Wednesday, 11 February 2015

Μπιφτέκια γεμιστά


Τσικνοπέμπτη αύριο, κι αν μαζί με τα κρεατικά σας θέλετε να ψήσετε και κανένα μπιφτεκάκι ή αν ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να μαγειρέψετε τα μπιφτέκια σας πέραν του συνηθισμένου, σας προτείνω αυτά τα μπιφτεκάκια γεμιστά με φέτα, και συνοδευόμενα από πατατούλες ανακατεμένες με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά!
Φαγάκι αρωματικό, νόστιμο, εύκολο!
Βάλτε το δίπλα στα τσικνίσματά σας και δεν θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:
Για τα μπιφτέκια:
μισό κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
4 -5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές ντομάτα κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη (προαιρετικά)
1 κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
μισό κουταλάκι ξερό θυμάρι
μισό κουταλάκι ρίγανη
¼ κουταλάκι κύμινο
3/4 κούπας τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι - πιπέρι
Για την γέμιση:
100-120 γρ. τυρί φέτα
Για τις πατάτες:
6-7 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια φετάκια
1 ½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
1 κονσέρβα ντομάτας κονκασέ
1 κουταλάκι ρίγανη μαζί με θυμάρι
μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
2/3 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τις πατάτες.
Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Τις βάζουμε στο ταψί μας με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες, φροντίζοντας να κρατήσουμε στην άκρη 3-4 κουταλιές από την ντομάτα κονκασέ, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε στα μπιφτέκια μας.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο ταψί και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο για μισή ωρίτσα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την φέτα για την γέμιση κόβοντάς την σε τόσα κομμάτια, όσα και τα μπιφτεκάκια που θα πλάσουμε.
Βγάζουμε το μπολ με τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μπιφτεκάκια γεμίζοντας το καθένα με ένα κομμάτι φέτας και φροντίζοντας να κλείσουμε καλά το τυρί μέσα στο μείγμα του κιμά.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο ταψί, πάνω από τα λαχανικά.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 220 βαθμούς, για 1 ½ ώρα περίπου.
Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

10 comments:

kikitchen and the chef said...

Καλημερα Ελενη!!!
Εχουμε συνηθισει στα γεμιστα μπιφτεκια να βαζουμε κιτρινο τυρακι,μαρεσε πολυ που προσθεσες φετα,νομιζω ειναι πιο νοστμο ετσι!!!επισης μου αρεσε που τα εκανες μικρα στρογγυλα μπτιφτεκακια,ετσι φαινονται πιο λαχταριστα....το κακο ειναι βεβαια οτι τρωγωνται και πιο ευκολα αχαχα!!!!!
φιλιακαλη τσικνοπεμπτη!!!!

- spoonstories- said...

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και λαχανικά με πατάτες για τα παρελκόμενα! Αυτό είναι ένα γεύμα που αξίζει να το θυμάμαι Ελένη μου!! Καλή Τσικνοπέμπτη <3

Αθηνά said...

Κολασμένα τα μπιφτεκάκια !! Να και κάτι διαφορετικό για την Τσικνοπέμπτη! Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Γιάμι, γιάμι τα γεμιστά μπιφτεκάκια σου Ελενάκι μου!
Μα και σ' αυτές τις λαχταριστές πατατούλες με τα λαχανικά και τα μυρωδικά, δεν θα αντιστεκόμουν!
Πολλά φιλιά!

DIMI said...

Μία υπέροχη καί 5νόστιμη συνταγή γιά τήν Τσικνοπέμπτη!!!Μού άρεσε η ιδέα τής γέμισης μέ τυρί φέτα!!
Καλή Τσικνοπέμπτη Ελένη μου!!Φιλιά!

Ειρήνη Ε. said...

Ότι πρέπει είναι για την Τσικνοπέμπτη τα μπιφτεκάκια σου, Ελένη! Για όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ από τα....παϊδάκια είναι η κατάλληλη πρόταση!
Καλό βράδυ.

Beauty Follower said...

Μου μίλησαν τα ατιμα... μου παν σε θελουμε μας θέλεις χα χα!

mia maria said...

Τι ωραία γεμιστά μπιφτεκάκια!

Amely Rose said...

wow this one Looks so delicious and tasty <3
follow for follow?

hope you too visit my Blog <3
http://miss-amelyrose.blogspot.de/

Ariadni St. said...

Και γω τα κανω με φέτα, ταιριαζει πάρα πολύ!
Καλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...