Wednesday, 2 March 2016
Παπαρδέλες με λουκάνικα και μανιτάρια
Τις προάλλες βρήκα στο Σ/Μ μια συσκευασία πλατιές, μακριές χυλοπίτες με κουρκουμά.
Ήταν κατακίτρινες (λόγω του κουρκουμά) και υπέθεσα ότι μετά το μαγείρεμα το χρώμα θα αλλοιωνότανε, όμως και όταν μαγειρεύτηκαν κίτρινες-κίτρινες παρέμειναν και ήταν και πάρα πολύ νόστιμες.
Τις συνδύασα με μια νόστιμη σάλτσα με χωριάτικα λουκάνικα, μανιτάρια, καρότα, πιπερίτσες και μπόλικα κρεμμύδια και χωρίς καθόλου κόπο έγινε ένα φαγάκι σκέτη απόλαυση!
Πάμε να το μαγειρέψουμε και παρέα!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. παπαρδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
250 γρ. μανιτάρια agaricus
4 μέτρια λουκάνικα χωριάτικα (350-400 γρ.)
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι μπούκοβο
3 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο κρύο
αλάτι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Πλένουμε τα μανιτάρια (ή τα σκουπίζουμε με βρεγμένο πανί – ότι προτιμάτε – εγώ πάντως πάντα τα πλένω) και τα κόβουμε σε φετάκια.
Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.
Πολτοποιούμε τα ντοματάκια κονκασέ στο μούλτι.
Σε βαθύ, απλωτό αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει καπάκι (αλλιώς σε μια βαθιά κατσαρόλα) βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο συν 2 κουταλιές βούτυρο (από το ψυγείο) και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, ως να μαλακώσουν τα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες κονκασέ, το μπούκοβο, τα φύλλα δάφνης, την ζάχαρη και αλάτι (με προσοχή).
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του, χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Σε χωριστή κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Τις σουρώνουμε και τις βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε.
Τις σερβίρουμε στα πιάτα μας, από πάνω ρίχνουμε μπόλικη από την υπέροχη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε, αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε το σπέσιαλ φαγάκι μας!
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
ζυμαρικά,
κρεατικά-κιμάδες