Monday, 23 June 2014

Κιμαδόπιτα με tortillas


Τον τελευταίο καιρό την έχω καταβρεί με τις tortillas, φτιάχνοντας ένα σωρό νοστιμιές με αυτές.
Κάποιες σας τις έχω ήδη δείξει, όπως οι pizzadillas μου που άρεσαν πολύ σε όσους τις έφτιαξαν , κάποιες άλλες θα σας τις δείξω εν καιρώ.
Σήμερα όμως θα σας πω πως θα φτιάξουμε ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ μια σούπερ νόστιμη κιμαδόπιτα, χρησιμοποιώντας αντί για φύλλο tortillas.
Τώρα τι να σας πρωτοπώ για να σας πείσω για την νοστιμιά αυτής της πολύ ιδιαίτερης πίτας??
Να σας πω για την σούπερ νόστιμη και πικάντικη γέμιση του κιμά με τυρί κρέμα, καλαμπόκι και μουστάρδα??
Να σας πω για τις πλούσιες στρώσεις με τυρί τσένταρ που λιώνει υπέροχα ανάμεσα στις στρώσεις τις γέμισης του κιμά??
Να σας πω τι όμορφα κόβεται και σερβίρεται σε κομμάτια και πόσο απολαυστική είναι η κάθε πιρουνιά???
Δεν σας λέω τίποτε, σας αφήνω να την φτιάξετε μόνοι σας και να μου πείτε αν έχω δίκιο!

Τα υλικά μας:
4 μεγάλες tortillas
750-800 γρ. κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα
200 γρ. τυρί κρέμα (έβαλα Φιλαδέλφεια)
2 γεμάτα κουταλάκια μουστάρδα
140-160 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα
4 κουταλιές γαλέτα
500 γρ. τσένταρ τριμμένο
Τι κάνουμε:
Αφήνουμε το τυρί κρέμα εκτός ψυγείου, να μαλακώσει λίγο. Κατόπιν το αναμειγνύουμε με την μουστάρδα και ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την πολτοποιούμε στο μούλτι.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μας με ελαιόλαδο. Αφού γυαλίσει, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε να αλλάξει χρώμα και να σοταριστεί κι αυτός. Προσθέτουμε τον άνηθο, την λιωμένη ντομάτα και το καλαμπόκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Κατόπιν αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει για μερικά λεπτά.
Μετά του προσθέτουμε το μείγμα του cream cheese και την γαλέτα και ανακατεύουμε καλά.
Αλάτι εγώ δεν προσθέτω καθόλου. Όμως αν θέλουμε και μας αρέσουν τα πικάντικα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταμπάσκο ή λίγο καυτερό πιπέρι.
Συναρμολογούμε την πίτα ως εξής:
Λαδώνουμε την βάση μιας φόρμας με κούμπωμα ή ενός στρογγυλού μικρού ταψιού.
Τοποθετούμε μια tortilla.
Πάνω από αυτήν απλώνουμε το 1/3 του μείγματος του κιμά και πασπαλίζουμε με το ¼ της ποσότητας του τσένταρ.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές την διαδικασία, δηλαδή tortilla, κιμάς και τσένταρ.
Τελειώνουμε καλύπτοντας όλα με την τελευταία tortilla, την λαδώνουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τελευταία ποσότητα του τσένταρ.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα !!

14 comments:

Tante Kiki said...

Καλημέρα Ελενάκι μου... μη λες τίποτε... η πίτα σου τα λέει ΟΛΑ!!! Φαίνεται πεντανόστιμη και πολύ λαχταριστή!! Άσε που μπορεί να υποκαταστήσει ένα γεύμα αν τη συνοδέψεις και με μια σαλάτα... άντε και λίγο κρασάκι!!!
Καλή εβδομάδα!!! :)

Elenis Cooking said...

Καλημέρα Ελενάκι!Πωπω τι βλέπουν τα ματάκια μου πρωι πρωι!!!Πραγματικά φαίνεται καταπληκτική, χορταστικότατη και πεντανόστιμη!Δεν ξέρω τι άλλο να πω...σλουρπ!!!
Φιλάκια πολλά!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Καλημέρα!!! Εντυπωσιακό και πρωτότυπο το σημερινό πιάτο, Έλενα!!! Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω! Φιλάκια

DIMI said...

Καλημέρα Ελενά μου!!Καταπληκτική η πιτούλα σου!!Νοστιμότατη καί πολύ λαχταριστή!!Πολύ εύκολη συνταγή!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

SpIrToKoYto said...

Αυτή πάει αβλεπί για φτιάξιμο άμεσα...
( μη σου ξαναπώ πόσο λατρεύω τις ιδέες σου ε...??? )

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥

Χρύσα said...

Δεν έχω λόγια για αυτή την πίτα!!! Και μπόλικο-μπόλικο cheddar, που μου αρέσει πολύ! Πολύ έξυπνη ιδέα!

Ερμιόνη said...

Καταστροφή είσαι βρε κορίτσι, το ξέρεις;;
Υπέροχη, υπέροχη η πίτα σου! Φαντάζομαι τη γεύση της και ενθουσιάζομαι!
Άσε με να μαντέψω… την έφτιαξες για τους άντρες σου!
Μα πόσο τυχεροί είναι πια;;
Φιλιά πολλά!

Stella Christomoglou said...

Καταπληκτική η κιμαδόπιτά σου!!! Βάζω την συνταγή στα υπόψιν!!!
Καλή βδομάδα!
Φιλιά

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Eleanna Giannopoulou said...

Δεν έχω λόγια! Φανταστική ιδέα! Αγαπώ πολύ τις τορτίγιες και τις χρησιμοποιώ συχνά. Πολύ πρωτότυπη συνταγή! Φιλάκια Έλενα!

- spoonstories- said...

Αμάν!! Αμα δεν το δοκιμάσω θα σκάσω χαχα Φανταστικό!!!

cook said...

εξαιρετικη ιδεα!!

Ειρήνη Ε. said...

Λαχταριστή και χορταστική η κιμαδόπιτά σου, Έλενα! Φαντάζομαι οι άνδρες της οικογένειας θα τις κατευχαριστήθηκαν! Σκέτη νοστιμιά!
Καλό βράδυ.

Mary said...

Η τόσο λιχούδικη περιγραφή σου με τις τέλειες εικόνες, φαντάζεσαι τι μου προκάλεσε ζουζουνάκι μου...!!!

Φιλάκια λιπόθυμα!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...