Friday, 5 June 2015
Κοτόπουλο με κεφαλοτύρι στην γάστρα
Άντε πάλι! Τι μαγειρεύουμε σήμερα?? σκέφτηκα το πρωί που ξύπνησα.
Κοτόπουλο έλεγε το μενού για σήμερα, αλλά μαγειρεμένο πως????
Κοτοπουλάκι είχα, πιπεριές, κρεμμυδάκια, σκορδάκια είχα, μπαχαρικά μπόλικα είχα, και διάθεση για πικάντικο κοτόπουλο επίσης είχα!
Πάμε να σας σερβίρω το φαγάκι που μαγείρεψα, το οποίο έγινε πολύ πολύ νόστιμο, όπως δήλωσαν με ενθουσιασμό οι άντρες του σπιτιού!
Το μαγείρεψα στην γάστρα, του πρόσθεσα και κεφαλοτύρι σε κομμάτια που έλιωσαν ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου, και έγινε ένα φαγάκι σούπερ!!!
Τα υλικά μας:
1200 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο
2 μέτρια κρεμμύδια
2-3 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
1 κούπα πουμαρό
μισή κούπα κέτσαπ
1 κουταλάκι μπαχαρικά για κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι,
λίγο μπαχάρι
200 γρ. κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο
Στην πράξη:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Κόβουμε την πιπεριά και τα κρεμμύδια σε καρεδάκια, και το σκόρδο σε φετάκια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και την πιπεριά, για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα κυβακια κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το πουμαρό και την κέτσαπ, το αλατοπίπερο («πατήστε» το λίγο στο πιπεράκι), το μπαχάρι και τα μυρωδικά.
Τα αφήνουμε όλα σε μέτρια φωτιά να σιγομαγειρευτούν για 3-4 λεπτά.
Κατόπιν αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας στην γάστρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 35 με 40 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε την γάστρα με το καπάκι της.
Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο, και μοιράζουμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου το τυρί, το οποίο έχουμε προηγουμένως κόψει σε κυβάκια.
Ξαναβάζουμε την γάστρα στον φούρνο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Εγώ το σερβίρισα με ρύζι, εσείς μπορείτε να το σερβίρετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό.
Οι τηγανιτές πατατούλες του πηγαίνουν τέλεια επίσης!!
Καλή επιτυχία!
Labels:
κοτόπουλο
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
15 comments:
Ωωωω! Τί βλέπουν τα ματάκια μου πρωί-πρωί!!!
'Γεια στα χεράκια σου, Ελενάκι!!!
Ζωγράφισες!!
;-)
ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!!!
Μιαμ μιαμ, τι νοστιμιά!!!
Μπράβο Έλενα!! Καλημέρα, φιλιά :)
αμαν και συνοδεια με παατατουλες τηγανιτηες...απλα τελεια! να ρωτησω, παπρικα μπορω να προσθεσω που τη λατρευω?
Βρε,κορίτσι,τι γευστικές ιδέες μας δίνεις!
Τέλειο θα είναι το κοτοπουλάκι με το λιωμένο τυράκι μέσα.Σλουρπ!
Υπέροχα μαγειρεμένο το κοτοπουλάκι σου Ελενάκι μου!!!!Με τα μπαχαρικά του τις τις πιπερίτσες του το τυράκι του να λιώνει.....εξαιρετικό πιάτο!!!! Μια πολυ ωραία ιδέα για το τι θα μαγειρέψουμε σήμερα!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!
Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...
Μπορώ να βάλω κάποια γραβιέρα αντί για κεφαλοτύρι;
Ευχαριστώ, καλό Σαββατοκύριακο.
Σουπερ φαγακι γεια στα χερακια σου!!!!!
Μερακλίδικο το φαγητό σου κορίτσι! Εύγε! Πολλά φιλιά!
Μαμαδίστικο, αλλά και μερακλίδικο, όπως λέει και η Αθηνά το ψαράκι σήμερα Ελενάκι! Πολύ ωραία εμπνευση ειχες!
Φοβερό φαγάκι μας ετοίμασες Έλενα ...κι εγώ το φτιάχνω με παρόμοιο τρόπο... πράγματι από τα πολύ νόστιμα πιάτα!!!
Φιλιά!
Ου λα λα!
Σούπερ φαγάκι πραγματικά! Πεντανόστιμο, εύκολο, σπιρτόζικο.
Και η προσθήκη ενός πικάντικου τυριού το απογειώνει πραγματικά!
Φιλιά!
❤ه° ·.
Bom demais!!!
Ótimo fim de semana cheio de alegria e muita saúde!
Beijinhos.
♩♫ه° ·.
Κάνω εικόνα, στο μπαλκόνι μας ή μπροστα στη θαλασσα οι προνομιουχοι να γευματίζουμε με κοτοπουλάκι, τυρακι μαστιχωτό και παγωμένο λευκο κρασί φρουτενιο! Όνειρο!
Η μαγική λέξη γάστρα με κάνει πάντα να ταράζομαι ευχάριστα!Το πικάντικο τυρί όνειρο!!Πολύ σούπερ!!
Post a Comment