Friday, 4 March 2016

Σαλάτα με σάλτσα παρμεζάνας


Το Τριώδιο έχει ήδη ανοίξει, βρισκόμαστε στην εβδομάδα της Κρεατινής.
Κατά παράδοση αυτήν την εβδομάδα καταναλώνουμε κρεατικά.
Όμως τα κρεατικά θέλουν δίπλα τους και μια νόστιμη σαλατούλα, δεν είναι έτσι??
Απόκριες έχουμε, πάμε να φτιάξουμε μια ξεχωριστή σαλάτα.
Σαλάτα με ρόκα, άϊσμπεργκ, ραντίτσιο, σπανάκι και μια υπέροχη σάλτσα με καρύδια και παρμεζάνα.
Την σάλτσα μου την ετοιμάζω στο μούλτι και την ανακατεύω με τα σαλατικά, γιατί μου αρέσει κάθε μπουκιά της σαλάτας μου να περιέχει όλες τις γεύσεις.
Όμως μπορούμε απλά να ανακατέψουμε τα υλικά της σάλτσας στην σαλάτα μας, χωρίς να τα πολτοποιήσουμε πριν στο μούλτι.

Χρειαζόμαστε:
50 γρ. φύλλα ρόκας
50 γρ. φύλλα άισμπεργκ
50 γρ. φύλλα σπανάκι
50 γρ. φύλλα ραντίτσιο
Για την σάλτσα παρμεζάνας:
4-5 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
5 κουταλιές ελαιόλαδο
5-6 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
4 κουταλιές καρυδόψιχα
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα φύλλα των λαχανικών και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Κατόπιν τα χοντροκόβουμε και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα ή σε μια μεγάλη πιατέλα.

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την σάλτσα, και τα χτυπάμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους.

Αδειάζουμε την σάλτσα πάνω από τα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την νόστιμη σαλάτα μας!
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...