Monday, 11 January 2016

Γλυκό κουταλιού μανταρίνι με λικέρ μαστίχα


Μανταρίνια, ο χρυσός καρπός!
Ζουμερά, γεμάτα βιταμίνες, χρώμα και άρωμα!
Μιας και αυτή την εποχή τα βρίσκουμε σε αφθονία, αποφάσισα να φτιάξω γλυκό του κουταλιού μανταρίνι.
Το μανταρίνι από μόνο του είναι ένα πολύ αρωματικό φρούτο, όμως ήθελα το γλυκό μου να έχει και μια «τσαχπινιά», έτσι το αρωμάτισα με λικέρ μαστίχα.
Το αποτέλεσμα??
Ένα υπέροχα αρωματικό γλυκό, με την αψάδα της φλούδας του μανταρινιού, το διακριτικό άρωμα της μαστίχας, με μια γεμάτη γεύση από την ζουμερή σάρκα αυτού του υπέροχου φρούτου.

Τα υλικά μας:
1 κιλό μανταρίνια κλημεντίνες (περίπου 20 τεμάχια)
1 κιλό ζάχαρη
μισό ποτήρι χυμό μανταρίνι
χυμό από μισό λεμόνι
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα
Τι κάνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια.
Αφαιρούμε τα πράσινα κοτσανάκια και τυχόν στίγματα, αν υπάρχουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα μανταρίνια σε αρκετό νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός).
Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλα 10 λεπτά.
Τα ξανα-σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, όπου και τα αφήνουμε για λίγη ώρα.
Δοκιμάζουμε λίγο από την φλούδα, να δούμε αν έχουν ξεπικρίσει καλά.
Αν είναι καλά ξεπικρισμένα, τα στραγγίζουμε.
Αν όμως δεν έχουν ξεπικρίσει όσο θέλουμε, τα αφήνουμε μέσα στο κρύο νερό, και τους αλλάζουμε νερό κάθε 2 ώρες μέχρι να ξεπικρίσουν καλά. Κατόπιν τα στραγγίζουμε.
Όσο περιμένουμε τα μανταρίνια να στραγγίξουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε να βράσουν 2 ποτήρια νερό, η ζάχαρη και ο χυμός του μανταρινιού, ξαφρίζοντας το σιρόπι μας μέχρι να δέσει καλά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο και τα μανταρίνια ξεπικρισμένα και στραγγισμένα, παίρνουμε κάθε μανταρίνι, αφαιρούμε το πάνω και κάτω μέρος του και το κόβουμε σταυρωτά σε 4 κομμάτια.
Κατόπιν αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε τα κομμένα μανταρίνια στο σιρόπι να πάρουν μια βράση και τα αφήνουμε 8 -10 ώρες μέσα στο σιρόπι, να βγάλουν τα υγρά τους.
Κατόπιν βράζουμε το γλυκό μας, να δέσει καλά.
Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχα και τον χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε το γλυκό σε καλά αποστειρωμένα βάζα.
Απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο το πλούσιο άρωμα και την γεύση του!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Μέτη

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...