Saturday, 13 July 2013
Τούρτα πολύχρωμη
Σας αρέσουν οι τούρτες;;
Είμαι σίγουρη πως, οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε την σημερινή μας ανάρτηση, θα πείτε!! Ναιιιιιιιιιιιιιιι!!!
Ιδού λοιπόν μια τούρτα, χρωματιστή, με φυστικάκι Αιγίνης, που μπορείτε να την φτιάξετε και να την προσφέρετε σε πολλές περιστάσεις.
Σε εορτές, σε γενέθλια μικρών και μεγάλων, στο τέλος ενός γεύματος ή κέρασμα σε επισκέπτες των οποίων την επίσκεψη γνωρίζουμε από την προηγούμενη.
Επειδή φτιάχνω συνήθως μόνη μου τις τούρτες μας, συχνά με μου λένε:
- Γιατί δεν αγοράζεις μια έτοιμη; Είναι πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο από το να ετοιμάσεις μια σπιτική τούρτα, φτιάχνοντας την από την αρχή.
Αυτό που απαντώ είναι ότι, αν κανείς οργανώσει σωστά το χρόνο του, δεν θα δυσκολευτεί καθόλου στην προετοιμασία της.
Φτιάχνοντας το παντεσπάνι και τις κρέμες από την προηγούμενη, την ίδια ημέρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνθέσουμε το γλυκό και να το διακοσμήσουμε.
Αναφορικά δε με την διακόσμηση, προτείνω να αφήσουμε την φαντασία μας να δουλέψει, δημιουργώντας το οπτικό αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιήσει.
Την επόμενη φορά που θα θελήσετε μια τούρτα με όποια αιτία, φτιάξτε την μόνοι σας!!
Ακολουθείστε τις οδηγίες και μετά......απολαύστε!!!
Τα υλικά μας:
1 δόση παντεσπάνι σοκολατένιο από εδώ
1,5 δόση κρέμας ζαχαροπλαστικής από εδώ
100 ml. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές φυστίκι Αιγίνης, τριμμένο
6 κουταλιές κονιάκ ή ελαφρύ σιροπάκι
Για την επικάλυψη:
400 ml. κρέμα γάλακτος
άχνη ζάχαρη
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
χρωματιστή τρούφα
Επιπλέον:
χρώματα ζαχαροπλαστικής, πράσινο και κόκκινο
Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη ημέρα ψήνουμε το παντεσπάνι. Αφού κρυώσει εντελώς, το καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη, για να μην στεγνώσει.
Καλύτερα θα ήταν να ετοιμάσουμε την ίδια ημέρα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής και να την αφήσουμε σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο. Έτσι την επομένη θα τελειώσουμε το γλυκό μας πολύ πιο σύντομα.
Στην κρέμα μας δεν θα προσθέσουμε τις σοκολάτες που αναφέρουμε στην αρχική συνταγή εδώ.
Επίσης θα κρατήσουμε τις δύο κουταλιές τριμμένο φυστίκι Αιγίνης χωριστά, καθώς θα προστεθούν μόνο στην πράσινη γέμιση.
Την επομένη ημέρα συναρμολογούμε την τούρτα μας ως εξής:
Χτυπάμε τα 100 ml. κρέμας γάλακτος σε αφράτη σαντιγί. Την βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα 400 ml. κρέμας γάλακτος που προορίζονται για την επικάλυψη, σε σφιχτή σαντιγί, μαζί με το άρωμα βανίλιας. Άχνη ζάχαρη θα προσθέσουμε κατά βούληση, για να γίνει η σαντιγί μας, όσο γλυκιά μας αρέσει.
Προσθέτουμε και όσο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής χρειαστεί, για να πάρει η σαντιγί μας ένα ωραίο ροζ χρώμα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε και αυτήν στο ψυγείο.
Αν θέλουμε κρατάμε χωριστά λίγη σαντιγί πριν ρίξουμε το κόκκινο χρώμα, και την χρωματίζουμε με λίγο πράσινο.
Αφρατεύουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, χτυπώντας την με το σύρμα των αυγών.
Ενσωματώνουμε και τα 100 ml. σαντιγί.
Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μέρη, σε δύο διαφορετικά μπολ.
Στο ένα μέρος προσθέτουμε τα τριμμένα φυστίκια Αιγίνης και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το χρώμα καλύτερα να προστίθεται λίγο λίγο, ώστε να επιτύχουμε την απόχρωση που θέλουμε.
Το ίδιο κάνουμε και με την υπόλοιπη κρέμα. Εδώ προσθέτουμε κόκκινο χρώμα, για την ροζ απόχρωση.
Επιλέγουμε το σκεύος ή την πιατέλα, όπου θα συνθέσουμε την τούρτα μας.
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το παντεσπάνι μας, σε τρεις ισοπαχείς δίσκους.
Βάζουμε τον πρώτο δίσκο στην πιατέλα και τον βρέχουμε με δύο κουταλιές κονιάκ ή ελαφρύ σιροπάκι. Απλώνουμε επάνω την πράσινη κρέμα.
Τοποθετούμε πάνω από την κρέμα τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, βρέχοντας το και αυτό με 2 κουταλιές κονιάκ ή σιροπάκι. Απλώνουμε την ροζ κρέμα.
Αφού τοποθετήσουμε και τον τρίτο δίσκο παντεσπάνι, ραντίζουμε και αυτόν με το υπόλοιπο κονιάκ ή σιρόπι.
Απλώνουμε στην επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας μας την ροζ σαντιγί. Την στρώνουμε με σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα και στολίζουμε με την χρωματισμένη με πράσινο χρώμα σαντιγί.
Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τρεις τουλάχιστον ώρες πριν την προσφέρουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη Ε.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
17 comments:
Μούρλια η χρωματιστή τουρτίτσα!
W O W ! ! !
Τα λόγια είναι περιττά!!!
;-)
Φιλάκια αμέτρητα!
Μια γλυκιά καλημέρα!!
Τούρτα υπερπαραγωγή, σαν αυτές ου μας έχεις συνηθίσει Ειρήνη μου!
Και με το περίφημο παντεσπάνι σου, που όσες το έφτιαξαν ξετρελάθηκαν!
Πολλά φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Πανέμορφη απλή και ελαφριά..(παρηγοριόμαστε τώρα) φέρε να τη ..τσακίσω!
Υπερπαραγωγή η τούρτα σου Ειρήνη μου!!!Καί από εμφάνιση, αλλά σίγουρα καί σέ γεύση!!!Πόσο θά ήθελα ένα κομματάκι!!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλιά!!!
Πανέμορφη και λαχταριστή !!!
Θα ήθελα ένα κομματάκι !!!!
Εμενα παλι Ειρηνη μου, περιμενουν να φτιαξω κατι με τα χερακια μου, τωρα τελευταια δε που τους κακομαθα με τις τουρτες σε γενεθλια και γιορτες, αρχισαν να μου κανουν και ... παραγγελιες! Η μικρη μου η ανηψια ειναι απολυτως σιγουρη οτι θα φτιαξω τουρτα για τα γενεθλια της και οτι θα ειναι και η πιο ομορφη που εχω φτιαξει μεχρι σημερα!
Πολυ παιχνιδιαρικη η χρωματιστη τουρτισα σου, αχ και να μπορουσα να την δοκιμασω!
Καλο Σ/Κ
Φιλια!
Έτσι ακριβώς είναι, δεν αγοράζουμε ποτέ τούρτα, την φτιάχνουμε πάντα μόνοι μας για να ξέρουμε τι τρώμε! είναι τόοοοσο εύκολο!
Να είχα ένα κομματάκι απ'αυτή την τουρτίτσα!!
Η τελεια τούρτα για πάρτυ με θέμα τα παστέλ
χρώματα!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Ειρήνη μου φανταστική η τούρτα σου, δεν έχω λόγια!!!Πολλα πολλά μπράβο!!!Λατρεύω τις σπιτικές τούρτες!!!
Φιλάκια πολλά!
Γεια σου Ειρήνη και Ελενα...τούρτα ουράνιο τόξο λοιπόν :) μιαμ,μιαμ...νόστιμη μου φαίνεται
Κοριτσίστικη τούρτα, καταπληκτική!
Έτσι γλυκιά να είναι η Κυριακή και η εβδομάδα που έρχεται!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!
Και εγώ προτιμώ να φτιάχνω τα γλυκά και τις τούρτες μόνη μου Ειρήνη και η δικιά σου τούρτα είναι χάρμα οφθαλμών . Καλή εβδομάδα να έχεις.
Νοστιμότατη και τι ωραία χρώματα!!!
Φιλιά.
Εννοείται πως μας αρέσει να επιμελούμαστε εμείς τα γλυκά μας! Κι αυτό δείχνει σούπερ!!
Και όμορφη και αφράτη και σίγουρα νοστιμη,πολυ ωραία χρωτακια και η σοκολατα μαζι ,πωπω τελέια θα είναι...φιλιά καλη εβδομαδα
Τι χαρούμενο αποτέλεσμα!
Τι ωραία ιδέα για παιδικό πάρτι!
Οι τούρτες του εμπορίου μπορεί να είναι η εύκολη λύση, ωστόσο η γεύση τους δεν έχει καμία σχέση με αυτή την σπιτικών!
Και συμφωνώ Ειρήνη ότι με μια σωστή μοιρασιά του χρόνου μας, όλα γίνονται εύκολα!
Post a Comment