Monday, 7 March 2016

Τυρόπιτα με πλούσια κρεμώδη γέμιση


Να μαστε λοιπόν στην Τυρινή εβδομάδα, όπου κατά παράδοση καταναλώνουμε γαλακτοκομικά και ζυμαρικά.
Γι αυτό σήμερα ετοιμάσαμε τυρόπιτα.
Άλλη μια τυρόπιτα θα μου πείτε, ανάμεσα στις τόσες διαφορετικές που έχουμε στο blog μας.
Κι εγώ θα σας πω, ναι…. άλλη μια τυρόπιτα, αλλά τι τυρόπιτα??
Με πλούσια κρεμώδη γέμιση που την απολαμβάνεις σε κάθε μπουκιά.
Γιατί η γέμιση περιέχει ένα ολόκληρο Φιλαδέλφεια μα και κάμποσα τυράκια La vache qui rit, που ξέρετε πόσο νόστιμα είναι και τα δύο!!
Και που λιώνουν υπέροχα όσο η πιτούλα ψήνεται κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πίτα που αποκλείεται να σας απογοητεύσει!
Ειλικρινά πιστεύω ότι όσοι την φτιάξετε, θα γίνει η αγαπημένη σας τυρόπιτα, δεν θα την αλλάζετε πλέον με καμιά άλλη, αυτό τουλάχιστον έχει συμβεί με εμένα!
Πάμε να την ετοιμάσουμε!

Τα υλικά μας:
2 φύλλα ζύμη κουρού (ή και σφολιάτα)
350 γρ. τριμμένο γκούντα (ή όποιο άλλο κίτρινο μαλακό τυρί)
200 γρ. τυρί κρέμα (π.χ Φιλαδέλφεια)
6-8 τυράκια la vache qui rit
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγο πιπεράκι
Τι κάνουμε:
Ξεπαγώνουμε την ζύμη κουρού ή την σφολιάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα τριμμένα κίτρινα τυριά.
Βάλτε όποιο γλυκό τυράκι κίτρινο προτιμάτε, ή και συνδυασμό τους ακόμα.
Προσθέτουμε στο μπολ το Φιλαδέλφεια και τα τυράκια la vache qui rit και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι, να ενωθούν όλα τα τυριά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το πιπεράκι και αφού ανακατέψουμε, αρχίζουμε να προσθέτουμε τμηματικά την κρέμα γάλακτος.
Αφού όλα τα υλικά ανακατευθούν καλά, αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο μας πυρέξ.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ώστε να καλύψει την βάση και μέρος από τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε την γέμιση στο πυρέξ και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Ενώνουμε περιμετρικά την πάνω και κάτω ζύμη, ώστε να κλείσουμε καλά την γέμιση ανάμεσα στα δύο φύλλα.
Χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και με ένα πινέλο βουτυρώνουμε την επιφάνειά της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου, ή ως να ροδίσει καλά η πάνω και κάτω επιφάνεια της πίτας.
Αφού βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να «ανασάνει» και κατόπιν την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, καλή Τυρινή εβδομάδα!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...