Thursday 4 June 2015

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά από κοτόπουλο


Τα γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο είναι ένα φαγάκι που αρέσει σε όλους πιστεύω.
Φαγάκι νόστιμο και πολύ γευστικό!
Αυτήν την φορά τα μαγείρεψα λεμονάτα, με κιμά από κοτόπουλο, σε μια εκδοχή πιο ελαφριά αλλά το ίδιο νόστιμη.
Την διαφορά στο φαγητό μου έκανε το φρέσκο θυμάρι, που έδωσε ξεχωριστή γεύση και άρωμα!
Πάμε να μαγειρέψουμε και παρέα!

Χρειαζόμαστε:
10 πράσινα κολοκυθάκια κατάλληλα για γέμισμα
Για την γέμιση:
450 γρ. κιμά από κοτόπουλο
3 γεμάτες κουταλιές ρύζι καρολίνα
6-7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι
λίγα φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
την ψίχα από ένα κολοκυθάκι (από αυτά που θα αδειάσουμε)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
μια τσιμπιά μπούκοβο (προαιρετικά)
Επιπλέον:
χυμό ενός λεμονιού
3/4 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Προαιρετικά:
1 κουταλιά κορν φλάουρ (για το δέσιμο της σάλτσας)
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά το κολοκυθάκια, κόβουμε το από πάνω μέρος, και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους, το οποίο και δεν πετάμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την γέμιση και τα ζυμώνουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
Αν περισσέψει γέμιση, πλάθουμε γιουβαρλάκια, τα οποία θα προσθέσουμε στην κατσαρόλα μας μαζί με τα γεμιστά κολοκυθάκια.
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε στον πάτο της την ψίχα από τα κολοκυθάκια.
Τοποθετούμε από επάνω ένα ένα τα κολοκυθάκια και τα γιουβαρλάκια, και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύψει καλά.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί για 35-40 λεπτά.
Αν η σάλτσα μας φαίνεται αραιή, την δένουμε με λίγο κορν φλάουρ όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Φυσικά μπορούμε να αυγοκόψουμε το φαγητό μας αν θέλουμε, εγώ προτιμώ να το αφήνω λεμονάτο για πιο ελαφρύ.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

12 comments:

Ξανθή said...

Καλημέρα, το σημερινό μας φαγητό είναι κολοκυθάκια γεμιστά, δεν είχα κιμά κοτόπουλου για σήμερα μια άλλη φορά θα το δοκιμάσω!!

zina said...

latremeno faghto! βεβαια με κιμα απο κοτοπουλο δεν το εχω δοκιμασει, αλλα ειναι καλη ευκαιρια. τελευταια εχω παθει πορωση με κιμα απο γαλοπουλα...ας το βαλω αυτο για αρχη!

ευχαριστω για τη συνταγη!

Ela said...

Yumm, it looks very tasty !!
Greetings

Decor Asylum said...

Αγαπημένο κλασσικό φαγάκι! Με κιμά από κοτόπουλο δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά φαίνεται εξίσου λαχταριστό! Πολλές καλημέρες & φιλιά :*

sun kiriaki said...

μμμμμ πολυ κιμα απο κοτοπουλο ωραια ιδεα!!!
μου αρεσουν παρα πολυ τα κολοκυθακια με αβγολομενο και την επομενη θα το δοκιμασω με κοτοπουλακι!!!
φιλια!!!!

Unknown said...

Το λατρεύουμε στο σπίτι! Αλλά δυστυχώς μια φορά που το επιχείρησα απογοητεύτηκα με την αποτυχία μου. Θα εμπιστευτώ τη συνταγή σου και θα το κάνω ξανά. Και ο κιμάς κοτόπουλο θα δένει τέλεια!

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Ελένη πολύ ωραία η πρότασή σου!!! Δεν τα έχω φτιάξει ποτέ κι ομολογώ ότι του Βασίλη του αρέσουν πολύ. Λες να του κάνω έκπληξη μια από αυτές τις μέρες;; Φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Πεντανόστιμη η πρότασή σου Ελενάκι, πιο ελαφριά αλλά το ίδιο γευστική με το αγαπημένο σε όλους φαγάκι!
Γεια στα χεράκια σου!
Πολλά φιλιά!

Αγγελική~CooKika said...

Είναι το αγαπημένο μου φαγητό και δεν είχα σκεφτεί ποτέ τον κιμά κοτόπουλου.
Θα το δοκιμάσω και είμαι σίγουρη ότι θα είναι πολύ νόστιμο!
Καλημέρα,φιλιά!!

Unknown said...

Υπέροχη παραλλαγή μιας αγαπημένης συνταγής!! Πολύ Ωραία παρουσίαση!!

Ερμιόνη said...

Ωραία η παραλλαγή με τον κιμά κοτόπουλου Ελένη :)
Σίγουρα πιο ελαφριά από την κλασική και νομίζω ταιριάζει καλύτερα στην εποχή.
Μου αρέσει επίσης που δεν αυγοκόβεις τη σάλτσα, την προτιμώ έτσι!
Φιλιά

- spoonstories- said...

Μα ναι τα τρυφερά κολοκυθάκια που είναι στην καλύτερη εποχή τους τώρα ! Πράγματι ωραία η παραλαγή με τον κιμα κοτόπουλου!! Και εγώ είμαι και βολικό κορίτσι, με αυγολέμονο ή χωρίς πάλι θα το καταβροχθίσω...χιχιχι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...