Friday, 15 January 2016

Τάρτα με πράσα και μανιτάρια


Την τάρτα αυτή την έφτιαξα τις προάλλες σε ένα τραπέζι που έκανα για την γιορτή μου, την μοιράστηκα με αγαπημένους φίλους και μιας και άκουσα ένα σωρό κολακευτικά σχόλια γι αυτήν, μοιράζομαι την συνταγή της μαζί σας.
Είναι μια πολύ νόστιμη τάρτα, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα και που τρώγεται άνετα ακόμη και σκέτη!
Τυριά, πράσα και μανιτάρια της δίνουν πλούσια και ξεχωριστή γεύση!
Εγώ πρόσθεσα και το αγαπημένο μου ροκφόρ που ταίριαζε πολύ, αν δεν το προτιμάτε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο κίτρινο πικάντικο τυράκι.
Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτας
3-4 μέτρια πράσα
5-6 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασιού, κρασί λευκό
1 ποτήρι κρασιού, νερό
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
2 αυγά
150 γρ. γραβιέρα
100 γρ. ροκφόρ
Τι κάνουμε:
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε τα πράσα σε ψιλές ροδέλες και τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα, να μαραθούν και να γυαλίσουν τα πράσα.
Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού να σιγομαγειρευτεί, ως να απορροφηθούν τα υγρά.
Κατόπιν αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, και αφήνουμε το περιεχόμενο να κρυώσει.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμ. 30 εκατοστών.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα, καλύπτοντας την βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Αφαιρούμε όση σφολιάτα περισσεύει.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την σφολιάτα της βάσης σε διάφορα σημεία.
Τρίβουμε την γραβιέρα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και θρυμματίζουμε το ροκφόρ.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το ροκφόρ και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλουμε κρατάμε λίγη από την τριμμένη γραβιέρα για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια της τάρτας πριν το ψήσιμο.
Προσθέτουμε στο μπολ και το περιεχόμενο του τηγανιού με τα πράσα και τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!
Vasia B.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...