Friday 11 March 2016

Πατατοσαλάτα με μυρωδικά


Για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας έχουμε δώσει πολλές προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε κοντά σας.
Λαγάνες, ταραμοσαλάτες, θαλασσινά, τουρσάκια, ντολμαδάκια γιαλαντζί αλλά και νόστιμα όσπρια όπως τα μαυρομάτικα που συνηθίζονται αυτήν την ημέρα.
Να προσθέσουμε και μια νόστιμη σαλατούλα με μυρωδικά και σόγια, που όποτε την φτιάχνω γίνεται ανάρπαστη.
Ιδανική και για όσους θα συνεχίσουν την νηστεία μέχρι το Πάσχα, αν και είμαι σίγουρη ότι και ακόμη και όσοι δεν θα νηστέψουν θα την τιμήσουν το ίδιο, γιατί είναι πολύ νόστιμη και ετοιμάζεται πανεύκολα!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες
5-6 κλωναράκια μαϊντανό
3-4 κλωναράκια άνηθο
2 κουταλιές μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές σόγια σος
μισό μικρό κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε.
Προσοχή να μην μας διαλυθούν, μόλις τσιμπιούνται με ένα πιρούνι, είναι έτοιμες.
Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για λίγο, να λιώσουν αρκετά αλλά να μην γίνουν τελείως «αλοιφή».
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν από το μείγμα.
Έτοιμη η σαλατούλα μας!!
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...