Tuesday, 23 June 2015

Ραβιόλια με σάλτσα ελιάς


Τα ραβιόλια είναι από τα αγαπημένα μας ζυμαρικά!!
Και όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα ζυμαρικά, μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε λαχταριστά πιάτα με φαντασία!
Στην σημερινή συνταγή τα ραβιόλια μου αγκαλιάζει μια πολύ γευστική σάλτσα με πάστα ελιάς και βασιλικό.
Τα ψητά ντοματίνια που στολίζουν το πιάτο μου, δίνουν όχι μόνο μιαν όμορφη πινελιά στο φαγάκι μου, μα και εξαιρετική γεύση!
Πάμε να μαγειρέψουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
500 γρ. ραβιόλια με γέμιση τυρί
Για την σάλτσα με πάστα ελιάς
2/3 κούπας τσαγιού πάστα ελιάς
5 κουταλιές ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο
Για τα ψητά ντοματίνια:
8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
μισό κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
Για το σερβίρισμα:
τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας
Στην πράξη:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα ντοματίνια.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε επάνω τα ντοματίνια με τη κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και βασιλικό.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 190 βαθμούς, μέχρι να δούμε ότι αρχίζουν να ζαρώνουν.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα με πάστα ελιάς.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε την πάστα ελιάς και τον βασιλικό.
Μόλις ζεσταθεί η σάλτσα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε αμέσως τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε στα πιάτα μας αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυράκι.
Στην επιφάνεια τοποθετούμε μερικά ψητά ντοματίνια.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

14 comments:

Sophie said...

Πρωτότυπη και λαχταριστή συνταγή!!!!Φιλάκια!!!

mia maria said...

Μου αρέσει πολύ η συνταγή σου σήμερα Ελένη μου! Η σάλτσα είναι υπέροχη!

Maria B. said...

τι κρίμα Λενάκι μου να μην είμαστε κοντά!!! τα πιάτα σου είναι ενα και ενα σε ομορφιά και σε ποιότητα !!!! γεια στα χεράκια σου μικρό μας !!!

φιλια πολλά πολλά πολλά

SpIrToKoYto said...

Πάλι σώθηκα...!!!
Κι έλεγα τί να φτιάξω σήμερα στα γρήγορα και στα νόστιμα...!!!
Ελενάκι μουυυυυυυυ...♥

Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥ ♥ ♥

Αθηνά said...

Ελένη μου πολύ γιαμ γιαμ λέμε!! Λατρεύω την ελιά και ειδικά σε αυτόν τον συνδυασμό!! Καλοκαιρινό πιάτο ! Με μία μπύρα θα ήταν σούπερ τέλειο! Φιλιά!

Zina Z said...

μα τι τέλεια συνταγη!!! θα τη δοκιμασω σιγουρα :)

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Ερμιόνη said...

Πολύ καλοκαιρινή πρόταση Ελένη, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα!
Θα αρέσει πάρα πολύ και στα κορίτσια μου, μιας που αγαπούν την ελιά (δε μου έμοιασαν καθόλου σε αυτό) αλλά και τις ντομάτες :)
Σε φιλώ!

Bety said...

Hmmm, how delicious!Original and delicious recipe and so eautiful photos!
I wish you a wonderful summer days!

ΕΛΕΝΑ said...

Τι όμορφο πιάτο Ελενάκι μου!!!
Με γεύσεις που αγαπάμε και μας αρέσουν πολύ!!!
Γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά πολλά!

Tante Kiki said...

Υπέρτατη νοστιμιά Ελένη μου!!! Αγαπημένος συνδυασμός και πολύ Μεσογειακός!!!
Φιλιά!

Μάχη Μ said...

Τέλεια η επιλογή του ζυμαρικού με την μεσογειακή αυτή σάλτσα!!
Πολύ λαχταριστές φωτογραφίες!

Ειρήνη Ε. said...

Μου αρέσει πολύ η πάστα ελιάς με τα ζυμαρικά και όχι μόνο! Εύκολο και νόστιμο πιάτο που μαζί με τα ψητά ντοματίνια μετατρέπεται σε γκουρμέ πρόταση! Και για μεσημεριανό και για βραδινό φαγητό είναι μια πολύ ωραία λύση!
Καλή μας ημέρα.

Neanikon Pastry Blog said...

Πάρα πολύ μεσογειακά αρώματα !!
Η πάστα ελιάς πρέπει να δίνει την τέλεια γεύση :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...