Wednesday, 7 November 2012

Ρολό κοτόπουλο με πατατούλες

Το ρολό κοτόπουλο όλοι το ξέρουμε και πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς το φτιάχνουμε αρκετά συχνά για την οικογένειά μας, αλλά και σε κάποια τραπέζια που κάνουμε στο σπίτι και θέλουμε οι γεύσεις που θα σερβίρουμε να είναι κλασσικές.
Η νοστιμιά του είναι δεδομένη, αλλά σίγουρα θα το απολαύσετε ακόμα πιο πολύ όταν φτιάξετε τις πατάτες που το συνοδεύουν με τον τρόπο που σας περιγράφω:

Θα χρειαστούμε:
1 ρολό κοτόπουλο γεμιστό (έτοιμο, από τον χασάπη μας)
2 κιλά πατάτες
1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα
2 πιπεριές πράσινες
200γρ μπέικον
1 κουταλιά μουστάρδα καυτερή
2 κουταλιές μουστάρδα απαλή
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
χυμό 2 λεμονιών
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
1 ποτηράκι κρασιού νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες δηλαδή μεγαλούτσικες.
Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα.
Τους ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και τις ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια περίπου 2cm, κόβουμε και το μπέικον σε χονδρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας, μαζί με το ρολό το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
Χτυπάμε για ελάχιστο στο μούλτι, το λάδι, τις μουστάρδες, το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό.
Περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες που έχουμε στο λεκανάκι και τις ανακατεύουμε ώστε να λαδώσουν όλες καλά.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί και περιχύνουμε το ρολό με την σάλτσα από τις πατάτες.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ½ - 2 ώρες.
Τips
- Ψήνουμε σε γάστρα ή σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο για την πρώτη μια ώρα του ψησίματος, γιατί το ρολό αρπάζει απέξω εύκολα και οι πατάτες μένουν ωμές.
Αφήνουμε να ψηθεί από μέσα και μετά το ξεσκεπάζουμε και το γυρίζουμε να ξεροψηθεί καλά από όλες τις πλευρές
- Στην περίπτωση που δεν έχετε γάστρα και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο, βάλτε το φαγητό στο ταψί του φούρνου και σκεπάστε το με το άλλο ταψί που έχει η κουζίνα, αυτό που ψήνουμε τα κουλουράκια.
Έτσι μπορείτε να κάνετε μια αυτοσχέδια γάστρα για να γίνει το φαγάκι σας πεντανόστιμο.
Καλή όρεξη !!!
Μέτη

27 comments:

Ειρήνη Ε. said...

Μέτη, νόστιμο και λαχταριστό κοτοπουλάκι, μας προτείνεις σήμερα. Και αυτές οι πατατούλες δείχνουν τόσο προκλητικά νόστιμες!! Θα το δοκιμάσω και με την δική σου συνταγή, το ρολό κοτόπουλο. Θα το ψήσω στην πήλινη γάστρα και θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο.
Καλή σου ημέρα.

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ.
ΜΑΝΟΣ !!!!
http://live24.gr/radio/galaxy.jsp

Villy @ For the love of Feeding said...

Μμμμμ. Τέλειο! Μου θυμίζει γιορτές και τραπέζια της μαμάς μου!

Taste Advisor said...

γιαμ γιαμ

Summertime Blues said...

α-κα-τα-μά-χη-το!!
καλημέρες, φιλιά.

Maria B. said...

καλημερα !!!!!! παιδιά οι νοστιμιά που έχουν οι συγκεκριμένες πατάτες είναι Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η !!!!!!!
δοκιμάστε τες οπωσδήπτε !!!

Μετακο μου θερμα συγχαρητήρια για την συνταγή σου !!!!!!

φιλια πολλά πολλά

Χρυσούλα said...

Αγαπημένο φαγητό!Απλό και ωραίο!
Έχετε βραβείο κορίτσια!

Lila Xagorari said...

Γειά σου βρε Μέτη με τις νοστιμιές σου......κοτοσαλάτα έχεις στο ψυγείο???

Τετράδιο συνταγών said...

Νοστιμιά! Λαχταριστό φαγητό!!!!!!! Μου μύρισε ως εδώ!!!!!!!! Καλό απόγευμα να έχεις!

sundayspoon said...

Κλασική γεύση και πολύ αγαπημένη! Τέλεια ιδέα η προσθήκη μπέικον! Μπράβο!

ΕΛΕΝΑ said...

Μετάκι μου έχω ακούσει τόσα, μα τόσα πολλά από την Μαρία για την νοστιμιά του φαγητού σου αυτού, που την Κυριακή που περιμένω την μανούλα για φαγητό, αυτό θα φτιάξω.
Πολλά πολλά φιλιά!

Vasia b. said...

Μετάκι μου για να λέει η Μαρία μας που δεν είναι και το πιο εύκολο άτομο στις γεύσεις ότι η νοστιμιά του είναι απίστευτη θα πρέπει να είναι τέλειο!!!!!!!!!!
Οι επόμενες πατάτες φούρνου έτσι θα μαγειρευτούν!!!!
Πολλά φιλάκια!!!!!!

marimar said...

Μέτη όπως λέει και η Βάσια, οι επόμενες πατάτες θα μαγειρευτούν με την πρόταση σου.
Φιλιά Πολλά

Helen Gr said...

Το δοκιμάζω πολύ ευχαρίστως, έτσι ροδοκόκκινο και λαχταριστό που το βλέπω! Και οι πατάτες υπέροχες!
Φιλιά.

rena said...

Δεν αμφιβάλλω καθόλου πως θα είναι πεντανόστιμο!!!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΝΗ said...

Μέτη μου πάρα πολύ ωραίο και σίγουρα είναι νοστιμότατο!!!Θα τσιμπήσω κανά δυο τρεις πατατούλες πριν φύγω!!!
Φιλιά!

SPYRIDOULA said...

Τέλειο είναι!Ένα απο τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!Θα το φτιάξω αύριο κιόλας!!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Πώς θέλω τώρα μια μπουκίτσα, που βέβαια μετά δε θα με φτάνει μια...

DIMI said...

Καλησπέρα,πολύ νόστιμο καί αγαπημένο φαγητό!Κάτι πού τρώγετε ευχάριστα από όλη τήν οικογένεια!!Καλό βράδυ!Φιλιά!

Conna said...

Συνηθως και εγώ χρησιμοποιώ τα ίδια υλικά εκτος απο το μπέικον ... ήρθε νομίζω η ώρα να το προσθέσω και αυτό ... τοσα καλά σχόλια άκουσα !!!!

Φιλιά

Ερμιόνη said...

Πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό και μια πολύ καλή επιλογή για μπουφέ ή τραπέζι!
Μου άρεσε πολύ και το κόλπο της αυτοσχέδιας γάστρας!
Φιλιά!

Tante Kiki said...

Πολύ ωραίο Μέτη μου!!!! Γεια στα χέρια σου!!

Eri said...

Υπέροχο οικογενειακό φαγάκι Μέτη!

Live The Life said...

Αυτό το φαγάκι δεν το είδα όταν έπρεπε...μα σήμερα που το είδα δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι πρέπει να είναι γιαμ γιαμ...Μπράβο Μετάκι...Φιλάκια

Selcouth said...

To κοτόπουλο το λατρεύω όπως και να είναι μαγειρεμένο, όμως σε ρολό, είναι πραγματικά πεντανόστιμο! Μου άρεσε η σάλτσα που περιχύνεις τις πατάτες.
Καλό απόγευμα Μέτη! :)

Anonymous said...

Αφου το κοτοπουλο αρπαζει και οι πατατες μενουν αψητες δε θα μπορουσαμε να βαλουμε τις πατατες μια ωριτσα και μετα το κοτοπουλο? Με ατομικα ρολακια θα θελουν λιγοτερη ωρα? αν μου απαντουσατε εντος 3ημερων θα σας ημουν ευγνωμων..

ΜΕΤΗ said...

Ανώνυμη φίλη μας ,το ρολό αρπάζει εξωτερικά αλλά πρεπει να ψηθεί μέχρι μέσα (σίγουρα δεν θέλουμε να φάμε ωμό κοτόπουλο)γιαυτο και σκεπάζουμε το ταψί μας, για να σιγοψηθούν όλα τα υλικά μας , το κοτοπουλο να ψηθει μέχρι μέσα και οι πατατούλες μας να μελώσουν ωραία.
Εγω κρατάω τους ίδιους χρόνους και με τα ατομικά ρολάκια , εσύ μπορείς αν θέλεις να τα βάλεις αργότερα αν νομιζεις οτι σε εξυπηρετεί αυτο σε κάτι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...