Monday, 30 June 2014

Σφουγγάτο με κιμά και κολοκυθάκια


Θυμάμαι κάποια εποχή μαγείρευα σφουγγάτο τουλάχιστον 2-3 φορές τον μήνα!
Μετά την θέση του πήραν οι διάφορες ομελέτες φούρνου, και το … παραμέλησα!
Όμως το σφουγγάτο είναι θα μπορούσαμε να πούμε μια άλλη μορφή ομελέτας φούρνου, οπότε δεν ήταν και τόσο μεγάλη η «απιστία».
Μιας και το ξαναθυμήθηκα τις προάλλες, έφτιαξα το αγαπημένο μας σφουγγάτο με κιμά και κολοκυθάκια και πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε!
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!!

Τα υλικά μας:
500 γρ. κολοκυθάκια
300 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
7 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο
μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
5 μεγάλα αυγά (ή 6 μικρότερα)
λίγο πιπεράκι
Τι κάνουμε:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, τα στύβουμε πολύ καλά, να φύγουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται, και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια σε φετάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, μέσα σε σχετικά βαθιά κατσαρόλα, να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για μερικά λεπτά, να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε κατόπιν τα κολοκυθάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο, πιπεράκι και ελάχιστο νεράκι.
Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα του κιμά να κρυώσει αρκετά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά πολύ καλά χτυπημένα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
Αλάτι δεν βάζω καθόλου, είναι ήδη αλμυρά τα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για μισή ωρίτσα περίπου.
Καλή επιτυχία, καλή και όμορφη εβδομάδα!

14 comments:

Tante Kiki said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Έλενά μου!!!Υπέροχο πρέπει να έγινε το σφουγγάτο με το κιμά και τα κολοκυθάκια!!! Φαντάζομαι το απολαύσατε!
Φιλιά! :)

Matziris Kostas - δάσκαλος said...

Έλενα γεια σου! Τα καλοκαιρινά εδέσματά σου δεν 'παίζονται'Ό,τι έχει σχέση με κολοκυθάκια ορέγομαι τα μάλα! Φαίνεται πολύ νόστιμό!Καλή μας όρεξη!

nikiad.blogspot.gr said...

Yπέροχη καλοκαιρινή συνταγή !!!!
Thank you !!!!!

Χρύσα said...

Μικρή ή μεγάλη η απιστία, δεν πειράζει Έλενα, πολύ καλά έκανες και την έκανες!
Πολύ ωραία ιδέα για καλοκαιρινό γεύμα!
Φιλιά πολλά!

Ελένη said...

Γεια σας!
Δείχνει πολύ νόστιμο.
Ομως δεν κατάλαβα, είναι πίτα ή ομελέτα?
Ευχαριστώ!

SpIrToKoYto said...

Γιατί να μην το δω νωρίτερα που έλεγα τί θα φτιάξω σήμερα...???καλά να πάθω...
Δεν πειράζει και αύριο μέρα είναι...

Καλό μεσημέρι και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥

Elenis Cooking said...

Καταπληκτικό!!!!!Πες το και έγινε...αύριο κιόλας!Υπέροχη συνταγή Ελενάκι μου, ευχαριστούμε πολύ!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Ερμιόνη said...

Ααα!
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κιμά σε ομελέτα/σφουγγάτο!
Τι ωραία ιδέα!
Και σίγουρα το πιάτο θα γίνεται ακόμα πιο χορταστικό έτσι!
Και αναμφίβολα πεντανόστιμο!
Φιλιά

DIMI said...

Τί υπέροχη συνταγή Ελενά μου!!!Τέλειο τό σφουγγάτο σου καί σίγουρα πεντανόστιμο!!Θά τό δοκιμάσω καί πολύ σύντομα μάλιστα!!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!

mookies said...

Υπέροχη η συνταγή σου για το σφουγγάτο Έλενα. Το κολοκύθι στη συνταγή, μου αρέσει πολύ σίγουρα θα δοκιμαστεί.
Φιλιά

Martha said...

Πω πω αρχοντικό πιάτο!

Ειρήνη Ε. said...

Σλουρπ! Σλουρπ! Τι νοστιμιά είναι τούτη! Συμπεριλαμβάνει όλα τα υλικά που μου αρέσουν!! Πολύ ωραία ιδέα για καλοκαιρινό φαγάκι!
Καλό μας βράδυ.

- spoonstories- said...

Πολύ θα ήθελα να δάγκωνα μια(και δυο και τρεις..) μπουκίτσες από αυτό το νόστιμο μεζέ Ελένη!Νομίζω πως αξίζει μια δοκιμή!!

Mary said...

Ζουζουνίστικο και τσαχπίνικο το συγκεκριμένο σφουγγάτο με τα μυρωδικά του!

Φιλάκια πολλά Ελενάκι μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...