Saturday, 19 March 2016
Τρουφάκια με λικέρ ή ουίσκυ
Απόλυτα εθιστικά!!!
Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς με τίποτα να σταματήσεις στο ένα!
Η προσθήκη του λικέρ ενισχύει την γεύση της σοκολάτας και τα κάνει σκέτο «πειρασμό»!!!
Εγώ συνήθως βάζω λικέρ cherry ή Tia Maria, αλλά τα έχω φτιάξει και με ουίσκι, γίνονται φοβερά!!!!
Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, πιο εύκολα τρουφάκια δεν θα έχετε ξαναφτιάξει, ετοιμάζονται πατ κιουτ όπως λέει και το αγαπημένο συνμέλος μας Βιβή!
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα πατ κιουτ κερασματάκι!
Υλικά για 16 τρουφάκια:
200γρ. σοκολάτα υγείας, περιεκτικότητας 52% -55% κακάο
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και bitter –πικρή- περιεκτικότητας έως και 85% σε κακάο)
100 ml κρέμα γάλακτος
2-3 κουταλιές λικέρ cherry ή Tia Maria
Για το πασπάλισμα
κακάο άγλυκο σκόνη (πάντα κοσκινισμένο)
Τι κάνουμε:
Σπάμε σε κομμάτια την σοκολάτα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το λικέρ.
Μόλις αρχίσει η βράση αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τα σπασμένα κομμάτια της σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και κατόπιν το τοποθετούμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
Σε μια επίπεδη επιφάνεια στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Κατόπιν με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθουμε με προσοχή 16 μπαλίτσες.
Επειδή το μείγμα είναι μαλακό δεν το ταλαιπωρούμε πολύ, βοηθάμε και με τα δάχτυλά μας ώστε να δώσουμε σφαιρικό σχήμα.
Κάθε μια μπαλίτσα που ετοιμάζουμε, την ακουμπάμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί που στρώσαμε.
Πασπαλίζουμε τα τρουφάκια με κακάο, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι και φροντίζοντας να καλυφθούν με κακάο από όλες τις μεριές.
Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.