Thursday, 12 June 2014

Φραουλο-μπανανόπιτα


Εδώ και μέρες αυτό το γλυκάκι λες και με κυνηγάει και μου λέει «φτιάξε με οπωσδήποτε»!!!
Πρώτη φορά το είδα στο blog της Λίλια, σαν μπανανόπιτα και ξετρελάθηκα!
Δεύτερη φορά το είδα σε πρόσφατο τεύχος του περιοδικού «Γλυκά Μυστικά» σαν μηλόπιτα (αντί για μπανάνες, η συνταγή είχε μήλα).
Τρίτη και … φαρμακερή το δοκίμασα από τα χεράκια της φίλης μου Ιωάννας σαν φραουλομπανανόπιτα!
Ε, πόσο πια να κλείνω τα μάτια και να το προσπερνώ??? Αποφάσισα να το φτιάξω κι εγώ!
Σοκολάτα, φράουλες, μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα! Χρειάζεται να πω τίποτε άλλο?? Δεν νομίζω, έτσι??
Η Ιωάννα μου είπε ότι μπορούμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε φρούτο μας αρέσει και ταιριάζει με την σοκολάτα, κατά καιρούς το έχει φτιάξει με αχλάδια και μήλα, με βατόμουρα, με φράουλες, με σκέτες μπανάνες, ακόμα και με ανανά.
Μιας και ακόμα βρίσκω φραουλίτσες, εγώ το έφτιαξα με φράουλες και μπανάνες, όπως ακριβώς το δοκίμασα στο σπίτι της.
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!!

Τα υλικά μας:
2 φύλλα σφολιάτας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος (ή και πικρή)
1 μπανάνα
10-12 φράουλες
λίγο βούτυρο για το βουτύρωμα της ταρτιέρας και της σφολιάτας
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Βουτυρώνουμε την βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας μας και απλώνουμε εκεί το ένα φύλλο σφολιάτας, ώστε να καλύψει την βάση και τα τοιχώματα. Όση σφολιάτα περισσεύει έξω από τα τοιχώματα, την αφαιρούμε με ένα μαχαίρι.
Πάνω στην σφολιάτα αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα.
Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα σκορπίζουμε πάνω από το ζαχαρούχο. Καλό είναι η σοκολάτα να είναι εκτός ψυγείου, για να μπορέσει να κοπεί εύκολα.
Κόβουμε τις φράουλες στα δύο και τις μπανάνες σε ροδέλες, και απλώνουμε τα φρούτα πάνω από την σοκολάτα.

Σκεπάζουμε όλα τα υλικά με το δεύτερο φύλο σφολιάτας, αφαιρώντας όση σφολιάτα περισσεύει έξω από τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Ενώνουμε και στρίβουμε προς τα μέσα τις ενώσεις του κάτω και πάνω φύλλου της σφολιάτας, δημιουργώντας έναν κόθρο. Φροντίζουμε να κλείσουν καλά οι ενώσεις.
Βουτυρώνουμε το πάνω φύλλο της σφολιάτας και το τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, ώστε να μην φουσκώσει και μας χυθεί η γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να χρυσίσει η σφολιάτα (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε και σερβίρουμε!
Ταιριάζει υπέροχα με μια μπάλα παγωτό βανίλια από δίπλα, για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση και περισσότερες …. τύψεις!
Καλή επιτυχία!

17 comments:

Ειρήνη Ε. said...

Φραουλομπανανοπιτα! Και που το λες μόνο Ελενάκι, γεμίζει το στόμα απίθανες, αγαπημένες γεύσεις και η....μύτη υπέροχες μυρωδιές!! Μπαίνει στο πρόγραμμα να φτιαχτεί! Η μικρή συνονόματή σου θα ξετρελαθεί, καθώς τις αρέσουν όλα τα υλικά αυτής της γλυκιάς πίτας και θα της είναι πολύ εύκολο να την φτιάξει!!
Καλή μας ημέρα!

Ελπίδα said...

Απίθανη συνταγή, φοβερό γλυκό!!!!!
Το σημειώνω να το φτιάξω σύντομα.

Μυρωδία said...

Αμάν, τι ήταν αυτό πρωινιάτικα; Εύκολη συνταγή και φαίνεται απίστευτη.... να δω τι θα πρωτοφτιάξω μόλις τελειώσει η εξεταστική!

lenia said...

Τα σπάει η πίτα αυτή! Τέλεια γεύση!
φιλάκια!!!

- spoonstories- said...

Την κάνω συνέχεια αυτή τη συνταγή μόνο με μπανάνα και είναι εξαιρετικά νόστιμη. Φαντάζομαι πως και με τη φράουλα γίνετε ακόμα καλύτερη! Φιλιά Ελένη μου!

The Dark Chef said...

Ωχ! Τι υπέροχη και πανεύκολη συνταγή είναι αυτή? Εσείς την ξέρετε εγώ πρώτη φορά τη βλέπω και φτιάχτηκα για τα καλά! Ειδικά το τρίπτυχο σοκολάτα-μπανάνα-φράουλα μέσα στο ζαχαρούχο που θα έχει γίνει σαν καραμέλα με το ψήσιμο θα είναι ΟΝΕΙΡΟ!!
Ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα, πολλά φιλιά!

DIMI said...

Δέν τήν έχω δοκιμάσει αυτή τήν συνταγή Ελενά μου!!Φαίνεται πολύ εύκολη καί νόστιμη!!Καί οι γεύσεις δένουν τόσο όμορφα μεταξύ τους!!Θά δοκιμαστεί πολύ σύντομα!!Φιλάκια!!

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Maria B. said...

Δεν το πιστεύω !!!!!!!! τι υπέροχο πανεύκολο και εμφανίσιμο γλυκό είναι αυτό ????? φανταζει πεντανόστιμο!!

Ελενάκι είναι πιο ωραία κρύα ή ζεστή η τάρτα ???

γεια στα χεράκια σου !!

φιλια πολλά πολλά

Mari Beika said...

Έλενα τύψεις!!όπως το είπες!! Αν φτιάξω αυτό το γλυκό σίγουρα θα έχω τύψεις!! Γι'αυτό ας το καμαρώσω από δω όσο μπορώ γιατί δεν με βλέπω να το φτιάχνω σύντομα!!
Μα κι εσύ βρε Έλενα δεν με προσέχεις καθόλου!! κάνω δίαιτα σου λέω!! επιτρέπεται να με βάζεις σε τέτοιο πειρασμό;
Τέλος πάντων, αν ήμασταν κοντά θα μπορούσα να φάω ένα μικρό κομματάκι!!
Φιλιά πολλά!!

Aleka Craftaholic said...

Κάτι ήξερα για την επιτυχία της συνταγής και της αφιέρωσα ανάρτηση.Αλλά φαντάζομαι τη νοστιμιά και με τη φράουλα μέσα στα υλικά.Φιλιά!

Χρύσα said...

Ωωωωωωωω ! Τι ωραία ιδέα είναι αυτή! Τα ρίχνεις έτσι όλα μέσα και γίνεται.... Εντυπωσιακότατο και νοστιμότατο γλυκάκι Έλενα!

Ερμιόνη said...

Πανεύκολη και πεντανόστιμη!
Πραγματικά μόνο τα υλικά που βλέπω, δεν χρειάζομαι κάτι περισσότερο!
Ωραία ιδέα για ένα γρήγορο γλυκάκι, για συνοδευτικό του καφέ ή για μια φιλική συγκέντρωση!
Τα φιλιά μου Ελενάκι!

Thalassenia said...

Όλες οι αμαρτίες μαζεμένες. Μέχρι τώρα έβαζα μόνο λίγη μερέντα, αλλά αυτό είναι αποθέωση!!!

Αχ, πάει η δίαιτα :(

Neli said...

Αυτο πρεπει να ειναι τελειο,αλλα τωρα τελειωσαν οι φραουλες,οποτε θα βγει μαλλον και σε αλλη παραλαγη,θα βρω ενα φρουτο να το φτιαξω,πολλα φιλια ,καλο βραδυ.

Εύα Ζαρίφη said...

Ωχχχχ αυτό κι αν είναι...φραουλομπανανόπιτα...τέλεια φαίνεται Ελενάκι μου...και γρήγορο.
Το τέλειο γλυκό αλά Έλενα..γευστικό και γρήγορο...και απλό...

Mary said...

Γεμίζει το στόμα μου και μόνο που το προφέρω Ελενάκι μου!
Ζουζουνίστικη, υπέροχη συνταγή!

Φιλάκια σβουριχτά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...