Wednesday, 6 June 2012

Μεξικάνικα φιλέτα κοτόπουλου

Σήμερα μαγειρεύουμε μεξικάνικο φαγάκι!
Πικάντικα φιλετάκια κοτόπουλου τυλιγμένα σε μια τραγανή κρούστα με nacho chips, που τα συνοδεύουμε με μια δροσερή σαλάτα με αβοκάντο.
Εκτός από νόστιμο, το πιάτο αυτό έχει ελάχιστες θερμίδες, ώστε να το απολαμβάνουμε χωρίς καθόλου τύψεις!
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε!Θα χρειαστούμε:
1200 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου
1 μεγάλη σακούλα με nacho chips (chips καλαμποκιού)
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα σκόρδου
2 αυγά
αλάτι – άσπρο πιπέρι – καπνιστή πάπρικα – σκόνη σκόρδου – λίγο σκόνη τσίλι
ελάχιστο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
Για την σαλάτα
1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1 μεγάλη και σφιχτή ντομάτα
1 μέτριο αγγούρι
1 αβοκάντο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
ελαιόλαδο
χυμό και λίγο ξύσμα από ένα λάϊμ ή λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στην πράξη:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλετάκια από στήθος κοτόπουλου ή και από μπούτι αν θέλουμε πιο τρυφερά.
Βάζουμε τα φιλετάκια σε απλωτό σκεύος και τα πασπαλίζουμε από όλες τις μεριές με αλάτι, άσπρο πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και σκόνη σκόρδου.
Δεν τσιγκουνευόμαστε τις ποσότητες των μπαχαρικών, ειδικά η καπνιστή πάπρικα ταιριάζει πολύ, ρίξτε μπόλικη.
Αφήνουμε τα φιλετάκια στο ψυγείο μισή ώρα, να τραβήξουν τα αρώματα των μπαχαρικών.
Θρυμματίζουμε τα nachos πιέζοντας την σακούλα τους.
Κρατάμε αν θέλουμε μερικά για να διακοσμήσουμε το πιάτο μας στο τέλος.
Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα nachos με το λιωμένο σκόρδο και 1 γεμάτο κουταλάκι καπνιστή πάπρικα.
Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο τα 2 αυγά και προαιρετικά προσθέτουμε λίγο σκόνη τσίλι.
Βουτάμε τα φιλετάκια πρώτα στο αυγό και μετά στα nachos, να καλυφθούν ολόγυρα.
Τα αραδιάζουμε σε απλωτό ταψί φούρνου, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τα περιχύνουμε με ελάχιστο ηλιέλαιο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την σαλάτα.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την ντομάτα, το αγγούρι και το αβοκάντο.
Τα αναμειγνύουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το βρασμένο καλαμπόκι.
Αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και με τον χυμό ενός λάϊμ ή λεμονιού.
Πασπαλίζουμε αν μας αρέσει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διακοσμούμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού.
Σερβίρουμε τα πικάντικα φιλετάκια με 2 κουταλιές από την σαλάτα, μερικά ολόκληρα nachos και αν θέλουμε συνοδεύουμε με το νόστιμο ρύζι της Vassi.
Καλή επιτυχία!

70 comments:

Lila Xagorari said...

Είδες για να είμαστε πικάντικα κορίτσια τι ωραίες πικάντικες συνταγές ανακαλύπτουμε????
Καλημερούδια!!!!

KaPaworld said...

καλημέρα...Μια υπέροχη συνταγή!! Μια υπέροχη εικόνα...Καταπληκτική ιδέα, θα το κάνω σύντομα!!φιλιά

Ειρήνη Ε. said...

Έλενα, αυτά τα ωραία μεξικάνικα φιλέτα, με τα nachos, και με την σαλάτα καλαμποκιού, όταν τα δει η άλλη Έλενα, που λατρεύει το κοτόπουλο μαγειρεμένο έτσι και τις σαλάτες καλαμποκιού, θα έχουμε θέμα!! Θα πρέπει άμεσα να πάω να ψωνίσω!!
Πάω τώρα!!
Καλη μας ημέρα.

Irene said...

σημειωνω τα υλικα και το βραδυ πριν γυρισω σπιτι ψωνιζω!!!!
υπεροχα και αυτη η πανατουρα με τα νατσος πολυ που αρεσει.
καλη σου μερα.

ειρηνη

Stella's Κουζινομπερδέματα said...

Αυτή η συνταγή είναι για μας, Έλενα μου και θα δοκιμαστεί asap (as soon as possible) μιας και λατρεύουμε τη μεξικάνικη κουζίνα .
Φιλάκια.

Anonymous said...

Πότε δεν έχω φάει κάτι παρόμοιο!!
Φαίνεται νόστιμο!!

Selcouth said...

Ααααα να το δοκιμάσω! Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου μεξικάνικο.
Φαίνεται πάρα πολύ ωραίο! Και η σαλάτα πολύ ενδιαφέρουσα και δροσιστική!

Πολλές και όμορφες καλημέρες Έλενα! Φιλιά!

Helen Gr said...

Έγραψες, Ελενάκι!
Καταπληκτική πρόταση και πολύ καλοκαιρινή.
Υπέροχο το κοτόπουλο, τραγανό και εξωτικό. Το λάτρευσα πολύ!
Και η συνοδευτική σαλάτα πολύ ενδιαφέρουσα.
Φιλάκια, καλή σου μέρα!

Elpiniki said...

Πολύ ωραια ιδεα!!! Λατρευω φυσικα κοτοπουλο, οπως και τα πικαντικα, οποτε μπαινει στα υπο δοκιμη!!!

Aretaki said...

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ+ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ+ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ+ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ!!!ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ...ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ!!(ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΣΑΣ ΛΕΩ!!!!)

Tante Kiki said...

Καλή σου μέρα Έλενά μου... μα τί υπέροχη μεξικάνικη συνταγή!!!! Τέλειο και σίγουρα πεντανόστιμο... άντε να δούμε πότε θα το φτιάξω!!! Γεια στα χεράκια σου!!! Δεν στέλνεις καμμιά μεριδούλα;;;; Φιλάκια και καλή συνέχεια!

Ροδανθη said...

Καλημέρα Ελενα φαίνεται πααααρα πολύ καλό αν και με τα πικάντικα έχω ένα θεματάκι εγω θα το παραβλέψω(το πολύ πικάντικο)και θα συνεχίσω με το υπόλοιπο φιλιά να είσαι καλά!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Πικάντικο Λιλάκι μου είδες?? είδες?? χα χα χαα!
Φιλιά πολλά φιλενάδα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά, καλή σου μέρα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι μου αρέσουν στην κορούλα τα mexican foods??
Ε τότε μην της χαλάσουμε χατήρι, μία την έχουμε!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρήνη μου η κρούστα με τα νάτσος είναι τραγανή τραγανή, αξίζει να το δοκιμάσεις το φαγάκι!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Στέλλα μου και οι γιοι μου asap μου το ζητάνε χα χα χαα!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Χρυσούλα είναι ένα πιάτο νόστιμο και ολιγοθερμιδικό, σου συνιστώ να το δοκιμάσεις!!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Selcouth μου δεν έχει καμιάν ιδιαίτερη δυσκολία η μεξικάνικη κουζίνα, εσύ κάνεις τόσα και τόσα!!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
Και η σαλάτα με το αβοκάντο του ταιριάζει πολύ!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελπινίκη μου αν σου αρέσει το πικάντικο κοτοπουλάκι, αυτό το πιάτο θα το εκτιμήσεις!
Φιλιά, καλή σου μέρα!

ΕΛΕΝΑ said...

Aretaki να το φτιάξεις και να το ευχαριστηθείτε!!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα μου στο χω ξαναπεί, εμείς ατυχήσαμε που δεν μένουμε κοντά χα χα χαα!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Ροδάνθη μου, αν παραλείψεις το τσίλι, δεν είναι τρελά πικάντικο το κοτοπουλάκι, άνετα το τρώω κι εγώ που δεν είμαι του πολύ καυτερού, σε αντίθεση με τους άντρες μου που τα θέλουν αρκετά πικάντικά!
Φιλάκια!

mm_skg said...

Hola amigos!
Τι καταπληκτικη ιδεα το παναρισμα μετα νατσος! Και μ'αρεσουν τα μεξικανικα.... Την Σ/Κ τα δοκιμαζω και γραφω εντυπωσεις!

Elena said...

Υπέροχη συνταγή Ελενάκι μου, πεντανόστιμη και πικάντικη! Το σ/κ θα'χουν πρώτη θέση στο τραπέζι μας, μαζί με παγωμένη μπυρίτσα φυσικά!! Φιλάκια!

tanyadmin said...

τρελάινομαι για φιλέτα και τα δικά σου είναι σούπερ...μπράβοοοοοο..φιλια πολλααααααα

Ερμιόνη said...

Τι φανταστικό φαγάκι μας έχεις σήμερα κυρία μου;
Όπως καταλαβαίνεις προσωπικά ενθουσιάστηκα!
Το κοτόπουλο τυλιγμένο σε νάτσος πρέπει να είναι θεσπέσιο! Νομίζω ότι θα ταίριαζε φανταστικά και μια σάλτσα τυριού από δίπλα!!
Φιλιά Ελενάκι!

Μαριλένα said...

Ελενα μου!! τ' είναι τούτο;!!
λαχταριστό πραγματικά!!

και δεν έχει και θερμίδες; τέλειο!! τα τρελλαθούν τα κορίτσια μου :))

φιλιά πολλά και την καλησπέρα μου!

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' said...

Πω πω συνταγή Έλενά μου!!!!!!!!!!!!
Την εκτυπώνω
Πολλά φιλάκια!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Villy @ For the love of Feeding said...

Τέλεια ιδέα, θέλω πολύ να δοκιμάσω το κοτόπουλο παναρισμένο με τέτοιο τρόπο!

anna said...

Εμένα μου αρέσει το στήθος του κοτόπουλου.Αφού βολεύουμε και το σύζυγο με το μπούτι,οκ!Κι αφού είναι λάιτ,βάλε κι ένα σπέσιαλ γλυκό τώρα!!
Χα χα χα,φιλάκια.

eirini said...

Έλενα...έγραψες!!!!
Τρελλαίνομαι για μεξικάνικη κουζίνα και ιδίως όταν έχει κοτόπουλο!!!!!!
Τα σάλια μου τρέχουν!!!!
Την κρατώ...θα την φτιάξω κάποια στιγμή!!!!!!!

maria mas. said...

μμμμμμ νόστιμο, πικάντικο, μυρωδάτο και πεινάωωωωωωωωω...:)

Betty's Cuisine said...

Αν είναι τόσο νόστιμο όσο είναι όμορφο στο μάτι, βάλε διπλή μερίδα!
Εξ άλλου έχω αδυναμία στην μεξικάνικη κουζίνα!!!

Taelia88 said...

Δεν έχω λόγια γι' αυτό το πιάτο!!! Μέχρι εδώ μου μυρίσανε τα αρωματικά του!! Θέλω!!!!!

Amali said...

μόνο που το είδα ενθουσιάστηκα, αλλά δυστυχώς το στομάχι μου έχει, άλλες επιλογές... με μικρές τροποποιήσεις θα το τολμήσω...

παρόλα αυτά θέλω να ρωτήσω το εξής: αν τα φτιάξω μέχρι το σημείο του παναρίσματος και τα βάλω στην κατάψυξη για ξαφνικές συναντήσεις με φίλους πιστεύεις θα είναι το ίδιο αποτέλεσμα;

Μπράβο Λενιώ μας

ΑΧΤΙΔΑ said...

Τρελλαίνομαι για κοτόπουλο..όπως και να μου το κάνεις, ιδιαίτερα ΕΤΣΙ!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! said...

Λατρεύω την Μεξικάνικη κουζίνα οπότε η συγκεκριμένη συνταγή δείχνει εκπληκτική!

Vasia b. said...

Φύσηξε Μεξικάνικος αέρας στο μπλόγκ!!!!!Πολύ γευστική η πρόταση σου Ελενάκι μου!!!
Εμείς στα πικάντικα λέμε πάντα ναι και γι αυτό θα βάλω και λίγο τσίλι παραπάνω!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!

Eri said...

Τι να πω που δεν μπορώ να μαζέψω τα σαγονάκια μου! Τι ωραίο φαγάκι φάγατε πάλι!
Φιλάκια Έλενα μου, σ'ευχαριστώ και για το link με την μπύρα!

Conna said...

Πω πω .. απιθανη ιδέα το πανάρισμα με nachos ... στα "προσεχώς" πάραυτα η συνταγή σου !!

Φιλιά

ΕΛΕΝΑ said...

Hola Μαρινάκι (δεν ξέρω και καμιά άλλη λέξη χα χα χαα)!!
Περιμένω εντυπώσεις!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Elena μου η παγωμένη μπυρίτσα επιβάλεται, για να σβήνει την κάψα από το φαγητό, αν το κάνουμε πολύ πικάντικο!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Τάνια μου, με το φιλέτο κοτόπουλο μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό νοστιμιές!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ερμιονάκι μου μια σαλτσούλα είναι απαραίτητη για να γλιστράει το κοτοπουλάκι!
Μια σάλτσα τυριου όπως λες θα είναι ιδανική!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλενάκι μου, είδες πως σκέφτομαι την σιλουέτα των κοριτσιών?? χα χα χαα!
Να τους το φτιάξεις, πιστεύω θα τους αρέσει!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ροδούλα μου χαίρομαι πολύ πολύ που σου αρέσει η συνταγή!
Πολλά φιλιά, καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Villy είναι πολύ νόστιμος ο τρόπος αυτός παναρίσματος, ελπίζω να σου αρέσει η τραγανή κρούστα με νάτσος!
Καλό απόγευμα!!

Eleni said...

Ελενάκι μου καταπληκτικά τα φιλετάκια, υπέροχα τι να πω;;;;;;;Έχω λιώσει να κοιτάζω τη κρούστα τους!Αλλά και η σαλατούλα μμμμ!!!!Σε ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!
Φιλάκια πολλά!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Αννούλα αυτή είσαι!!! χα χα χαα!
Μην πάθουμε και τίποτα από στέρηση θερμίδων, ασυνήθιστες όπως είμαστε;-)
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνούλα αν σου αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα, η συνταγή αυτή πιστεύω θα σε καλύψει γευστικά!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Maria mas και τι το σκέφτεσαι??
Κόπιασε στο τραπέζι μας!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Μπετούλα βάζω εξ αρχής διπλή μερίδα, έλα, έλα!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Taelia μου ένα τεράααααστιο πιάτο έτοιμο για σένα!
Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλίτσα μου φοβάμαι πως αν τα βάλεις παναρισμένα στην κατάψυξη, θα μαλακώσουν τα νάτσος και ίσως δεν σου γίνει τόσο τραγανή η κρούστα.
Ομως ετοιμάζονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αν έχεις έτοιμα ξεπαγωμένα φιλετάκια, πάνω από 5 λεπτά δεν κάνεις για να τα βάλεις στο ταψί.
Φιλιά πολλά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αχτιδούλα μου κόπιασε στο τραπέζι μας!!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Βασάκι μου δεν είχα καμία αμφιβολία για το έξτρα τσίλι χα χα χαα!!
Φιλιά φιλεναδίτσα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Ερη μου!!
Για να δούμε τι ωραίες συνταγές θα μαζευτούν και στις μπύρες!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Conna μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το σημερινό φαγάκι μας!
Και η σαλατούλα του ταιριάζει πολύ όμορφα είναι η αλήθεια!
Φιλάκια!

Rena said...

Αυτό με τις λίγες θερμίδες που είπες πολύ μου άρεσε,με βολεύει αφάνταστα αυτή την εποχή!
Τα nacho chips κάτι σαν τα κορν φλέικς;

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι τα nachos δεν έχουν σχέση με κορνφλέϊκς.
Είναι τσιπς από καλαμπόκι, θα τα βρεις στο ΣΜ εκεί που έχουν τους ξηρούς καρπούς και τα λοιπά chips
Φιλιά, καλό βράδυ!!

eleni said...

Πολύ ωραίο αέαλενα μου... μπράβο !!!
Έχω κάνει και εγώ κάτι παρόμοιο και είναι νοστιμότατο !!!!!!!!!!!
Πολλά φιλιά !!!

spoon_n_love said...

Αχ ωραίο φαγητάκι.....επίσης υπέροχη η ιδέα σου για nachos φιλί

Effie's Sweet Home Designs said...

ΕΛΕΝΑ! ΤΙ ΜΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!!!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑ!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου είναι, είναι!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Νάντια μου σε ευχαριστώ πολύ:)
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Εφάκι χαίρομαι που σου αρέσει!
Φιλιά πολλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...