! Θα είχα όμως αντιδράσεις από την οικογένεια, γι΄αυτό και δεν το έκανα. Η μαστίχα είναι φοβερή μέσα στην μαρέγκα. Δοκίμασε την!!!
Καλό βράδυ.
eleni, δοκίμασέ την. Είναι απολαυστική και συμπληρώνει πολύ ωραία μια τούρτα. Διαφορετική γεύση και ωραία υφή στο στόμα!! Όσο για το άρωμα μια λέξη μόνο θα πω: ΜΑΣΤΙΧΑ!!!!
Καλό σου βράδυ.
Τί βλέπουν τα ματάκια μου ώρα που είναι...???
Ειρήνη καταπληκτική η συνταγή σου και πανεύκολη...
η επόμενη τούρτα μου θα είναι μαρεγκάτη...cross my heart...
φιλιά πολλά...-:))
Πωπωωωω Ειρήνη τί διαβάζω νυχτιάτικα!! Τέλεια σύμπτωση γιατί έψαχνα τη συνταγή για να φτιάξω μια τούρτα με μαρέγκα!! Και με τις αναλυτικές οδηγίες σου ελπίζω ότι θα τη φτιάξω εύκολα από την πρώτη κιόλας φορά!! Να είσαι καλά!!! Φιλιά
Μου αρέσει πάρα πολύ η μαρέγκα αλλά σε τούρτα σαν βάση δεν την έχω δοκιμάσει!! Θα το έχω σίγουρα στα υπ όψιν! Νοστιμότατη μοιάζει!! Φιλιά!
Βιβή, παρ' ότι, οι περισσότεροι αποφεύγουν την μαρέγκα, γιατί την θεωρούν δύσκολη παρασκευή, δεν είναι και τόσο. Το αποτέλεσμα αξίζει την προσπάθεια.
Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι θα την πετύχεις, το κατέχεις το θέμα άλλωστε!!
Καλή σου ημέρα.
Tante kiki, στη ώρα της ήρθε η συνταγή. Είμαι βέβαιη ότι θα την πετύχεις αμέσως, με την πρώτη φορά. Οι οδηγίες είναι αναλυτικές και θα σε βοηθήσουν πολύ. Θα φτιάξεις μια τούρτα που θα την ζηλέψουν!!!
Καλή επιτυχία.
Καλή σου ημέρα.
Taelia, κράτησε την συνταγή και όταν αποφασίσεις να την φτιάξεις, εδώ είμαστε για ότι θελήσεις. Οι οδηγίες που δίνουμε θα σε βοηθήσουν πολύ.
Καλή επιτυχία.
Καλή σου ημέρα.
Πανέμορφο γλυκό μα δύσκολο για μένα..δεν τα πάω καθόλου καλά με τις μαρέγκες, το αφήνω για τη κόρη μου!
Αχτίδα, το ήξερα ότι θα σου αρέσει, μια και ως γνωστόν είσαι γλυκαντζού!!
Ανέθεσε στην ειδήμονα της οικογένειας στα γλυκά να στην φτιάξει. Εσύ το μόνο που θα κάνεις, είναι να την απολαύσεις!!
Καλό σου βράδυ.
Post a Comment