Tuesday, 10 February 2015

Χοιρινές μπουκίτσες με αποξηραμένα μανιτάρια


Το Σαββάτο που μας έρχεται πολλοί θα γιορτάσουν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, κι άλλοι τόσοι θα την απαξιώσουν ως ξενόφερτη!
Γεγονός όμως είναι ότι η γιορτή αυτή έχει μπει για τα καλά στην ζωή των Ελλήνων εδώ και αρκετά χρόνια. 
Ένα λουλουδάκι, ένα γλυκάκι το περιμένουμε από τον καλό ή την καλή μας αυτή την ημέρα.
Παράλληλα όμως κάτι θα πρέπει να ετοιμάσουμε και εμείς σαν ανταπόδοση.
Ένα δωράκι ή ακόμα ένα ωραίο τραπέζι για δύο, όπου θα σερβίρουμε ένα νόστιμο και καλομαγειρεμένο φαγητό.
Απαραίτητο είναι το επιδόρπιο για να κλείσουμε το δείπνο μας.
Σήμερα θα σας δείξουμε μια εύκολη αλλά πεντανόστιμη και σχετικά οικονομική συνταγή για το κυρίως πιάτο.
Χοιρινές μπουκίτσες με σοταρισμένα αμύγδαλα, σταφίδες και αποξηραμένα μανιτάρια.
Στολίζουμε τα πιάτα μας με καρδούλες, η ημέρα το απαιτεί άλλωστε, φτιαγμένες από χρωματιστές πιπεριές.
Και μην ξεχνάμε!!! Ο Έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι, λέει μια παλιά και σοφή παροιμία!

Τα υλικά μας:
1 κιλό χοιρινό μπούτι
μισό φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια
μισό φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
μισό φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
μισό ποτήρι κρασιού ροζέ κρασί
1 κύβο ζωμό βοδινό, ψυγείου
1 κουταλιά βούτυρο αγελάδας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
τρίχρωμα μακαρόνια
προαιρετικά
από μισή κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί πιπεριά
Για το στόλισμα
κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί πιπεριά
Τι κάνουμε:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το χοιρινό μπούτι σε μπουκιές.
Μια ώρα πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα του φαγητού μας, βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε λίγο νερό για να μαλακώσουν.
Χωρίζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα στα δύο κατά μήκος.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί μαζί με το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα και τις μπουκίτσες του χοιρινού. Σοτάρουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το ροζέ κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται να καλύψει το κρεατάκι.
Αφού πάρει μια πρώτη βράση, προσθέτουμε τον κύβο βοδινού, τα μανιτάρια σουρωμένα και τις σταφίδες. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί. Αν χρειασθεί θα προσθέσουμε λίγο νεράκι.
Μόλις δούμε ότι το κρέας μαλάκωσε αρκετά, θα προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο σημείο αυτό από μισή κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί ή και πράσινη πιπεριά κομμένες σε λωρίδες.
Αφήνουμε το φαγητό μας να καλομαγειρευτεί και να μείνει με την σαλτσούλα του.
Εν τω μεταξύ βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Βράζουμε τα τρίχρωμα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε και αν θέλουμε τα βουτυρώνουμε με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη.
(Εδώ θα κάνω μια παρένθεση για να σας πω ότι τα τρίχρωμα μακαρόνια και τα αποξηραμένα μανιτάρια αγοράστηκαν από το κατάστημα της Action Aid, Βεΐκου 2, στην Αθήνα. Σύντομα θα σας δείξω και άλλες συνταγές με προϊόντα που μας προσφέρθηκαν ευγενώς από την Αction Aid, ώστε να δημιουργήσουμε νέες συνταγές με προϊόντα μικρών παραγωγών και του δίκαιου εμπορίου (fair trade).)
Με ένα μικρό κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς, κόβουμε τις χρωματιστές πιπεριές.
Σερβίρουμε τα τρίχρωμα μακαρόνια στα πιάτα μας και στην κορυφή τους τοποθετούμε μια ποσότητα από τις χοιρινές μπουκιές.
Στολίζουμε τα πιάτα μας με καρδούλες από χρωματιστές πιπεριές.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

10 comments:

Beauty Follower said...

Τι νόστιμη φωλίτσα!!!

http://beautyfollower.blogspot.gr

- spoonstories- said...

Το καλύτερο δώρο είναι για μένα ένα γεύμα σαν αυτό! Δείχνει αγάπη και φροντίδα και έχει και προσωπικό χαρακτήρα χωρίς υπερβολές! Happy Valentines Day Ειρήνη μου!!

Maria B. said...

Ειρηνάκι μου πολύ ωραία η συνταγή σου και επίσης πολύ ωραίος ο στολισμός της, ότι πρέπει για τους βαλεντίνους !!! χιχιχχι!!!

Ευχαριστούμε για την πρόταση !!!


φιλια πολλά πολλά και happy Valentines day !!!!!!!!

kikitchen and the chef said...

τελεια μακαροναδα,προσεγμενη,με εμφανιση και γευση,φαινεται τοσο λαχταριστη....ενα τετοιο δωρακι θα ηθελα το σαββατο!!!αχαχα!!φιλακια!!!

Αγγελική@Cookika said...

Αχ και πεινάω και είναι δύσκολη ώρα και αγαπημένα υλικά!
Τέλεια η μακαρονάδα και αγαπησιάρικη!

ΕΛΕΝΑ said...

Πολύ όμορφη πρόταση για να περιποιηθούμε νόστιμα και αγαπησιάρικα τον Βαλεντίνο μας!!
Αυτά τα τρίχρωμα μακαρόνια θα τα ψάξω, πολύ εντυπωσιακά!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!

thegreenmixer.com said...

Πολύ ωραία και νόστιμη η μακαρονάδα, αλλά το σερβιρισμα και το αποτέλεσμα είναι όλα τα λεφτά με τις πολύχρωμες καρδούλες!

DIMI said...

Ουάου!!!Αυτή καί άν είναι μακαρονάδα Ειρήνη μου!!Φαίνεται τόσο λαχταριστή!!Σούπερ συνταγή γιά τήν ημέρα τών ερωτευμένων!!!
Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!

Ερμιόνη said...

Ειρήνη μου το πιάτο σου καταρχήν με κερδίζει με την εμφάνιση του. Τα τρίχρωμα ζυμαρικά χαρίζουν πολλούς πόντους!
Και μετά είναι και όλα τα υπόλοιπα υλικά που δημιουργούν ένα αποτέλεσμα πολλά υποσχόμενο!
Φιλιά

Ariadni St. said...

Ενταξει τον αγαπώ αυτο το συνδυασμο με τη χυλωμενη σαλτσουλα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...