Wednesday, 17 June 2015

Πένες ριγκάτε με τυρί κρέμα και σάλτσα πέστο


Υπάρχουν ημέρες που για διάφορους λόγους δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω.
Υπάρχουν ημέρες που δεν έχω ιδιαίτερη διάθεση να μαγειρέψω.
Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει κάποια στιγμή λίγο πολύ αν όχι σε όλους μας, στους περισσότερους.
Σίγουρα όμως κάτι θα πρέπει να φάμε!
Και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε οποιοδήποτε είδος delivery!
Το έχω πει πολλές φορές ότι είμαι υπέρμαχος του σπιτικού φαγητού.
Τα ζυμαρικά τα αγαπώ ιδιαιτέρως, η μικρή τα λατρεύει, το ίδιο νομίζω και εσείς έτσι δεν είναι;;
Πολλά είδη, πολλές ανεξάντλητες θα έλεγα οι δυνατότητες για καινούργιους γευστικούς, πεντανόστιμους συνδυασμούς!!
Σήμερα σας έχουμε μια πολύ εύκολη λύση για γρήγορο και νόστιμο φαγητό.
Ζυμαρικά πένες ριγκάτε με μια σούπερ νόστιμη και εύκολη σάλτσα από τυρί κρέμα και σάλτσα πέστο.
Αν κατά τύχη έχουμε φτιάξει δική μας σάλτσα πέστο, ακόμα καλύτερα. Αλλά αυτό δεν είναι εφικτό όλες τις εποχές του χρόνου μιας και φρέσκο βασιλικό, βρίσκουμε για μια συγκεκριμένη περίοδο συνήθως.
Αλλιώς θα χρησιμοποιήσουμε κάποια καλής ποιότητος σάλτσα πέστο του εμπορίου.
Η δόση που σας δίνω παρακάτω είναι για 2 άτομα.

Θα χρειαστούμε:
250 γρ. πένες ριγκάτε
100 γρ. τυρί κρέμα τ. Φιλαδέλφεια
2 κουταλιές σάλτσα πέστο
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1-2 κουταλιές κουκουνάρια
2-3 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών
αλάτι και πιπέρι
Επιπλέον
παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλούδες
κουκουνάρι
Στην πράξη:
Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει μαζί με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις πένες ριγκάτε και τις βράζουμε ως συνήθως. Ο χρόνος του βρασμού των ζυμαρικών εξαρτάται από το πόσο εμείς θέλουμε να είναι μαλακά ή αλ ντέντε, όπως λένε και οι φίλοι μας οι Ιταλοί.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε λίγο με ένα πιρούνι να αφρατέψει κάπως. Προσθέτουμε την σάλτα πέστο, κατόπιν το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με το τυρί κρέμα.
Ρίχνουμε στο μείγμα την τριμμένη παρμεζάνα, τα κουκουνάρια και 2-3 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας.
Η ποσότητα του νερού που θα προσθέσουμε εξαρτάται από το πόσο ρευστή θέλουμε την σάλτσα μας. Εγώ δεν την θέλω ιδιαίτερα ρευστή, καθώς μου αρέσει η σάλτσα αυτή να "αγκαλιάζει" και να δένει με τις πένες ριγκάτε και όχι να ρέει.
Δεν θέλουμε επίσης η σάλτσα να χάσει την γεύση της από το πολύ νερό.
Δοκιμάζουμε το μείγμα της σάλτσας που έχουμε φτιάξει και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί, διότι η παρμεζάνα είναι ένα αλμυρό τυρί και συνήθως το πέστο περιέχει αλάτι.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Όταν τα ζυμαρικά μας βράσουν τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτό.
Στο σημείο αυτό έχουμε δύο επιλογές.
Η πρώτη είναι να ρίξουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά και πάλι στην κατσαρόλα και να τα ανακατέψουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα ή απ΄ ευθείας στα πιάτα μας.
Η δεύτερη επιλογή είναι να σερβίρουμε τα ζυμαρικά και πάλι σε πιατέλα ή στα πιάτα μας και να ρίξουμε από πάνω την σάλτσα.
Διαλέγουμε ότι μας αρέσει.
Όπως και αν σερβίρουμε το φαγητό μας, θα πασπαλίσουμε από πάνω μπόλικο τυράκι, παρμεζάνα κατά προτίμηση τριμμένη ή σε φλουδίτσες.
Επίσης και λίγο κουκουνάρι είναι ότι πρέπει για να συμπληρώσει την εικόνα του πιάτου μας.
Αν θέλουμε να δώσουμε λίγο χρώμα, στολίζουμε με φρέσκα φυλλαράκια κάποιου μυρωδικού, βασιλικού κυρίως, καθώς είναι από τα βασικά συστατικά της κλασσικής σάλτσας πέστο.
Καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.

12 comments:

Beauty Follower said...

ΑΝ και ξερω ποσο θερμιδοφόρο ειναι ένα τετοιο πιάτο... δεν μπορώ να αντισταθώ με καμιά κυβέρνηση!

Καλημέρα :)

mia maria said...

Πολύ ωραίο! Εύκολο και καλοκαιρινο!

Tante Kiki said...

Εξαίσια νοστιμιά!!!! Άκρως λαχταριστό!!! Γεια στα χέρια σου Ειρήνη!!
Την καλημέρα μου!

niki nikoula said...

Πάρα πολύ καλό!!!Μου αρέσει που έβαλες τα κουκουνάρια ολόκληρα!

Μάχη Μ said...

Ολα τα υλικά είναι ένα και ένα, πολύ αγαπημένα νόστιμα και υγιεινά!!
Η μακαρονάδα σου τελικά υπέροχη!!

rena said...

Καλά μες το μυαλό μου είσαι τέτοια βαρεμάρα σήμερα,και έφτιαξα πένες χαχα με άλλο τρόπο όμως δεν είχα δει αυτή την εκδοχή τώρα την είδα,την επόμενη φορά.
Φιλάκια!!!

Stella Christomoglou said...

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο πιάτο;;;
Καλό βράδυ!!!
Φιλάκια!!!

Maria B. said...

πενες !! λατρεμένο είδος ζυμαρικού !!!
παίρνω πιατάκι και πάω να το απολαύσω !!!


φιλια πολλά πολλά πολλά

Elenis Cooking said...

Πεντανόστιμο πιάτο Ειρήνη μου, τη σάλτσα πέστο τη λατρεύω!Πολύ ωραία και όλα τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποίησες!
Φιλάκια πολλά!

Vasia b. said...

Πενες με σάλτσα πεστο..απλα υπέροχο Ειρήνη μου!!
Σίγουρα και τα υπόλοιπα υλικά θα το απογειώνουν!!
Φιλια πολλά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Και με τυρί κρέμα!!!!!
Αδυναμία μου!
Φυσικά και θα σερβιριστώ κι εγώ!
Καλό απόγευμα Ειρηνάκι, φιλιά!

Ερμιόνη said...

Τα ζυμαρικά είναι μια νόστιμη και εύκολη λύση. Αποτελούν ιδανική βάση για γρήγορα γεύματα και ακόμα και με ελάχιστα / βασικά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε πραγματικά πεντανόστιμα πιάτα.
Το συγκεκριμένο έχει υλικά που μου αρέσουν πολύ.
Είναι και ελαφρύ και καλοκαιρινό, οπότε μια χαρά!
Φιλιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...