Wednesday, 27 January 2016

Πικάντικα λουκάνικα με πουρέ


Φαγάκι εύκολο, νόστιμο, πικάντικο!
Από τα φαγάκια αυτά που ευχαριστιέται όλη η οικογένεια, και το ευχαριστιέται και η νοικοκυρά, γιατί δεν χρειάζεται να ξοδέψει ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας κάτι περίπλοκο!
Την ιδιαίτερη πινελιά στο φαγητό αυτό δίνουν το κριτσανιστό μπέικον μέσα στον πουρέ, και η καυτερούτσικη σαλτσούλα που συνοδεύει τα λουκάνικα.
Ετοιμάστε λοιπόν έναν νόστιμο πουρέ, σπιτικό ή και του εμπορίου ακόμα αν βαριέστε (εμείς πάντως δεν πρόκειται να σας κατηγορήσουμε), αγοράστε και νόστιμα χωριάτικα λουκάνικα (εγώ έβαλα χωριάτικα καπνιστά με πορτοκάλι) και πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
1 δόση σπιτικό πουρέ (ή ένα φακελάκι έτοιμο και τα αντίστοιχα υλικά)
8 χωριάτικα λουκάνικα
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
5 φέτες μπέικον
1 φλιτζανάκι κρασί
200 ml ζωμό κρέατος
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
μερικές σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι (αν χρειάζεται)
Τι κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Σε βαθύ, απλωτό αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα (αλλιώς στην κατσαρόλα μας) βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για λίγο.
Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ως να μαλακώσει το μπέικον και να γίνει ελαφρά κριτσανιστό.
Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα ολόκληρα και τα σοτάρουμε για λίγο, γυρίζοντάς τα 2-3 φορές από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Πασπαλίζουμε τα λουκάνικα με την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα.
Κατόπιν προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος. (Αν δεν έχουμε σπιτικό ζωμό, μπορούμε να διαλύσουμε έναν κύβο βοδινού σε 200 ml ζεστό νερό.)
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι (εξαρτάται από το πόσο αλάτι έχει ο ζωμός) και προσθέτουμε το ταμπάσκο. Τόσο, όσο καυτερό προτιμάμε το φαγάκι μας. Εγώ έριξα καμιά δεκαριά σταγόνες.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα.
Κατόπιν ξεσκεπάζουμε το τηγάνι, δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη, να απορροφηθούν τυχόν υγρά και να μείνει το φαγητό με την σαλτσούλα του.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ και τον αναμειγνύουμε με το μπέικον που κρατήσαμε στην άκρη, αφού πρώτα το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Σερβίρουμε στα πιάτα μας λουκάνικα, πουρέ και τα περιχύνουμε όλα με την πικάντικη σαλτσούλα τους!
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...