Σήμερα θα σας κεράσουμε ένα πραγματικά υπέροχο cheesecake!!
Εδώ και καιρό ήθελα να φτιάξω ένα cheesecake με γιαούρτι, ώστε να ξεφύγω από τα συνηθισμένα, αλλά δεν έβρισκα κάποια συνταγή που να με ικανοποιεί απόλυτα.
Αποφάσισα λοιπόν να αυτοσχεδιάσω.
Έγινε ένα ωραιότατο, πλούσιο cheesecake, που η κρέμα του μοσχοβολάει από την εσάνς πορτοκαλιού που πρόσθεσα, για να του δώσω ξεχωριστό άρωμα.
Η γεύση του έγινε ακόμα πιο πλούσια με την προσθήκη ανθότυρου.
Κάλυψα την βάση μπισκότου με φουντουκόκρεμα μερέντα, η οποία έδεσε καταπληκτικά με τα υπόλοιπα αρώματα του γλυκού.
Το στόλισα με σάλτσα φράουλας ή κερασιού, ροζέτες σαντιγί και φρέσκα φρούτα.
Το αποτέλεσμα ήταν σκέτη απόλαυση!
Για να δούμε πως το φτιάχνουμε!Τα υλικά μας:
Για τη βάση
400 γρ. μπισκότα digestives χωρίς ζάχαρη
170 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2 γεμάτες κουταλιές μερέντα
Για την κρέμα
400 γρ. γιαούρτι σακούλας 2% λιπαρά
500 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
250 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά υγρή βανίλια
3/4 κουταλιά εσάνς πορτοκαλιού
11 γρ. ζελατίνη
7-8 κουταλιές νερό
Για το γαρνίρισμα
1 κουτί έτοιμη σάλτσα φράουλα ή κεράσι
σαντιγί και φρέσκα φρούταΣτην πράξη:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, να γίνουν σκόνη.
Τα αναμειγνύουμε καλά με την λιωμένη μαργαρίνη
Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το cheesecake βάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι και το ρυθμίζουμε να έχει διάμετρο 27 εκ.
Στρώνουμε το μπισκότο με την μαργαρίνη με ένα κουτάλι, ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Βάζουμε την ζελατίνη στο νερό να μαλακώσει καλά. Την στύβουμε και την βάζουμε σε κατσαρολίτσα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να πάρει την υφή του γιαουρτιού σακούλας και την βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε το τυρί κρέμα και το ανθότυρο στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε ν' αφρατέψουν λίγο.
Προσθέτουμε την ζελατίνη, την ζάχαρη και χτυπάμε καλά ν΄ αφρατέψει το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την υγρή βανίλια και την εσάνς πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στην μικρότερη σκάλα και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το μίξερ.
Βγάζουμε το μπισκότο από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω τις δύο κουταλιές μερέντα.
Από πάνω αδειάζουμε όλη την κρέμα και με μια σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνειά της.
Βάζουμε στο ψυγείο το cheesecake, να παγώσει.
Όταν είναι έτοιμο, με ένα μαχαίρι, ξεκολλάμε το τσέρκι προσεκτικά από το γλυκό.
Στολίζουμε γύρω γύρω την επιφάνεια με ροζέτες σαντιγί και απλώνουμε στο κέντρο την σάλτσα κερασιού ή φράουλας.
Αν θέλουμε στολίζουμε με φρέσκες φράουλες ή κεράσια.
Καλή επιτυχία!
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη Ε.
Saturday, 14 July 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
41 comments:
Καλημερα Ειρηνη,αν και δεν ειμαι φαν του συγκεκριμενου γλυκου ειλικρινα και μονο που το ειδα το ζηλεψα και θα ηθελα ενα κομματι να δοκιμασω..Μπραβο γεια στα χερια σου,φιλια!!!
πολυ καλα εκανες και αυτοσχεδιασες. υπεροχο φαινεται.
διαβαζω και ακουω οτι κανει πολυ ζεστη, εμας εδω μετα απο κατι σχεδον σαρανταρια, δροσισε ευτυχως και ειμαστε μια χαρα.
καλο σαββατοκυριακο
ειρηνη
Καλημερα Ειρηνη
Με αρκετα μεγαλη ,αλλα και ευχαριστη ,εκπληξη διαπιστωνω οτι παρ'ολη την αφορητη ζεστη ,υπαρχουν καποιοι που με την απλη αναρτηση ενος γλυκου η φαγητου μπορουν να κανουν τη μερα μας πιο ενδιαφερουσα!Αφ'ενος, δεν αισθανεσαι οτι εισαι η μονη στις πυρωμενες τσιμεντοπλακες,αφ'ετερου,μια πολλα υποσχομενη προταση μπορει να εμπλουτισει μια μιζερη μερα.Να λοιπον Ειρηνη μου, που κατορθωσες Σαββατιατικα με τους 40 βαθμους,να νοστιμεψεις την αγλυκαντη-τουλαχιστον για μενα-τουτη μερα!!Να πω την αληθεια ,το συγκεκριμενο γλυκο θα το επιλεγα μονο σε κριση υπογλυκαιμιας και ηξερα οτι δεν υπηρχε περιπτωση να δω γλυκο στις δυο επομενες εβδομαδες!!Ωστοσο σταθηκα πρασεκτικα στις διαφοροποιησεις και θαρρω με κερδισε..Η προσθηκη του γιαουρτιου με την υποξινη υποψια του ειναι δελεαστικη ,οπως επισης και ως αντιβαρο η πλουσια γευση της φουντουκοπαστας το κανουν συναρπαστικο!Η δε φρουτενια επικαλυψη ,ζαλισε το μυαλο μου ..υπεροχη η εμφανιση ,αναμφιβολα πεντανοστιμο γλυκο ακομα και αυτους που το ..σνομπαρουν.Καλο ΣΚ σε ολους με υπομονη,σε λιγες μερες δροσιζει.Φιλια πολλα,πολλα.
Ειρήνη μου είναι υπέροχο!!!!!!
Τόσο λαχταριστό!!!!!!!!!!!!!!
Καλό ΣΒΚ!!!!Φιλάκια!!!!!!!!!
Ειρήνη μου δεν έχω λόγια.... αυτό το γλυκό είναι η αδυναμία μου!!! Πόσο θα'θελα να'χα ένα κομμάτι τώρα.... Να περάσεις ένα υπέροχο σ/κ, πολλά δροσερά φιλιά! :-)
Γενικά αυτό το γλυκό μου πέφτει βαρύ, αλλά αυτή η εκδοχή με το γιαούρτι φαίνεται πιο ανάλαφρη. Φιλακια.
Ω ρε μάνα μου!!!!!!!! Στείλε την πιατέλα ολόκληρη!!!! Απίστευτα ωραίο και σίγουρα πεντανόστιμο!!!!!!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!!
Γλυκιά μου Ειρήνη αριστούργημα παιδι μου, έχω γίνει βαρετή να στο λέω, χάρμα οφθαλμών το cheesecake σου. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη της μερέντας στην βάση, τρελάθηκα!
Φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!
Τι ψαχνεις για ετοιμες συνταγες Ειρηνη μου, εσυ ζωγραφισες! Απλα υπεροχο, μακαρι να ειχα τωρα ενα κομματακι...
Καλο Σ/Κ
Φιλια!
Ειρηνάκι μόνο που το είδα γέμισε το στόμα μου μπορώ να έχω ένα κομμάτι please!!!!!
Τέλεια δελεαστικό ή δελεαστικά τέλειο;
Γωγούλα, θα γίνεις φαν, όταν το δοκιμάσεις!! Είναι πλούσιο σε γεύση και συγχρόνως δροσερό!!
Καλό βράδυ.
Ειρήνη, προτίμησα να αυτοσχεδιάσω, για να πετύχω την γεύση που ήθελα.
Όσον αφορά την ζέστη....ΛΙΩΣΑΜΕ!! Τέτοια ζέστη με τόση μεγάλη διάρκεια και τόσο ψηλές θερμοκρασίες, δεν έχουμε ξαναζήσει!! Είπαν από την Τρίτη, θα πέσει αισθητά. Για να δούμε.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Φωτεινή, με αυτό το δροσερό cheese cake, κάνω....αντίσταση στη ζέστη, που δεν λέει να μας εγκαταλείψει! Τι κι αν ο ήλιος στέλνει τις πυρωμένες του ακτίνες καταπάνω μας;; Ένα κομμάτι του γιαουρτένιου μας γλυκού, θα μας αναζωογωνήσει με την δροσερή του γεύση και θα μας δώσει "δύναμη", να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον παρατεταμένο καύσωνα!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Effie, το cheese cake μας, είναι ότι πρέπει για να γλυκάνει και να δροσίσει την οικογένεια και τους αγαπημένους μας φίλους.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Έλενα, αδυναμίες είναι αυτές τι να κάνουμε! Σου στέλνω ένα κομμάτι του cheese cake, για να έχεις ένα γλυκό Σαββατοκύριακο.
Ευγενία, δεν είναι καθόλου βαρύ, το cheese cake αυτό. Το γιαούρτι που περιέχει, του δίνει ανάλαφρη υφή και δροσερή γεύση. Μια δοκιμή θα σε πείσει!
Καλό Σαββατοκύριακο.
eirini, τι να σε κάνω; Να σου στείλω και την πιατέλα ολόκληρη!!! Χαχαχά!!
Γίνεται πεντανόστιμο και με τα φρούτα επάνω σαν στόλισμα, ακόμα πιο γευστικό και ευπαρουσίαστο!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Magia de Ines, bom fim de samana.
Good night.
Eri, η μερέντα ταίριαξε πολύ ωραία στο cheese cake, ειδικά με την εσάνς πορτοκάλι. Στον άνδρα μου, άρεσε από ότι μου είπε, πιο πολύ από όλα τα cheese cake που έχω φτιάξει!!
Η σάλτσα φρούτων δε, μαζί με τα φρέσκα φρούτα, συμπλήρωσαν την όλη εικόνα, αλλά και την τελική επίγευση που μας αφήνει το γλυκό.
Καλό βράδυ.
mm-skg, από τον αυτοσχεδιασμό, μπορεί να προκύψουν πολύ ωραία πράγματα. Στο συγκεκριμένο cheese cake, έδωσε πολύ καλό αποτέλεσμα, που ικανοποίησε όσους το δοκιμάσαμε.
Ευχαρίστως σου στέλνω το κέρασμά σου!!
Με αυτή την ζέστη, ότι πρέπει!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Ροδάνθη, έγινε όμορφο σε εμφάνιση και νόστιμο σε γεύση.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Martha, το αφήνω στη δική σου προτίμηση. Διάλεξε ότι σου αρέσει!! Νομίζω ότι και οι δύο επιλογές θα σε ευχαριστήσουν!!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Τι πανέμορφο σε εμφάνιση αυτό το πολύ ιδιαίτερο cheesecake σου Ειρήνη μου!!!!
Λέω να το πάρεις όπως είναι και να έρθεις από εδώ χα χα χαα!
Περιμένω σε λίγο την Μαρία και την Βάσια, θα το βάλουμε όλες κάτω και θα του δώσουμε να καταλάβει!!
Πολλά φιλιά, να έχεις μιαν όμορφη Κυριακή!!
Ειρήνη μου καλημέρα!!!
Την εκτύπωσα ήδη τη συνταγή!!!
Πέρασα για να σου ζητήσω συγγνώμη, γιατί δεν είδα το σχόλιό σου στο μπλογκ -δεν ξέρω τι έγινε και το προσπέρασα χωρίς να σου απαντήσω-.
Αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν το αντιλήφθηκα πριν από λίγο.
Σου ζητώ και πάλι συγγνώμη Ειρήνη μου!
Σου εύχομαι να περνάς πολύ όμορφα!!!!
Φιλιά σε όλη την αγαπημένη ομάδα!!!!
καλως σας βρηκα,ειστε μια πολυ ομορφη παρειτσα και πηρε πολλες ιδεες κι εγω σαν πρωταρα σην κουζινα!!!!πολυ ομορφο το blogoσπιτακι σας!θα παρακολουθω με μεγαλο ενδιαφερον!
Τώρα το φτιάχνω, καλά που ήρθα θα ξεχναγα την μερέντα...........
Έλενα, καλή ιδέα αυτή, να πάρω το cheese cake, και να κατέβω προς τα ΄κει. Γιατί και παρεούλα μπανάκι θα κάνουμε όλη η τρελοπαρέα μαζί, αφού θα κατέβουν και τα κορίτσια και θα δροσιστούμε μετά την ηλιοθεραπεία με το γλυκάκι μας!
Πολλά φιλιά σε σένα και τα κορίτσια. Καλά να περνάτε.
Ροδούλα, μην το σκέφτεσαι καθόλου, δεν πειράζει. Δεν χαλάμε την καρδιά μας, για ένα σχόλιο. Άνθρωποι είμαστε, μπορεί κάτι να μας ξεφύγει χωρίς να το καταλάβουμε. Δεν έγινε τίποτα.
Μια που εκτύπωσες την συνταγή, θα χαρώ να μου πεις ότι την έφτιαξες κιόλας!!
Καλή εβδομάδα.
Angie, καλώς ήλθες στην παρέα μας. Χαιρόμαστε που σου αρέσει το μπλογκ και οι συνταγές μας. Αν και είσαι πρωτάρα στην μαγειρική, δεν θα βρεις καμμιά δυσκολία για να φτιάξεις, ότι σου αρέσει μέσα από τις κατηγορίες, ακολουθώντας τις οδηγίες.
Μην ξεχνάς ότι, όλοι πρωτάρηδες ήμασταν στην αρχή.
Καλή εβδομάδα.
Έφη, καλή επιτυχία και καλοφάγωτο! Μην ξεχάσεις την μερέντα, γιατί δεν θα έχεις την ίδια γεύση. Πάει πολύ στο γλυκό αυτό. Περιμένω εντυπώσεις.
Καλή εβδομάδα.
Καλή μου Ειρήνη, καλησπέρα... το γλυκό σου είναι καταπληκτικό και το γιαουρτάκι του μου κέντρισε το ενδιαφέρον, όπως και η μερέντα!! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δίνεις τις οδηγίες!!! Γεια στα χεράκια σου! Καλή εβδομάδα!
Κική, δροσερά γλυκάκια θέλουμε και το γιαούρτι δίνει αυτή την αίσθηση της δροσιάς. Όσο για την μερέντα, δεν υπάρχει κάποιος μέσα στο σπίτι μας, που δεν του αρέσει και στο γλυκό αυτό, ταίριαξε θαυμάσια!!
Οι σαφείς και ευανάγνωστες οδηγίες, νομίζω ότι είναι από τις προϋποθέσεις για την επιτυχία μια συνταγής.
Καλή εβδομάδα να έχουμε.
Ειρήνη μου καλημέρα!
Απλά ήθελα να καταλάβεις ότι έγινε εντελώς άθελά μου αυτό. Το ξέρω ότι θα το είχες κατάλάβει, αλλά να, ήθελα να στο πω κι εγώ, γιατί πραγματικά ένιωσα άσχημα.
Τέλος καλό όλα καλά.
Τη συνταγή την εκτύπωσα από το φωτοτυπικό εδώ στο σπίτι μου χαχαχα. Έτσι κάνω άμα μ' αρέσει κάποια συνταγή σας. Και την έχω έτοιμη για να την φτιάξω. Μόλις την κάνω θα σου πω. Α! Η μερέντα είναι απαραίτητο στοιχείο; Ή μήπως μπορω΄και να την αποφύγω; Έχω σκοπό να μην τη βάλω.
Πολλά φιλάκια!!!
Ροδούλα, όλα καλά. Η μερέντα δίνει πολύ ωραία γεύση στο γλυκό, κάνει αντίθεση με την ελαφριά οξύτητα του γιαουρτιού και ταιριάζει με το άρωμα του πορτοκαλιού. Δεν έχω φτιάξει το cheese cake, χωρίς φουντουκόκρεμα, αλλά αν δεν σου αρέσει, μην την προσθέσεις.
Καλό σου βράδυ.
Πω πω πω ......αυτό είναι ένα γλυκό που πρέπει όπωσδήποτε να δοκιμάσουμε !!!!!!!!!! Λαχταριστό μέχρι εκεί που δε πάει!!!!!!!!
Κατερινάκι, τα ωραία γλυκά δεν είναι για να τα αφήνουμε!! Για το λόγο αυτό, σου στέλνω ένα ωραίο κομμάτι από το cheese cake, σαν μια πρώτη δοκιμή, να γλυκαθείς να το φτιάξεις και εσύ!
Καλή σου ημέρα.
τι είναι το "τσέρκι" και που βρίσκουμε γιαούρτι Σακούλας;;;! συγνώμη, αλλα με παραξένεψε!!!
Fallen angel, να σου απαντήσω εγώ, μιας και η Ειρήνη μας λείπει σε διακοπές αυτές τις μέρες.
Το τσέρκι είναι ένα μεταλλικό στεφάνι, που το τοποθετείς πάνω σε μια πιατέλα ή ταψάκι, και βοηθάει στο να δώσεις εύκολα στρογγυλό σχήμα σε μια τούρτα ή κάποιο άλλο γλυκό.
Οταν το γλυκό στερεοποιηθεί, αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και παραμένει το στρογγυλό σχήμα του γλυκού.
Γιαούρτι σακούλας αν είσαι στην Ελλάδα, μπορείς να βρεις σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετς. Είναι το λεγόμενο στραγγιστό γιαούρτι.
Πωλείται επίσης και συσκευασμένο, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετς.
Ελπίζω να βοήθησα.
Καλό Σαββατοκύριακο!
χαααα!!! μα καλά αυτό ηταν η σακούλα;;; πλάκα είχε!!
ευχαριστώ παρα πολύ για τις διευκρινήσεις, ακόμα γελάω :)
ΤΕΛΕΙΟ.Το καλλυτερο cheesecake που εχω φτιαξει.Πηρα συγχαρητηρια απ'ολους.Εβαλα μονο με τα μπισκοτα ψιλοτριμενο καρυδι αντ μερεντας που δεν ειχα.Μπραβο για την υπεροχη συνταγη!
Post a Comment