Friday, 22 January 2016

Κολοκυθοφουρτάλια


Με λίγα και απλά υλικά, ετοιμάζουμε μια νόστιμη φουρτάλια και την απολαμβάνουμε είτε ως ελαφρύ βραδινό είτε σαν συνοδευτικό με κάποιο φαγάκι μας.
Μια πολύ εύκολη και νόστιμη ομελέτα, που μπορούμε να την ετοιμάσουμε χωρίς κόπο, χειμώνα-καλοκαίρι!

Θα χρειαστούμε:
4 αυγά
4-5 μέτρια κολοκυθάκια
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κολοκυθάκια

και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον ρίχνουμε και αυτόν στο τηγάνι.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι, πάνω από τα κολοκυθάκια.

Αφού περάσουν 1-2 λεπτά, με ένα πιάτο αναποδογυρίζουμε την ομελέτα, και συνεχίζουμε το τηγάνισμα ως να τηγανιστεί και από την άλλη μεριά.
Όταν είναι έτοιμη, την βάζουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα, κόβουμε και μια νόστιμη σαλάτα και …. καλή μας όρεξη!
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...