Tuesday 9 July 2013

Κοτόπουλο κινέζικο με κάρυ


Την συνταγή αυτή την είδα στο πρωινό του Mega
Μου φάνηκε πολύ νόστιμη και ιδιαίτερα εύκολη.
Την προσάρμοσα λοιπόν στις προτιμήσεις μας και την έφτιαξα.
Άρεσε πάρα πολύ στην οικογένειά μου, γι αυτό σκέφτηκα να σας την προτείνω!

Τα υλικά που χρησιμοποίησα για 4 μερίδες :
1200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
3 κουταλιές κορνφλάουρ
3 κουταλιές κάρυ (όχι πικάντικο)
3/4 φλιτζανιού σόγια σος
1,5 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές μέλι
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασιού λάδι
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Επιπλέον
ρύζι μακρύκοκο ή μπασμάτι
50 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
Επί τω έργω:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγαλούτσικα κυβάκια και τα βάζουμε σ ένα μπολ
Ρίχνουμε το κορνφλάουρ, το κάρυ, το λεμόνι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, να παναριστεί καλά το κοτόπουλο.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ( δεν θέλουμε να κάψει πολύ) ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κρούστα κι από τις δύο πλευρές των κομματιών.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να τηγανιστεί το κοτόπουλο και στην συνέχεια προσθέτουμε την σόγια σος κι ανακατεύουμε.
Θα δούμε ότι μόλις προσθέσουμε την σόγια, η κρούστα που είχε δημιουργηθεί, διαλύεται.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και προσθέτουμε και το νερό.
Σε 2 λεπτά περίπου η σάλτσα μας θα έχει δέσει.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε και πάλι.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ετοιμάζουμε το ρύζι. Το βράζουμε όπως ξέρουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι μας να πάρει κίτρινο χρώμα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό!
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

15 comments:

cook said...

αγαπω καρυ παντου! η ελενα με έμαθε :)

SpIrToKoYto said...

Βασάκι,πεντανόστιμη η συνταγή,ολοζώντανη η φωτογραφία...
Αφού με το ζόρι κρατιέμαι να μην αρχίσω πάλι να μιλάω κινέζικα...

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...-:)))

Anonymous said...

Teleia syntagi, efxaristoume poly:)

Tante Kiki said...

Αν και δεν τρελλαίνομαι για κινέζικα πιάτα παρά μόνον για ελάχιστα το κοτόπουλό σου είναι εκπληκτικό και πρέπει να έγινε πεντανόστιμο!!

Summertime Blues said...

ενδιαφέρουσα συνταγή και σχετικά απλή -καλό αυτό.
καλημέρα!

KANTHAR0S said...

Δώσε πράγμα στο λαό!

Ερμιόνη said...

Με τέτοια υλικά, αναμφίβολα το πιάτο θα είναι απίθανο!

Εφη said...

Κάτι μου κάνει μεγάαααλο κλικ σε αυτή τη συνταγή και θα φτιαχτεί αυτες τις μέρες! Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Οταν πρωτοείδα αυτήν την συνταγή, είπα "αυτή είναι συνταγή για μένα"
Φαγάκι ευκολο, πεντανόστιμο και κινέζικο!
Γεια στα χέρια σου Βασάκι μου!
Σε φιλώ πολύ πολύ!!

ΥΓ. Κάνε καμιά βουτίτσα και για μας!

DIMI said...

Πεντανόστιμο τό φαγάκι σου Βάσια μου!!!Τό κάρυ τό χρησιμοποιώ καί δίνη ιδιαίτερη γεύση στό ρύζι!!!
Καλή εβδομάδα!!!!

Charalampidou Elpida said...

Τέλειοοοο!!!!!!

Vasia b. said...

Βρίσκομαι μακριά απο την Αθήνα και θα επιστρέψω τον Σεπτέμβρη!
Δεν έχω καλή πρόσβαση σε υπολογιστή γι'αυτό και δεν μπορώ να μπαίνω συχνά!!
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!!!
Το κοτοπουλάκι γίνεται πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα κινέζικο με αυτή την συνταγή και είναι νοστιμότατο!!!
Φιλιά πολλά πολλά και καλά να περνάτε!!!

Ειρήνη Ε. said...

Μας αρέσουν πολύ αυτά τα φαγάκια, Βάσια μου! Ειδίκά η μικρή, τα αγαπάει πολύ! Αυτή η συνταγή, είναι φτιαγμένη για εκείνη, καθώς είναι εύκολη και νόστιμη!
Καλό βράδυ.

Maria B. said...

Tώρα που σ'εχω κοντά Βασσακι μου σίγουρα θα μου το φτιάξεις για να το απολαύσω !!!! γεια στα χερακια σου φιλεναδίτσα μου.

σε φιλώ πολύ πολύ

Anthemis said...

Μου αρέσει πολύ το κινέζικό και η συνταγή σου Βάσια μου είναι πολύ καλή και λαχταριστή! Φιλιά !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...