Thursday, 7 January 2016
Σπανακορολάκια
Δηλαδή πανεύκολα σπανακοπιτάκια σε ρολό, που μεταφέρονται άνετα στο γραφείο, στο σχολείο, στην εκδρομή, που αποτελούν ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες και που ακόμα σερβίρονται ωραιότατα σε κάποιο μπουφέ μας ή σε παιδικό πάρτυ.
Η αγαπημένη γέμιση της σπανακόπιτας τυλιγμένη σε σφολιάτα, μας δίνει ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
Πάμε να τα φτιάξουμε!
Χρειαζόμαστε:
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. φύλλα σπανάκι κατεψυγμένο (έβαλα βιολογικό)
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1 αυγό για επάλειψη
Στην πράξη:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι και 2-3 κουταλιές νερό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση, προσθέτουμε και την φέτα.
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει καλά. Αν την χρησιμοποιήσουμε ζεστή, η σφολιάτα θα μας δυσκολέψει πολύ στο τύλιγμα.
Όταν έχει κρυώσει πλέον, απλώνουμε την σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και καλύπτουμε την επιφάνειά της με την γέμιση, αφήνοντας ένα περιθώριο στα άκρα.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τα 2 κοντά άκρα και τυλίγουμε την σφολιάτα σε ρολό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το ρολό σε φέτες, όχι πολύ λεπτές.
Τοποθετούμε τις φέτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
Τις αλείφουμε περιμετρικά με χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι η σφολιάτα να χρυσίσει και να ψηθεί.
Απολαμβάνουμε τα σπανακορολάκια μας ζεστά ζεστά!
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
Μεζέδες-ορεκτικά