Saturday, 7 June 2014

Παγωτό cheesecake φράουλα ή βύσσινο


Πως θα σας φαινόταν να απολαμβάνετε το παγωτάκι σας και να έχετε την αίσθηση ότι απολαμβάνετε ένα υπέροχο cheesecake??
Γιατί κάθε κουταλιά του λαχταριστού αυτού παγωτού, αυτήν ακριβώς την εντύπωση μας δίνει! Ένα cheesecake σε μορφή παγωτού!
Θα σας ομολογήσω ότι είναι ίσως ένα από τα ωραιότερα παγωτά που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.
Μασκαρπόνε, μπισκότα digestives και σάλτσα φράουλας ενώνονται για να μας δώσουν μια γεύση που δύσκολα της αντιστέκεσαι.
Πάμε να δείτε πόσο εύκολα μπορούμε να το φτιάξουμε!
(η ιδέα της συνταγής από εδώ)

Θα χρειαστούμε:
250 γρ. μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
125 γρ. μπισκότα digestives
1 κουτί σάλτσα φράουλας ή βύσσινου (θα τις βρείτε σε πολλά Σ/Μ)
Τι κάνουμε:
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει όμως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το μασκαρπόνε, το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού, την εσάνς βανίλιας και την μισή ποσότητα του βουτύρου, και τα χτυπάμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ μπολ.
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα digestives. Τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αδειάζουμε το μείγμα των μπισκότων πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
Πάνω από όλα, αδειάζουμε την σάλτσα φράουλας ή βύσσινου

Με ένα μαχαίρι, ανακατεύουμε κυκλικά το μείγμα του παγωτού στο μπολ, κάνοντας σχέδια μαρμπρέ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Αφήνουμε να παγώσει για αρκετές ώρες (ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο να παγώσει από ότι τα υπόλοιπα παγωτά).
Απολαμβάνουμε την δροσιά ενός υπέροχου παγωτού!
Καλή επιτυχία!!
Να έχετε ένα όμορφο τριήμερο, θα είμαστε και πάλι κοντά σας την Τρίτη!!

33 comments:

The Dark Chef said...

Καλημέρα, υπέροχο παγωτό! Δεν θέλει και χτύπημα απ' ό,τι κατάλαβα. Το σημειώνω σίγουρα στα προσεχώς.
Φιλιά, καλό τριήμερο να έχουμε όλοι!

Μυρωδία said...

Παγωτό που δεν θέλει παγωτομηχανή!! Μου έφτιαξες τη μέρα!! Χαχαχα!! Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!! Απορία: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπιτική μαρμελάδα, που έχουμε ζεστάνει να αραιώσει;

ΕΛΕΝΑ said...

Σκοτεινούλα μου δεν θέλει δεύτερο χτύπημα!
Το μασκαρπόνε του δίνει πολύ ξεχωριστή υφή!
Φιλάκια, καλό τριήμερο!

ΕΛΕΝΑ said...

Μυρωδία μου, θα έλεγα καλύτερα όχι.
Θέλει κάποια σάλτσα με κάπως πηχτή υφή, γι αυτό προτείνω και την συγκεκριμένη σάλτσα στο κείμενό μου.
Εάν έχεις κοντά σου κάποιο υποκατάστημα του γνωστού ΣΜ, θα την βρεις σίγουρα.
Φιλιά, καλό τριήμερο!

Εύη said...

Την έχω βολευτεί κι εγώ αυτή τη σάλτσα, την χρησιμοποιώ πολύ σε τάρτες.
Μπορώ να βάλω πτι μπερ μπισκότα?
Η θα χαλάσει η γεύση του παγωτού?

SpIrToKoYto said...

Στρίγγλα,κακούργα,δολοφόνα ξανιά...Θα με κάνεις να τρέχω για μασκαρπόνε κι έχω ένα σκασμό δουλειές...Ολα τα άλλα τα έχω...!!!

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥

SpIrToKoYto said...

* ξανθιά...
( ορίστε...γλώσσεψα τη μπέρδα μου με το παγωτό της )

DIMI said...

Καλημέρα Ελενά μου!!Υπέροχη συνταγή!!Καί εύκολη αφού δέν χρειάζεται παγωτομηχανή!!Θά ψάξω νά βρώ τήν σάλτσα πού μάς προτείνης!!Καλό τριήμερο!!Καλά νά περάσης!!Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Εύη βάζω digestives επειδή αυτά χρησιμοποιώ συνήθως στα cheesecakes μου.
Φυσικά μπορείς να βάλεις πτι μπερ ή ότι άλλα μπισκοτάκια σου αρέσουν.
Καλό τριήμερο.

ΕΛΕΝΑ said...

Βιβήηηηηη!!
Γιατί με μαλώνεις καλέ????
Θα στο φτιάξω εγώ, για να δεις πόσο σε αγαπάω, να μην μου κουραστείς εσύ, δεν το θέλω με τίποτε αυτό ;-)
Φιλιάαααααα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Dimi μου αξίζει να την ψάξεις, θα δεις ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε ένα σωρό γλυκάκια!
Τούρτες, τάρτες, σαν γέμιση, και κυρίως είναι η ιδανική επικάλυψη για cheesecakes.
Φιλιά πολλά, καλό τριήμερο!

nikiad.blogspot.gr said...

Υπέροχα υλικά - φαντάζομαι την υπέροχη γεύση του !!!!!
Κρατάω το link της συνταγής !!!!!
Καλό τριήμερο !!!!!

Εύη said...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Ελενα.
Καλό τριήμερο!

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή.
Καλό τριήμερο.
Φιλάκια ...

ΕΛΕΝΑ said...

Νίκη μου είναι όπως λέω από τα ωραιότερα παγωτά που έχω φτιάξει!
Αξίζει να το δοκιμάσεις!
Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ said...

Εύη καλή επιτυχία αν το φτιάξεις!
Περιμένουμε εντυπώσεις!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαρία Έλενα καλό τριήμερο και σε σένα!
Φιλιά!

Stella Christomoglou said...

Εύκολη συνταγή και πεντανόστιμη!! Παγωτό με γεύση cheesecake!!! Μιάμ, μιαμ.... Τέλειο!!!!
Καλό τριήμερο
Φιλάκια
Νεφέλη

Magia da Inês said...

°❤❤彡º°。

FANTÁSTICO!!!!

Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
✿✿° ·.

censurasigloXXI said...

Οοοοοο, πολύ μ'αρέσει, οοοοο, και η γεύση!!!

Σήμερα το έκανα εγώ με γάλα, ζάχαρι και κανέλα...

Φιλιά πολλά.

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστώ πολύ Νεφέλη μου, καλό τριήμερο και σε σένα!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Magia, thank you!
Have a very nice weekend :)

ΕΛΕΝΑ said...

Σε ευχαριστώ Βερονικούλα μου!
Φιλάκια πολλά!

Mary said...

Ελενάκι μου φαίνεται υπέροχο, μπράβο!!!

Φιλάκια πολλά, καλά να περάσεις!

Thalassenia said...

Και παγωτό και cheesecake και φράουλα!!!!!
Ε, πώς να αντισταθώ βρε κορίτσι μου!!!!!!

Φιλιά θαλασσένια

Ειρήνη Ε. said...

Αμάν Ελενάκι! Χτύπησες το ευαίσθητο σημείο μου!! Αλλά αυτό δεν είναι μείον μου, δεν είναι μείον μου!! Γιατί θα το φτιάξω οσονούπω και μάλλον δεν θα προλάβει να δοκιμάσει η υπόλοιπη οικογένεια!! Την ξέρεις άλλωστε την αδυναμία μου στα παγωτά!!
Καλό βράδυ.

homemade said...

υπέροχο μπράβο και να σαι καλά ...με το καλό να περάσετε όμορφα

κυκλάμινο κ said...

Πολύ καλή πρόταση!!!! Άντε για σάλτσα. Φιλάκια

Tante Kiki said...

Ωωωωωωωωωωω!! Υπέροχη πρόταση το παγωτό αυτό!!! Νόστιμο και σίγουρα χωρίς κρυστάλλους με τη φραουλένια παρουσία έντονη τόσο όσο να σε γοητεύει με έναν μοναδικό τρόπο!!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

cook said...

Το εφτιαξα,εγινε τελειο ,ευχαριστω!

Ερμιόνη said...

Το λατρεύω αυτό το παγωτάκι Ελενάκι, όπως επίσης λατρεύω και το cheesecake. Φτιάχνω κάτι παρόμοιο, οπότε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι απλά υπέροχο!
Πολλά φιλιά

- spoonstories- said...

Παναγιά μου!! Θα το φτιάξω άμεσα!!!

Dimitra Decorasylum said...

Φαίνεται λαχταριστό! Μπαίνει στα υπό δοκιμή :) Την καλημέρα μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...