Saturday, 28 June 2014

Τα μεζεδάκια της παρέας


Το καλοκαιράκι και τα μεζεδάκια πάνε παρέα!
Μεζεδάκια που θα τσιμπολογάμε με τους φίλους μας κάποιο βραδάκι στην βεράντα μας, μεζεδάκια που θα απολαύσουμε κάποιο μεσημεράκι μετά το μπάνιο μας, μεζεδάκια που θα συνοδεύσουν την μπυρίτσα ή το ουζάκι μας, μεζεδάκια που θα κάνουν πιο ευχάριστο το κλίμα της παρέας που θα τα απολαμβάνει.
Μεζεδάκια που δεν είναι απαραίτητο να γίνουν με ακριβά υλικά, εξάλλου ο έλληνας ξέρει να περνά καλά και με δυο ελίτσες, λίγο ψωμάκι και λίγο κρασάκι, φτάνει να χει καλή παρέα!
Ούτε χρειάζεται να γίνονται με κόπο, το ζητούμενο είναι να χαλαρώσουμε και να χαρούμε κι εμείς την παρείτσα μας, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά ή να κουραστούμε όλη την μέρα για να τα ετοιμάσουμε.
Έτσι λοιπόν σήμερα 3 από εμάς, ετοιμάσαμε και σας σερβίρουμε 3 πανεύκολα μεζεδάκια, το ένα πιο νόστιμο από το άλλο! Ελπίζουμε να σας αρέσουν!


Πιπεριές τηγανητές

Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, που ετοιμάζεται στο πι και φι!! Εμείς το πρωτοδοκιμάσαμε πριν από αρκετά χρόνια σ’ ένα μεζεδοπωλείο στη Σύρο και ξετρελαθήκαμε.

Χρειαζόμαστε 
πιπεριές πράσινες στρογγυλές
ελαιόλαδο
ξύδι ή λεμόνι
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε:
Διαλέγουμε πιπεριές σχετικά μικρές και όσο το δυνατόν πιο φρέσκιες για να μην έχουν σκληρή φλούδα. Τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα ελαιόλαδο σε ποσότητα σαν να τηγανίζαμε πατάτες.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι, ρίχνουμε τις πιπεριές, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
Μόλις τηγανιστούν από την μια μεριά τις γυρίζουμε φροντίζοντας να τηγανιστούν από όλες τις μεριές.
Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε σ’ ένα πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω τους λίγο από το λάδι που τηγανίσαμε ή φρέσκο ελαιόλαδο, ραντίζουμε με ξύδι ή χυμό λεμονιού και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε παρέα με τις άλλες μας νοστιμιές ή τις απολαμβάνουμε σκέτες αρκεί να έχουμε μπόλικο ψωμάκι για βουτίτσες στο νόστιμο λαδάκι !!!!
Μαρία Β.


Κολοκυθάκια ψητά με πέστο μαϊντανού και δυόσμου

Ένα ακόμη πανεύκολο ορεκτικό με ψητά κολοκυθάκια, όπου την διαφορά κάνει η γευστικότατη σάλτσα που τα συνοδεύει!

Τα υλικά μας :
3 μέτρια κολοκυθάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
Για την σάλτσα πέστο:
μισό ματσάκι μαϊντανού, μόνο τα φύλλα
6-7 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδου
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
2-3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές αμύγδαλο φιλέ
αλάτι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά το κολοκυθάκια και αφαιρούμε το πάνω και κάτω μέρος τους.
Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το λάδι, το ξύδι και το αλάτι, να μαριναριστούν για 30-40 λεπτά.
Τα βγάζουμε κατόπιν από την μαρινάδα και τα στραγγίζουμε.
Τα ψήνουμε ή σε αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις ή τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα ελαφρώς.
Ετοιμάζουμε το πέστο χτυπώντας στο μούλτι όλα τα υλικά για την σάλτσα, μέχρι να κοπούν καλά. Αν δούμε πως δυσκολευόμαστε στο κόψιμο και τα υλικά «κολάνε» προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα και λίγο ξύδι.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μία πιατέλα, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο και τα συνοδεύουμε με την νόστιμη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Ελένη Κ. (eleniscooking)


Πατάτες baby με μπέικον

Κι άλλο πανεύκολο μεζεδάκι, πιο εύκολο δηλαδή δεν γίνεται, που όμως γίνεται ανάρπαστο, είτε σαν μεζεδάκι είτε σαν συνοδευτικό! !

Τα υλικά μας:
λωρίδες μπέικον
πατάτες baby (διπλάσιες σε αριθμό από τις λωρίδες μπέικον)
Τι κάνουμε:
Χρησιμοποιούμε φρέσκες πατατούλες και όχι κατεψυγμένες.
Καθαρίζουμε τις baby πατατούλες και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά.
Κόβουμε τις λωρίδες του μπέικον σε 2 κάθετες λωρίδες.
Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατατούλες, τυλίγουμε μια λωρίδα μπέικον γύρω από την κάθε μία, και την στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα που θα την περάσουμε από το ένα άκρο της πατάτας ως το άλλο.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στα ταψάκι μας και αραδιάζουμε εκεί τις τυλιγμένες σε μπέικον πατατούλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 20 -25 λεπτά περίπου.
Προσοχή, δεν θέλουμε να μας καεί το μπέικον, ούτε να σκληρύνει πολύ. Δεδομένου ότι οι πατατούλες είναι σχεδόν έτοιμες, μόλις κρίνουμε ότι το μπέικον έχει ψηθεί όσο θέλουμε, τις βγάζουμε από τον φούρνο.
ΕΛΕΝΑ

Σας ευχόμαστε καλό Σαββατοκύριακο, να περάσετε όμορφα ότι κι αν κάνετε!!

17 comments:

Sophie said...

Είναι όλα λαχταριστά και πεντανόστιμα!!!Φιλάκια!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Καλημέρα κορίτσια!!! Τα μεζεδάκια της παρέας είναι πάντα τα καλύτερα!! Απλά, ζουμερά και φτιαγμένα με μεράκι!! Καλό Σαββατοκύριακο και σε σας!

grEAT said...

τελεια, τελεια! και ποιος δεν λατρευει τα μεζεδακια!!!
ειδικα εκεινες οι τηγανιτες πιπεριες.... μμμμμμμμμμμ!
και εδω συνηθιζοντα πολυ, αλλα χρησιμοποιουνται μικρες και μακρουλες.
καλο σαββατοκυριακο

ειρηνη

Marion Cine said...

Πάρα πολύ ωραία όλα τα μεζεδάκια σας!!! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα! Πράγματι πάνε πολύ με αυτόν τον καιρό! Καλό Σαββατοκύριακο και σε σας! Φιλιά!:)

mia maria said...

Νοστιμότατα όλα!
Καλό ΣΚ κορίτσια :)

Ροδούλα said...

Τι όμορφη ιδέα κορίτσια!!!
Πραγματικά, τώρα που τα σχολεία χαλάρωσαν, οι ευθύνες περιορίστηκαν, και επιτέλους χαιρόμαστε τα Σάββατά μας, είναι ό,τι πρέπει οι συνταγές σας.
Πολλά φιλιά σε όλες σας!!

Mary said...

Μπράβο κορίτσια μου όμορφα, υπέροχα όλα τα μεζεδάκια!!!

Καλό Σ/Κ να περάσετε, σας φιλώ γλυκά!

Μαρία Έλενα said...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια ...

Stella Christomoglou said...

Πολύ λαχταριστά τα μεζεδάκια σας!! Και αν συνοδεύονται από μια παγωμένη μπυρίτσα, ακόμη καλύτερα!!!
Καλό σ/κ
Φιλάκια

- spoonstories- said...

Ένα μεζεδάκι από όλα θα πάρω κορίτσια μου! Εγώ θα βάλω την μπυρίτσα! Φιλιά σε όλες σας^^

DIMI said...

Κορίτσια τά μεζεδάκια σας είναι τέλεια!!Ακρως καλοκαιρινά!!Ειρήνη μου θά δοκιμάσω τήν συνταγή μέ τό παγωτό λάιμ!!Πολύ αγαπημένη μου γεύση!!!Υπέροχη η συνταγή σου!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

Magia da Inês said...

•°♡♡彡º°。
Receitas deliciosas como sempre!
Amei abobrinhas com molho de hortelã... tudo de bom!!!!

Bom domingo e boa semana!
Beijinhos.
¸.•°♪♬♫º°

Tante Kiki said...

Πεντανόστιμα όλα τα μεζεδάκια!
Φιλιά!

Eleanna Giannopoulou said...

Μπράβο κορίτσια, πολύ ωραία ιδέα! Ωραία και τα μεζεδάκια που μας προτείνετε!

Ερμιόνη said...

Τι ωραία ανάρτηση!
Τι ωραίες προτάσεις!
Μπράβο κορίτσια, θα ήθελα μία από όλα παρακαλώ!
Τα φιλιά μου!

Neli said...

Μπραβο,απλα,νοστιμα,παρειστικα και προπαντως μεσογειακα ,στα γουστα του Ελληνα,πολλα φιλια.

Maria B. said...

Καλημέρα και καλή βδομάδα !

φιλια πολλά πολλά


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...