Tuesday, 15 March 2016
Πικάντικο σπαγγέτι με μανιτάρια
Καλημέρα φίλοι μας, καλή Σαρακοστή!
Το σημερινό μας φαγάκι είναι νηστίσιμο μα και αρκετά πικάντικο μιας και έχει και μπούκοβο και ταμπάσκο.
Έτσι …. για να δώσουμε μια νόστιμη πικάντικη νότα στην νηστεία των ημερών!
Πόσο πικάντικο?? Όσο εμείς θέλουμε!
Σ’ εμάς αρέσει αρκετά πικάντικο, κι έτσι προσθέτω μπόλικο μπούκοβο και ταμπάσκο.
Κατά την διάρκεια της Σαρακοστής θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές νηστίσιμες προτάσεις που θα νοστιμίσουν την διατροφή όσων φίλων μας νηστεύουν.
Θα υπάρξουν όμως και πολλές μη νηστίσιμες, μιας και υπάρχουν πολλοί φίλοι που για τους δικούς τους λόγους δεν θα νηστέψουν ή θα νηστέψουν κάποιες μέρες μόνο.
Πάμε να μαγειρέψουμε το πικάντικο σπαγγέτι μας!
Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
250 γρ. άσπρα μανιτάρια
1 πιπεριά πράσινη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 ντομάτα
2 κύβους λαχανικών
μπούκοβο και ταμπάσκο κατά βούληση
αλάτι
Στην πράξη:
Κόβουμε την πιπεριά σε καρεδάκια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια.
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τα ντοματάκια κονκασέ.
Σε μεγάλο και απλωτό αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα μανιτάρια, για 4-5 λεπτά.
Αν δεν διαθέτουμε τηγάνι με σκέπασμα, χρησιμοποιούμε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μούλτι, τον ένα κύβο λαχανικών και αλάτι.
Κατόπιν προσθέτουμε τόσο ταμπάσκο και μπούκοβο, όσο καυτερή θέλουμε την σάλτσα μας.
Εγώ συνήθως βάζω ένα γεμάτο κουταλάκι μπούκοβο και αρκετές σταγόνες ταμπάσκο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε την σάλτσα για 15 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει τον δεύτερο κύβο λαχανικών.
Τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν όλα τα μακαρόνια από την σάλτσα.
Δοκιμάζουμε και αν το θέλουμε πιο καυτερό, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο ακόμη.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι ζεστά ζεστά, και αν δεν νηστεύουμε τα πασπαλίζουμε με το αγαπημένο μας τυράκι. Μα και σκέτα τρώγονται ωραιότατα!
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.