Friday, 27 June 2014
Παγωτό λάιμ με dulce de leche
Καλοκαιράκι και ζέστη, καιρός δηλαδή για παγωτάκια!
Νόστιμα και μυρωδάτα, θα μας δροσίσουν τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες!
Το σημερινό παγωτό μας είναι από αρωματικό lime και την γλυκιά του γεύση την δίνει η προσθήκη του dulce de leche!
Γίνεται αφράτο, κρεμώδες και δεν χρειάζεται παραπάνω από δύο φορές χτύπημα.
Του πρόσθεσα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης, με τα οποία ταιριάζει ιδιαίτερα.
Αν θέλουμε να δώσουμε πράσινο χρώμα στο παγωτό μας, όπως αυτό του lime, θα χρησιμοποιήσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε.
Τα υλικά μας:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 410 γρ.
250 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
70 ml. χυμό lime
1,5 γρ. ζελατίνη (1 μέτριο φύλλο ζελατίνης)
2 κουταλιές τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
το ξύσμα από δύο limes
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Στην πράξη:
Από την προηγούμενη ημέρα θα φτιάξουμε το dulce de leche καραμελώνοντας το ζαχαρούχο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκουμε εδώ.
Βάζουμε το dulce de leche στο ψυγείο να κρυώσει για δύο ώρες.
Μαλακώνουμε την ζελατίνη σε δύο κουταλιές νερό.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρολίτσα τον χυμό του λάιμ. Στύβουμε την ζελατίνη από το νερό και την ρίχνουμε στο χυμό του λάιμ. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ο χυμός με την ζελατίνη, αλλά όχι να στερεοποιηθούν.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε βαθύ μπολ και την χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο, το dulce de leche. Χτυπάμε με το μίξερ για ακόμα 5 λεπτά, ώστε το μείγμα μας να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε τον χυμό με την ζελατίνη, το ξύσμα του λάιμ και τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Στο σημείο αυτό αν θέλουμε, θα προσθέσουμε και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες.
Χτυπάμε άλλη μια φορά με το σύρμα των αυγών ή το μίξερ μας σε χαμηλή ταχύτητα. Μέσα στο μείγμα μας δεν θα πρέπει να υπάρχουν κρύσταλλοι πάγου. Δεν το παραχτυπάμε όμως γιατί θα λιώσει.
Το βάζουμε σε κουτί που κλείνει καλά και φυλάμε στην κατάψυξη ως να παγώσει εντελώς.
Πριν σερβίρουμε το παγωτό λάιμ, το αφήνουμε 5 λεπτά εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και αν θέλουμε στολίζουμε με φράουλες και φέτες λάιμ.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
12 comments:
Καλημέρα Ειρήνη!
Μια που ήρθα πρώτη, ως φαίνεται, μήπως να πάρω το μπολάκι;; Πρέπει να έγινε πολύ ωραίο! Πρωτότυπος συνδυασμός!! Εγώ το dulce de leche το χρησιμοποιώ για να κάνω παγωτό καραμέλα! Στο παγωτό λεμόνι έχω σαν βάση το παγωτό βανίλια.
Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!
Καλή σου μέρα! :)
Καλημέρα Ειρήνη μου. Τι τέλειο που φαίνεται το παγωτάκι σου. Μου αρεσει πάρα πολύ ο συνδυασμός των υλικών που έκανες. Θα το δοκιμάσω σύντομα. Πολλά φιλιά.
Λατρεύω την προσθήκη φυστικιών Αιγίνης σε παγωτά!
Αυτή την κρέμα με το ζαχαρούχο δεν την έχω δοκιμάσει αλλά που θα μού πάει :)
Την καλημέρα μου & καλό Σαββατοκύριακο!
Φοβερός συνδυασμός των γεύσεων, τις λατρεύω! Τι καλά, μας έχουν φέρει και δώρο κάτι φυστικάκια Αιγίνης, ευκαιρία να τα αξιοποιήσω!!
Τι ξεσηκωτικός συνδυασμός είναι αυτός;;;;; Σπεύδω να διαβάσω προσεκτικά!
με εξιταρει ο συνδυασμός!
Άντε εγώ να περιμένω τώρα να το φτιάξω και να παγώσει το παγωτό...
Για το περίπτερο με βλέπω...
Αλλά μπάινει στα αμέσως προσεχώς Ειρηνάκι μου...Υπέροχο φαίνεται...
Καλό μεσημέρι και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥
Παγωτάκι με λάιμ!!!!!!! Σούπερ!!!!!
Καλό μας Σαββατοκύριακο :)
Σούπερ ντούπερ το παγωτάκι σου Ειρήνη μου, έλα να μας δροσίσεις λίγο γιατί ψηθήκαμε αυτές τις μέρες!!!
Φιλιά πολλά!
Με τρελαίνει το χρώμα! Θέλω ένα μπολάκι γεμάτο με αυτό το τέλειο παγωτό!!! Ειρήνη μου μας ξεσήκωσες ευχάριστα^^
Μπράβο Ειρηνάκι μου!
Εγώ σερβίρομαι σε λεκανάκι, όχι σε μπολάκι βέβαια... χιχιχι!
Φιλάκιααααααα!!!!
Λατρεύω φυστικια, οπότε λατρεύω και το παγωτάκι σου Ρηνάκι μου, παίρνω ένα μεεγάλο μπωλ και παω να κρυφτώ για να το απολαύσω γιατί φοβάμαι μη και μου το φάνε !!! χιχιχι
φιλια πολλά πολλά και καλή βδομάδα !!!
Post a Comment