Thursday 25 June 2015

Στριφτάρια με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες


Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μας στην αγαπημένη μας Βυτίνα Αρκαδίας, προμηθεύτηκα ένα πακέτο τρίχρωμα στριφτάρια. Είναι νόστιμα ζυμαρικά που ταιριάζουν με πολλές σάλτσες.
Τα συγκεκριμένα στριφτάρια είναι ανάμεικτα, με τρεις γεύσεις. Παντζάρι, καρότο και σπανάκι.
Και τα τρία λαχανικά είναι της αρεσκείας μας, οπότε δεν δίστασα να αγοράσω αυτά τα ζυμαρικά.
Σας τα μαγειρέψαμε σήμερα με κοτοπουλάκι, λιαστή ντομάτα, σκορδάκι και λίγο κουρκουμά.
Ωραίο πιάτο, εύκολο και σχετικά οικονομικό!
Όσο θα ετοιμάζουμε την σάλτσα του κοτόπουλου, θα βράζουμε και τα στριφτάρια. Έτσι το φαγητό μας ετοιμάζεται σε σύντομο χρόνο.
Η δοσολογία που σας δίνω είναι για 4 άτομα, που σίγουρα θα κατευχαριστηθούν το φαγητό τους και θα ζητούν κι άλλο!! Υποσχεθείτε τους λοιπόν ότι θα το ξαναφτιάξετε σύντομα και......μην μείνετε στην υπόσχεση!!
Ας δούμε όμως πως θα ετοιμάσουμε το σημερινό μας φαγάκι.

Θα χρειαστούμε:
1 στήθος φιλέτο από ένα μεγάλο κοτόπουλο
400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
200 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
3-4 λιαστές ντομάτες
1 αυγό
80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
80 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μια πρέζα κουρκουμά
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
500 γρ. τρίχρωμα ζυμαρικά στριφτάρια
Για το πασπάλισμα
τριμμένα τυριά, γραβιέρα και cheddar
Στην πράξη:
Αγοράζουμε ολόκληρο το στήθος από ένα μεγάλο κοτόπουλο, το οποίο θα πρέπει να είναι χωρίς κόκκαλα και δέρμα.
Κόβουμε στήθος του κοτόπουλου σε κομματάκια των 3 εκατοστών περίπου.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι δύο κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φετάκια και ανακατεύουμε να σοταριστεί και αυτό.
Χαμηλώνουμε αρκετά την θερμοκρασία της εστίας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Ρίχνουμε και τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομματάκια. 
Προσθέτουμε τον κουρκουμά. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα του.
Προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε γρήγορα με μια κουτάλα να ενσωματωθεί στην σάλτσα και να μην μας "κόψει".
Κατεβάζουμε από το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
Δοκιμάζουμε την σάλτσα του κοτόπουλου. Προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται καθώς επίσης ελάχιστο μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε μέσα τα τρίχρωμα στριφτάρια. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας όπως συνηθίζουμε.
Όταν ετοιμαστούν τα στραγγίζουμε σε σουρωτό. Αν θέλουμε λιώνουμε λίγο βούτυρο, ρίχνουμε τα στριφτάρια πίσω στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με αυτό.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα μας και από πάνω το κοτοπουλάκι με την σάλτσα του.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και cheddar.
Αντί αυτών μπορούμε να πασπαλίσουμε το φαγητό μας με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή μας όρεξη!
Ειρήνη Ε.

14 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Ωραίο το φαγάκι σου Ειρηνάκι μου και τα τρίχρωμα στριφταράκια εντυπωσιακά!!
Σερβίρομαι μεγάλο πιάτο και καλή μας όρεξη!
Φιλάκια!

zina said...

και κουρκουμα??? ουαο! θα το δοκιμασω! αλλα με κανονικα μακαρονιακια, πειραζει???

Vasia b. said...

Πρέπει να έγινε τέλεια η σάλτσα με τόσα σπέσιαλ υλικά που χρησιμοποίησες Ειρήνη μου!! Τα τρίχρωμα στριφτάρια δίνουν μια διαφορετική πινελιά στο πιάτο!!!
Θα σερβιριστώ με λίγη παρμεζάνα παρακαλώ!!!
Φιλια πολλά !!!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Λαχταριστά και πλούσια Ειρήνη μου!!! Ο,τι πρέπει για το σαββατιάτικο τραπέζι μας, που ως συνήθως σερβίρονται μακαρόνια ανελλιπώς!!!

Elenis Cooking said...

Τα χρωματιστά ζυμαρικά που χρησιμοποίησες είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακά όπως είπε και η Έλενα παραπάνω. Τη σαλτσούλα τη βρίσκω εξαιρετική , μπράβο Ειρήνη μου τέλειο πιάτο!
Φιλάκια πολλά!

Δημιουργία said...

Πλούσια η σάλτσα με το κοτόπουλο Ειρήνη μου πιστεύω να ταιριάζει και με τριχρωμες πένες γιατι στριφταρια λίγο δύσκολο να βρεθούνε εδώ.Δεν ξέρω αν έχει ο (Μανδραγορας)στον Πειραιά θα δω άμα κατέβω να ψωνίσω.

Magia da Inês said...

♬✿゚。ه
Passei para uma visita.

Receita maravilhosa... tudo de bom mesmo!!!
Bom fim de semana!
Beijinhos.
╰╮✿
✿✿ه° ·.

Ερμιόνη said...

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν ζυμαρικά με παντζάρι :)
Να λοιπόν κάτι ενδιαφέρον που έμαθα σήμερα!
Τα ζυμαρικά με το κοτόπουλο είναι συνδυασμός που δεν αποτυγχάνει ποτέ!
Και η σάλτσα που ετοίμασες με αυτά τα υλικά είναι πραγματικά απίστευτη!
Σε φιλώ

mia xara said...

Πολύ ενδιαφέροντα τα στριφτάρια, Ειρήνη, πολύ λαχταριστή και η συνοδευτική σαλτσούλα!!!Καλημέρα, ΧΟΧΟ

Αθηνά said...

Πολύ μου άρεσαν τα στριφτάρια!! Δεν τα έχω δοκιμάσει! Η συνταγή σου ακούγεται σίγουρη επιτυχία!! Φιλιά πολλά καλό ΣΚ!

Maria B. said...

Και εμένα με παρμεζάνα σε παρακαλώ Ειρηνάκι μου !!! μμμ !!! μοσχοβολαει το πιάτο !!!!


φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ σε όλους !!!!!

Beauty Follower said...

Εχω φάει στριφτάρια σε εστιατόριο, πολύ νοστιμα εαν ειναι home made!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

- spoonstories- said...

Ενδιαφέρουσα συνταγή Ειρήνη! Η σάλτσα σου καταπληκτική! Μου αρέσει που έβαλες κουρκουμά! Τον χρησιμοποιώ και εγώ εξίσου συχνά!
Πολλά φιλιά και να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

Ariadni St. said...

Βρε σεις τι μου κάνετε τωρα;;;;;;
Ζημια!
Και μενα μου άρεσε η προσθήκη του κουρκουμά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...